⬅ חזרה לאינדקס

סטודנט למדמ"ח שרוצה לשפר את הפורטופוליו שלו

🕒 פורסם בתאריך: 18/09/2022 16:39
שלום לכולם,

אחרי שנה וחצי של למידה רצופה יום אחרי יום במסגרת תואר ראשון במדמ"ח התפנה לי חודש של חופש מהלימודים ואני רוצה לנצל אותו על מנת ללמוד דברים קצת יותר פרקטיים לשוק העבודה ממה שלומדים בתואר ואולי להתחיל לבנות תיק עבודות ראוי שיכיל דברים שאני אוכל אשכרה להציג בראיונות עבודה.

אני מאד אוהב את הלימודים ומאוד מתחבר לתחום אבל ניסיון ממשי אין לי, משיטוט כאן שמתי לב שחלק נכבד מחברי הקהילה עברו מסלול דומה לשלי והמון כבר עובדים בתעשיה ולכן אשמח לקבל מכם עצות איזה דברים חשוב ללמוד בפרקטיקה, מאיפה הכי מומלץ ללמוד ובכלל איך לנצל את החודש הפנוי הקרוב ובכלל את המשך הלימודים ללמידה עצמאית של נושאים פרקטיים לשוק העבודה שמראיינים מחפשים שליטה בהם.

הכיוון שלי כרגע הוא לקחת שפה אחת ספציפית, להתעמק בה ולהתחיל לנסות לבנות פרויקטים לתיק עבודות אבל אני מתלבט עם איזה שפה הכי כדאי להתחיל ולהתעמק בה? במהלך התואר נגעתי ב-Java,C וממש מעט פייתון וחוץ מכמה פרויקטים סבירים ברמת הקושי שלהם לא ממש הייתי קורא למה שלמדתי במסגרת הלימודים "ניסיון", אני יודע שכל שפה משמשת לתחומים די שונים בשוק העבודה אבל הכול כל כך מעניין אותי כך שמרוב דובים לא רואים את היער ואני פשוט לא יודע לשים את האצבע על שפה שבא לי ללמוד ולהתעמק בה מעל כל השאר, ולכן חשבתי לשמוע את עצתכם לגבי הפרקטיקיה, כלומר באיזה שפה המספר הגדול ביותר של מגייסים מחפשים "ניסיון" כך שבניה של תיק עבודות בשפה הזאת ישפר הכי הרבה את הסיכוי שלי למצוא משרת סטודנט בהמשך הלימודים? JS? פייתון? שוב, אני יודע שכל שפה משמשת לדברים כמעט שונים בתכלית אבל אין לי שום העדפה ואני כרגע מעדיף להתעמק ולהתמקצע בנושאים שהכי יעזרו לי למצוא משרת סטודנט כי פשוט הכול מעניין אותי. הנטיה שלי היא ללכת על פייתון אבל כמעט ולא מצאתי משרות ג'וניור שמחפשות ניסיון בשפה הזאת, בעיקר משרות בתחום ה-Data science ו-Machine learning שמיועדות לבוגרי תואר שני ולכן למרות שזאת שפה מאוד שימושית ומעניינת שיכולה לשמש אותי במגוון תחומים אני מעדיף ללמוד שפה אחרת אם ניסיון בה יותר יעזור לי למצוא משרת סטודנט (אם זה אכן המצב וזה לא פירוש מוטעה שלי של המצב בשוק העבודה), ומכיוון שאין חכם כבעל ניסיון הייתי יותר משמח לשמוע את עצותיכם.

תודה רבה מראש על העזרה ומאוד שמח להיות כאן!
🕒 פורסם בתאריך: 18/09/2022 17:28
ברוך הבא לפורום!
🕒 פורסם בתאריך: 18/09/2022 17:31
למה לעשות דבר כזה?

תתמקד בלימודים, תצטיין.

בשנים 2-3 יש גם פרוייקטים מעשיים שיקנו לך ניסיון.

יש לך חודש חופש? נצל אותו למנוחה. ניסיון שתצבור בחודש לא שווה כלום.
🕒 פורסם בתאריך: 18/09/2022 17:36
בוודאי שאני לא מתכוון בחודש לצבור ניסיון, אני רוצה לנצל אותו כדי ללמוד יותר לעומק דברים פרקטיים ולהמשיך ללמוד אותם במהלך הלימודים בקצת פחות אינטנסיביות.

זה סוג של מנוחה בשבילי, לא צריך לעשות מטלות לא צריך לשבת מול ספרים ולהתכונן למבחנים כל היום, לומד דברים שמעניינים אותי ויכולים לתת לי ניסיון בכלים פרקטיים לעבודה. אני עושה את זה מרצון ולא כי אני חייב.

אני לא עובד וכשהחגים בפתח גם עבודות מזדמנות לא בדיוק אפשרות עד שיתחיל הסמסטר, אז לנצל את הזמן וללמוד דברים פרקטיים זה בדיוק מה שאני רוצה וצריך. כמובן שכשיתחיל הסמסטר אמשיך ללמוד ולהתפתח בנושאים הפרקטיים, פשוט אשלב עם זה את הלימודים.
🕒 פורסם בתאריך: 18/09/2022 19:53
אני הייתי מכין לי חוברת לקראת ראיונות עבודה, כלומר כל האלגוריתמים שיכולים לשאול אותך לגביהם, כגון 1-2 מיונים ועד bfs ואולי קצת מעבר.

קצת שאלות ליטקוד.

אם אתה יכול למצוא עבודה ושזה לא יפגע לך בציונים - גם מעולה.

אני מדי פעם עברתי על חומר של קורס שאני עומד להתחיל אותו, רק בשביל להכיר את המושגים שלו.

ולומר לך מה ללמוד יהיה ממש קשה, אני זוכר שהתרכזתי בסי-שארפ, כי ראיתי שיש בה הרבה משרות, איך שסיימתי לעבור עליה, פתאום נשארו רק 2 משרות והם לא חזרו אליי בכלל.

וכך היו עוד כמה חודשים, עד שהחלטתי להתרכז בשפה-ספרייה מסויימת ובמזל מצאתי בדיוק בה עבודה.

מה הלקח פה ?

אף אחד לא יכול באמת לתת המלצה, כי המשרות דינמיות.

(לפחות לדעתי)

נ.ב-

את השבוע האחרון קח לך כמנוחה. לא יותר משלוש שעות ביום של לימוד.
🕒 פורסם בתאריך: 18/09/2022 22:14
תלמד מה שלא לומדים בכלל באונ' וצריך בכל עבודה - מיומנויות רכות עם דגש למה שצריך בריאיונות ובעבודה בתחום שלך.

וספציפית אנגלית אם היא דורשת שיפור.