⬅ חזרה לאינדקס

מנהל תיק השקעות

🕒 פורסם בתאריך: 28/09/2022 20:32
אהלן,

רוצה להתייעץ אתכם ואשמח לשמוע את דעתכם - יש לי תיק ני״ע שיושב בבנק שתכננתי לטווח בינוני של 5 שנים. כשפתחתי אותו קניתי כמה תעודות סל בעצת חבר משפחה, אך מאז (חלפה לה שנה) התיק חווה ירידה של 16% (חלילה לא מקשר את הירידה אליו אלא למצב בשווקים).

יותר ויותר אני חושב לאחרונה שאם היה לי מנהל לתיק ההשקעות, הוא יכל להגיב בזמן אמת ואולי לנתב את הכסף לאפיקים סולידיים יותר ובכך לצמצם פגיעה, אולי אפילו לייצר תשואה סולידית יותר.

מודה שאין לי יכולת כרגע מבחינת זמן ללמוד את השוק, בטח ובטח באינפלציה גואה, ולכן אני חושב לייפות כח למנהל תיק השקעות. נכון, תהיה עמלה למנהל התיק בנוסף לדמי ניהול ולעמלות ק/מ, אך אלה נמוכים מאוד ולכן אני חושב שגם אם אצטרך לשלם לו, זה גם ככה יהיה מהתשואה בלבד שהוא יצליח לייצר ככה שאין מה להפסיד.

דעתכם בעניין, האם מישהו פה משתמש בשירות של מנהל תיק השקעות? האם יכול לתת טיפים מה כן לשאול ומה לא, חוץ מהעובדה שהוא מחזיק ברשיון מטעם הרשות לני״ע?

מרגיש קצת אבוד עם הירידות, יודע שזה עניין של זמן אבל נראה שזה הולך לקחת עוד הרבה.

תודה.
🕒 פורסם בתאריך: 28/09/2022 20:46
תחשוב שוב

בדיוק להיפך. המנהל לוקח כסף no matter what

בין אם הרווחת או הפסדת

העמלה שלו זה הדבר הבטוח היחיד במהלך כזה

לא ממליץ לא מייעץ
🕒 פורסם בתאריך: 28/09/2022 20:49
ברוך הבא לפורום!

לפני המון שנים כשהייתי צעיר.

ב 15 השנים האחרונות מנוהל עצמי.
🕒 פורסם בתאריך: 28/09/2022 20:58
אם אתה מחפש מישהו שיודע לצאת לפני ירידות ולחזור כשהעליות מתחילות, אז אין דבר כזה.

מנהל השקעות יכול להתאים את התיק לסיבולת הסיכון שלך. אם אתה מוטרד מהירידות כעת אז אולי אתה צריך לחשוב מה הסיבולת הנכונה עבורך.
🕒 פורסם בתאריך: 28/09/2022 21:49
היי, קודם כל תודה לכם על התגובות.

הוא כותב בדף העסק שלו כי ״השירות ניתן ע״פ אחוז תשואה חודשי ללא התחייבות ולתקופה בלתי מוגבלת.״. אולי פספסתי בין האותיות ונכנסת פה גם תשואה שלילית?

כמובן שאין דבר כזה וגם לא מחפש אחד כזה, כן מחפש מישהו שידע להגיב בזמן אמת כדי למקסם תשואה. לי פשוט אין את הזמן ל״זמן אמת״, לו יש כי זו העבודה שלו.

לא הייתי מוטרד עד שלפני כמה חודשים התבשרתי שאולי אצטרך את הכסף נזיל בשנה-שנתיים הקרובות, ולכן אני צריך עצה של מישהו מהתחום ל-מה הרכב התיק המומלץ בטווח נמוך, ומה ה״עלויות״ שיכולות להיווצר כתוצאה משינוי טווח התיק באמצע החיים שלו.
🕒 פורסם בתאריך: 28/09/2022 21:53
אם אתה צריך את הכסף נזיל בשנה-שנתיים הקרובות, בסבירות גבוהה שוק ההון זה לא המקום להיות בו.
🕒 פורסם בתאריך: 28/09/2022 22:07
לטווח של שנה-שנתיים צריך להיות תיק שמורכב מאג"ח ממשלתי קצר, קרנות כספיות, פק"מים.

אם אתה מוכר עכשיו ועובר לתיק כנ"ל אז אתה מקבע את ההפסד. זה המשמעות. אין סיכוי שתחזיר את ההפסד בהרכב החדש.

מה הצורך בעוד שנה-שנתיים? האם הוא קשיח? לא ידעת עליו לפני?

לא ייעוץ לא המלצה
🕒 פורסם בתאריך: 28/09/2022 22:07
חשבת שבטווח של חמש שנים לא יהיו ירידות?

אז יש כאן כשל בתכנון וכולו באחריותך.

שינוי דינמי של טווח השקעה זו אסטרטגיה שנועדה לכשלון.

חזור לשולחן השרטוטים, וסליחה על הישירות.
🕒 פורסם בתאריך: 28/09/2022 22:12
זכייה במחיר למשתכן, לא משהו שתכננתי או שידעתי מבעוד מועד. זה יכול לקחת 5 שנים וזה יכול לקחת שנתיים, אבל זה משנה בפתאומיות את טווח ההשקעה שלי שכן 60% מההון שלי מושקע בתיק.
🕒 פורסם בתאריך: 28/09/2022 22:30
זה נקרא תזמון שוק, וזה לא פועל.
🕒 פורסם בתאריך: 28/09/2022 23:29
בזמן אמת הדבר הכי טוב שאפשר לעשות זה לשים נטפליקס בטלויזיה ולהתעלם ממה שקורה בחדשות.

בהצלחה בכל אופן :)
🕒 פורסם בתאריך: 29/09/2022 12:45
אם נרשמת להגרלה אז ידעת שיש סיכוי שתזכה. אולי בחרת להסתכן במודע או לא במודע, וזה לא השתלם.

ממה שאני מכיר, גם אם מנהלי השקעות יודעים להשיג תשואת יתר, זה מתקזז עם דמי הניהול שלהם, אבל המחקרים האלה בד"כ לטווח הארוך.
🕒 פורסם בתאריך: 29/09/2022 13:43
קרה לי גם. ברוך השם זכיתי במחיר למשתכן ומבחינתי נרשמתי במחשבה שאין סיכוי (נרשמתי לערים הכי מבוקשות) אז גם לי זה בא "בהפתעה".

אשתף מה שעשיתי כדי להערך בהתאם ולארגן מימון לפרוייקט, אולי יעזור לך איכשהו:

1. הערכה מחודשת של כל הנכסים שלי (נדלן אחר, שוק ההון שכלל אג"חים ומניות). מבחינתי המטרה היתה למכור כמה שפחות מניות אם בכלל (יש לי תיק עם מדדי מניות שמטרתו להיות מושקע לטווח ארוך 15+ שנים) ולהשיג את המימון מאג"חים ומזומנים אחרים.

2. הערכה של מחיר דירה אפשרי (טווח המחירים האפשרי הוא עצום כי אתה לא יודע אם תקבל דירה של 3 או של 6 חדרים)

3. התבססתי על ההערכה הגבוהה מסעיף 2 (הנחתי שתישאר לי רק דירה של 5+ חדרים), וחישבתי כמה משכנתא אוכל וארצה לקחת

4. עשיתי הערכה של כמה כסף אני אחסוך ב1-4 שנים הקרובות (כפי שהזכרת, טווח הזמנים הוא לא ידוע בעליל) אוכל לשים לטובת מימון הפרוייקט

על בסיס סעיף 1+3+4, הבנתי מה וכמה כדאי לי למכור בשוק ההון על מנת שאוכל לממן את הפרוייקט, ואת הסכום הזה בנתיים שמתי בפיקדון בנקאי

לשמחתי הצלחתי לא למכור מניות כלל (לא בתיק בפרטי ולא בקה"ש)
🕒 פורסם בתאריך: 30/09/2022 13:40
היי, תודה על השיתוף

1. לפי מה שאני מבין אז מה ששמת בפקדון הבנקאי זה בעצם ההון העצמי שהבנת שאתה תצטרך להעמיד לטובת המשכנתא?

2. שמת בפקדון בנקאי בשביל כמה שפחות סיכון? או מסיבה אחרת כלשהי?

תודה!
🕒 פורסם בתאריך: 30/09/2022 20:09
1. אכן

2. אכן. במודע הפיקדון הזה לא ייתן לי כנראה אפילו את האינפלציה, אבל הקרן מובטחת (כביכול) ולפחות זה ייתן תשואה נמוכה אבל עבור סכום לא קטן של כסף (מאות אלפים).

בפועל - הסכום שעתיד להיות ההון העצמי למימון הפרוייקט יישחק קצת פחות