⬅ חזרה לאינדקס

הוספת בעלים נוסף לחשבון ב IB

🕒 פורסם בתאריך: 10/09/2022 13:47
שלום לכולם,

יש לי חשבון ב IB שרשום על שמי בלבד שפתחתי כשהייתי רווק. כיום אני נשוי ומדובר בחשבון משותף המשמש לחסכון לטווח ארוך.

אני רוצה להוסיף את אשתי כבעלים בחשבון, האם יש לכך השלכות מבחינת מיסוי או בירוקרטיה עודפת?

לא יודע אם רלוונטי, אבל כיום אנחנו מגישים דוח שנתי משותף למס הכנסה מדי שנה בכל מקרה.

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 13/09/2022 12:54
מישהו?
🕒 פורסם בתאריך: 13/09/2022 13:02
בשלב מסוים הוספתי את אשתי. מבחינתי לא היו השלכות, אבל מתאר לעצמי שכל מקרה לגופו. לדוגמה עם יש אזרחות אמריקאית וכדומה.
🕒 פורסם בתאריך: 03/06/2023 19:29
מחיה את השרשור להתייעצות נוספת.

חשבנו שאולי במקום להוסיף את אשתי לחשבון, לפתוח חשבון נוסף על שמה בלבד. היתרון ברור - כל חשבון יהיה מוגן בנפרד ע"י ביטוח SIPC, נושא מס הירושה אינו רלוונטי (נייר אירי) ונושא הדיווח לא מעניין מכיוון שמדווחים בכל מקרה על החשבון ב IB. יש משהו שאני מפספס?

מחשבה נוספת היא שאולי כדאי לפתוח את החשבון על שם אשתי בברוקר אחר שאינו IB, לצורך פיזור סיכונים, למשל Schwab.

כמה זה קשה להעביר לשם כסף? עד כמה שאני מבין אין להם חשבון שקלי ולכן ההעברה אליהם היא רק בדולרים. האם אפשר לדלג על ההמרה וההעברה היקרים בבנק בארץ ולעשות את זה דרך IB? האם זה אפשרי כאשר הישות לא זהה?

ז"א להעביר שקלים מחשבון משותף בבנק בארץ לחשבון על שמי ב IB (עד כאן אין בעיה), להמיר לדולרים ולהעביר לחשבון על שם אשתי בשוואב, אפשרי?
🕒 פורסם בתאריך: 04/06/2023 02:20
נכון

לא אפשרי
🕒 פורסם בתאריך: 04/06/2023 12:15
היתרון בחשבון joint אחד בIB שרשום על שניכם הוא שבמידה ומשהו חלילה קורה לאחד מכם, לשני יהיה את הגישה לחשבון. אחרת זה הופך לפרוצדורה לקבל גישה (רשמית) לחשבון.

למיטב ידיעתי נכון להיום לא ניתן להוסיף אדם נוסף לחשבון, אלא צריך לפתוח חשבון חדש שרשום על שניכם ואז לפנות לתמיכה ולבקש לנייד את הניירות והמזומן לחשבון החדש.

החסרון הוא כמו שציינת שביטוח SIPC יהיה תקף רק עד תקרה בודדת של $500k
🕒 פורסם בתאריך: 04/06/2023 23:20
מישהו מבאי הפורום מחזיק יותר מחשבון בודד בברוקר בודד משיקולי ביטוח SIPC או שרק אני פרנואיד? יש לציין שאין לי שם עדיין 500k אבל עוד כך וכך שנים, בטוח יהיו ואני חושב שעדיף שיהיו מראש שני חשבונות שירוצו במקביל מאשר להגיע לגבול של אחד ואז לפתוח עוד אחד.

יש הגיון במה שאני אומר?

@roneng

@FIYaacov

@אורי ג.
🕒 פורסם בתאריך: 04/06/2023 23:23
לי ולכל מי שאני מכיר לא.

אני חייב לציין אובזרבציה שלי: קורלציה הפוכה בין כמה כסף שיש לאדם לכמה שזה מטריד אותו.