⬅ חזרה לאינדקס

בנק אגנוסטי להשקעה בארץ או בחו"ל

🕒 פורסם בתאריך: 12/09/2022 09:41
שלום

האם קיימת בארצנו פלטפורמת מסחר שלא עושה הבחנה בין השקעות בארץ ובחו"ל, רצוי באחד הבנקים?

אני היום משקיע בסכום צנוע למדי בן 5 ספרות דרך קרו השתלמות IRA. כעת, אני מעוניין להעביר את כל השקעותי ולהשקיע *רק* בחו"ל. הבעיה היא שהעמלות הנגבות עבור השקעה בחו"ל, בהשוואה להשקעה בארץ, הופכות את העניין לבלתי כדאי כלכלית. זה מופרך כמה עמלות מוגזמות גובים פה על השקעה בחו"ל.

מאחר ומדובר כאמור בסכום צנוע כנראה שרק בנק עשוי להיות רלוונטי במקרה הזה. האם אתם מכירים בנק שגובה עמלות זהות על עסקה, ללא קשר לזהות המדינה בא מתבצעת העסקה?

יוגב
🕒 פורסם בתאריך: 12/09/2022 10:11
אני חושב שלאומי דרך מיטב דש לא גובים עמלת מינימום על עסקאות בחו"ל

הבעיה העיקרית שמיטב דש לא יתנו לך לפתוח חשבון עם:
🕒 פורסם בתאריך: 12/09/2022 10:25
אין דבר כזה, אף אחד מגופי ההשקעות בארץ אינו חבר בורסה בחו"ל. כתוצאה מכך הם חייבים להשתמש בגוף מתווך ולשלם לו. זה מתגלגל אליך בעלויות.
🕒 פורסם בתאריך: 12/09/2022 11:04
מה זה אומר? להחזיק ניירות בבורסה זרה? להחזיק מניות של חברות שהפעילות רק בחו"ל? להשקיע במחקי מדדים של שווקים בחו"ל? מה המטרה שלך?
🕒 פורסם בתאריך: 12/09/2022 11:14
לא הבנתי למה אתה רוצה שהמחיר יהיה זהה במקום להתמקד בזה שהוא יהיה זול. אני בטוח שאף ברוקר לא יתנגד להשוות את העלויות שלך בארץ לאלו שבחו"ל (כלומר לייקר את המחיר בארץ).

בכל מקרה, בכולם השקעה בחו"ל תיהיה יקרה יותר ממה שאפשר להשיג על מסחר בארץ. השאלה בכמה.

בתיק פרטי (בטח בסכומים שרשמת) דוקא בבנק יהיה הרבה יותר יקר לסחור בחו"ל. בבתי השקעות העלויות נמוכות בהרבה.

אם אתה בIRA אז ממה שאני מכיר לאומי יחסית זול בחו"ל.

לא רק במיטב. אני לא יודע אם בכל חברות הגמל, אבל להבנתי ברובן אין מינימום בחו"ל דרך לאומי.
🕒 פורסם בתאריך: 12/09/2022 11:39
אני היום מושקע דרך לאומי בסלייס (התשלמות IRA) יש שם מינימום של עשרה דולרים על כל עסקה בחו"ל
🕒 פורסם בתאריך: 12/09/2022 11:46
זה יחסית מאוד זול.

בתיק רגיל בבנק זה יכול להגיע גם ל 40-50 אירו על עסקאות באירופה.

בבתי השקעות תוכל אולי להגיע למינימום של 6-7 דולר על מסחר בארה"ב.

בכל מקרה גם בלאומי דרך הלמן/פניקס/גלובלנט אין לי מינימום על קניות בחו"ל.

ואם אני זוכר נכון גם דרך מגדל אין.

הבעיה שלחברות הללו יש מינימום מאוד גבוהה כדי לפתוח IRA אצלן.