⬅ חזרה לאינדקס

רציתי לשאול על קרנות אמריקאית ואיריות:

🕒 פורסם בתאריך: 08/10/2022 07:18
1. אני יודע שיש 2 חברות איריות בלקרוק וואנגרד. אני לא מכיר חברות אמריקאיות. מישהו מכיר? לא מצאתי שמות.

2. המשקיעה טוענת שבלקרוק זו קרן מפוקחת ע"י UCITS. האם גם יתר החברות מפוקחות? האם יש להן את ביטוחי ה-SIPC ו-FDIC.

3. יש איזו רשימה של קרנות כאלו עם דמי ניהול ועם מידע נוסף (כמו האם הן צוברות או מחלקות דוידנד? אני לא מצאתי מידע כזה.

4. איך מחושב רווח הון בישראל על קרנות אלו? זה רווח הון ראלי בשקלים?

אני יודע שדנו בקרנות אלו בעבר אבל לא מצאתי שום דבר בקשר לשאלותי אלו פרט למאמר של המשקיעה "הוי הסלע השחור". באתר "מאיה" אין הרבה מידע על קרנות אלו.
🕒 פורסם בתאריך: 08/10/2022 08:03
1. וואנגרד היא אמריקאית, לא אירית.

2 UCITS זו הדירקטיבה האירופית, כל קרן שמקורה אירופי אמורה לעבוד על פי החוק הזה; SIPC זה חוק אמריקאי להגנה על שוק ההון, הוא קשור לקרנות אמריקאיות; ולהבנתי FDIC זה בכלל פקדונות אמריקאים.

3. לא מכיר רשימה, אבל לי קשר, קרן אמריקאית היא תמיד מחלקת.

4. אם מדובר בברוקר זר או בורסה זרה, אז תמיד מדד הבסיס הוא מטבע זר;

אם מדובר בבורסה הישראלית אז, בתשקיף של כל קרן תמצא אם מדד הבסיס הוא מדד המחירים לצרכן או מטבע זר;
🕒 פורסם בתאריך: 08/10/2022 10:08
בלקרוק וואנגארד חברות אמריקאיות.

הם הקימו חברות-בת באירלנד כדי ליצור קרנות אירופאיות לקהל המקומי, אבל ליבת ההתעסקות של חברות האם זה קרנות אמריקאיות.

עוד חברות אמריקאיות שמייצרות קרנות: שוואב, פידליטי, סטייט סטריט (גם לה יש חברת בת אירית).

ביטוח הSIPC קשור לברוקרים לא לקרנות. הFDIC קשור לפקדונות.

כל פעילות שוק ההון בארה"ב מפוקח על ידי הSEC, רשות שוק ההון האמריקאית, וכך גם תעשיית הקרנות.

Justetf.com לקרנות אירופאיות, etf.com וגם etfdb.com לקרנות אמריקאיות.

כל האמריקאיות מחלקות דיבינד. רוב האירופאיות לא מחלקות.

לחלק מהקרנות האיריות יש גרסאות בשקלים שנסחרות בבורסה הישראלית. עליהן המיסוי הוא ריאלי כאשר מדד הייחוס הוא מדד המחירים לצרכן הישראלי.

כל קרן שנסחרת בבורסה זרה, החישוב יהיה ריאלי כאשר מדד הייחוס הוא המט"ח הרלוונטי בו בוצעו העסקאות.
🕒 פורסם בתאריך: 08/10/2022 11:16
אתרי האינטרנט של החברות שהזכרת.
🕒 פורסם בתאריך: 08/10/2022 12:48
יש עוד הרבה חברות אחרות ים נציגות באירלנד. גם SPDR למשל.

יש המון.

לרוב אלו אפילו אותן החברות בדיוק.

גם אמריקאית וגם אירית.

כנל גם בלקרוק.

שתיהן בעצם חברות אמריקאיות במקור עם חברת בת באירלנד.

רק בגרסה האירית.

הקרנות האמריקאיות של בלקרוק לא קשורות ל UCITS.

להבנתי הוא פחות קשור לקרנות ויותר לברוקרים.

בגדול SIPC זה ביטוח לחשבונות אצל ברוקרים, FDIC זה ביטוח לחשבונות בנק ו NCUA זה המקבילה של FDIC רק ל CU.

לכל מנפיק יש רשימה של הקרנות שלו באתר, ותחת כל קרן תמצא את המידע הרלבנטי אליה.

בניירות שנסחרים במט"ח או שעיקר הנכסים שלהם הם במט"ח, שער החליפין משמש כמדד לצורך חישוב רווח ריאלי.

המיסוי הוא לפי החציון בין רווח ריאלי, רווח נומינלי ו0.

לא מדוייק.

למשל הקרן של בלקרוק על הסופי ממוסה עקרונית לפי הדולר גם אם קנית אותה בש"ח.
🕒 פורסם בתאריך: 08/10/2022 18:48
השאלה אם יש לנו דוגמא בפועל, לצורך וידוא
🕒 פורסם בתאריך: 08/10/2022 18:54
איך עוזרת דוגמא בפועל?

אם רו"ח מסויים החליט להגיש בדרך מסויימת ומס הכנסה לא אמר כלום, זה לא אומר שהם מסכימים אלא שפשוט לא בדקו את זה לעומק.
🕒 פורסם בתאריך: 08/10/2022 18:58
התשקיף של קרן בלקרוק סופי (1159250) אומר שעבור יחיד, המדד הוא שער הדולר, אם רואה חשבון חישב אחרת, אז זו טעות שלו.
🕒 פורסם בתאריך: 08/10/2022 19:13
הטענה של חלק מהאנשים היא שבתי השקעות מחשבים את זה לפי השקל ולא לפי הדולר. משום מה אותם אנשים מניחים ש "אם בית השקעות עושה ככה זה חייב להיות נכון".

אני מסכים שלפי התשקיף ולפי החוק המדד הוא שער הדולר.
🕒 פורסם בתאריך: 08/10/2022 19:24
צריך לשאול את מי שטוען כך, אם הנייר מוחזק על ידי יחיד או על ידי חברה.

עבור יחיד המדד הוא שער הדולר

עבור חברה (או כל תאגיד אחר) המדד הוא מדד המחירים לצרכן