⬅ חזרה לאינדקס

תזמון השוק + מינוף (בפועל: הפקדה חודשית ורכישה בעזרת פקודת LIMIT, מינוף בIB)

🕒 פורסם בתאריך: 21/09/2022 00:39
שלום,

אני הרבה זמן מתלבט בשאלה הבאה, וגם מתלבט איך לנסח את הרעיון (נושא הדיון יצא לי לא משהו...). לכן גם התקשיתי לחפש את הנושא בפורום.

אני מפקיד כל חודש סכום סה"כ קבוע וקונה VXUS (יש לנו כבר קופות גמל עם S&P) דרך IB.

אני מאמין שאי אפשר לתזמן את השוק, וגם לא רוצה למנף את הכסף בIB באופן קבוע.

כן חשבתי לעשות כך:

בכל חודש לאחר הקניה, להגדיר פקודת LIMIT שתהיה 5% פחות מהמחיר הנוכחי (למה 5%? כי זה מצד אחד ירידה סבירה, ומצד שני ירידה מספיק חזקה כדי שיהיה שווה להתאמץ בשבילה). אם השוק לא ירד - לא קרה כלום, בחודש הבא אקנה כשאכניס את הכסף.

אם השוק כן ירד - אקנה בעזרת מינוף, אך מינוף קצר עד שאכניס את הכסף בחודש הקרוב.

מה אני מרוויח בשיטה הזו?

1. בעקרון אני לא מתזמן את השוק. כשיש כסף - אני קונה נקודה. לא משנה מה המחיר.

2. אני כן מרוויח אפשרות לתפוס ירידות של השוק. ('לקנות בזול').

3. אני לא נכנס למינוף ארוך טווח בIB - מה שבעיני נתפס לפחות כרגע כסיכון מוגזם.

איפה יכולה להיות הטעות/ההפסד?

1. חלקית זה כן נסיון לתזמן את השוק. אמנם אני לא משאיר את הכסף אצלי ומאבד זמן, אבל אני כן מנסה לתפוס מחיר נמוך. הכשלון יכול להיות במקרה שבו כשהכסף נכנס (שזה התאריך שבו הייתי אמור לקנות את המניות בלי ההתחכמות שלי...) המניות ירדו יותר מ5%.

2. להרפתקה הזו יש מחיר - הריבית. אמנם זה מחיר נמוך, בסה"כ ריבית לתקופה של מקסימום חודש, על סכום יחסית נמוך (במקרה שלי מדובר על עלות של כמה דולרים בודדים) - אבל זה עוד עלות.

3. מס - נושא שאני לא מספיק מבין בו - אני מפקיד בשקלים, וממיר לדולרים. וכאן יכול להיכנס פער בחישוב הרווח מבחינת מס רווחי הון. אני לא יודע מה קורה במקרה כזה שאת הרכישה של המניות ביצעתי לפני שהמרתי את הכסף.

אשמח לדעתכם המחכימה
🕒 פורסם בתאריך: 21/09/2022 00:50
נו, וכמה תרוויח בחודש מהתחכמות הזאת...
🕒 פורסם בתאריך: 21/09/2022 00:53
כמה מאות שקלים בכל פעם שזה מצליח. לטווח ארוך זה בטח משמעותי

זמן זה כמעט לא דורש, אז זה בטח שווה את ההשקעה

השאלה מה הסיכונים
🕒 פורסם בתאריך: 21/09/2022 02:16
לא מבין מה אתה מרוויח כאן?

אם השוק ירד למינוס 5% והמשיך לרדת למינוס 7% , עד סוף החודש, הפסדת 2% . אם ירד למינוס 5% ואח"כ עלה למינוס 3% הרווחת 2%.

למה אתה חושב שהמקרה השני בעל תוחלת גדולה מהראשון, במהלך חודש בודד ?
🕒 פורסם בתאריך: 21/09/2022 06:17
אז אם השוק עולה, אתה לא קונה אף פעם?
🕒 פורסם בתאריך: 21/09/2022 06:36
אם הבנתי נכון את דבריו, הוא אמר שלאחר מכן הוא ״קונה נקודה. לא משנה המחיר״.
🕒 פורסם בתאריך: 21/09/2022 07:13
זה בדיוק העניין. פות"ש מניח שהמחיר בסוף החודש יהיה גבוה יותר ולכן כדאי לו להיכנס מוקדם יותר.

אפשר לראות שאם השוק במגמת ירידה אז הקדמת הקנייה רק מזיקה באסטרטגיה הזו.

זה נכון שלאורך זמן השוק נוטה לעלות כך שכנראה יש פה איזה רווח קטן, אבל אפשר להשיג אותו בצורה ישירה יותר (מינוף רגיל למשל).
🕒 פורסם בתאריך: 21/09/2022 08:39
אבל הוא לא מדבר על לאורך זמן, הוא מדבר פה הימורים של פחות מחודש. לפי איזה דטה? גרף? משהו? אם היה בזה הגיון למה לא לקחת הלוואת ענק אחרי כל ירידה של 5% ולסגור אותה אחרי שמכרת בסוף החודש ברווח מטורף?

לא ברור לי. איפה הימים שאנשים לא היו שולפים סתם תאוריות מהשרוול....

פעם היה אתרי קוונטום ואלגו וחרטטיאגו וכו' שבשתי שניות היה אפשר להכניס אלגוריתם ולראות שהוא בובקס. יש את זה עדיין?
🕒 פורסם בתאריך: 21/09/2022 09:05
אם כבר החלטת לקנות במינוף, ואם כבר החלטת לנסות לתפוס ירידות, אז עדיף לך למכור אופציות put מחוץ לכסף ולא לתת לימיט מתחת למחיר הנוכחי. למה לא להרוויח גם אם השוק לא ירד?
🕒 פורסם בתאריך: 21/09/2022 13:52
הדרך הנכונה והיעילה עבור זוג צעיר לבסס את עצמו כלכלית היא על ידי השכלה וטיפוח הקריירה. השקעת משאבי זמן וכסף בכל מני משחקים תשיג בסבירות גבוהה מאד את התוצאה ההפוכה.
🕒 פורסם בתאריך: 21/09/2022 14:07
אתה בעצם מציע למנף בין 0 לבין סכום שאתה חוסך בחודש, לאורך זמן.

בוא נקצין ונניח שאתה ממנף סכום שווה ערך לחיסכון החודשי שלך.

אם חסכת כבר 5 שנים, זה אומר שאתה ממונף ב 1/60 מההון העצמי שלך, שזה בערך 2%.

גם אם אתה מצליח להרוויח על המינוף 5% בממוצע אחרי עלויות, זה יוצא תוספת שנתית ממוצעת של 0.1%.

אם אתה מגיע למסקנה ש 2% זה אחוז המינוף שמתאים לך - לך על זה, אבל למה לא למנף כרגיל ולעשות את זה בסגנן של תזמון שוק? למה להחליט שהכמות האבסולוטית שאתה מוכן למנף היא מקסימום החיסכון החודשי שלך?

נשמע שאתה רוצה למנף אבל להתעלם מהסיכונים של מינוף, ולכן מייצר רק מינופים שנסגרים תוך חודש.

הצעה שלי - אם אתה ממנף, תבין טוב את הסיכונים, תבין מתי הם עשויים לקרות, ולפי זה תחליט מה הוא אחוז המינוף שמתאים לך, ולא רק לפי כמה שאתה חוסך בחודש.