⬅ חזרה לאינדקס

התייעצות - בחירת נושא ומנחה לתואר שני/שלישי [מדעי המחשב]

🕒 פורסם בתאריך: 08/10/2022 18:43
היי כולם, יש פה לא מעט מדמ"חיסטים, ובפרט כאלה שעשו תארים שניים ושלישיים - לכן מבקש את עצתכם.

עצה מכאלה שעשו תואר שני ושלישי בתחומים אחרים גם תתקבל בברכה.

איך לדעתכם כדאי לבחור נושא ומנחה לתואר שני/שלישי (שני שאולי יתפתח בהמשך לשלישי)?

אציין שאין לי רצון לבחירה מוכוונת בשביל עבודה בתעשייה אלא אם למחקר (אבל לא "מחקר ML" שאומר להריץ מלא רשתות נוירונים) אולי כן למיזם או להמשיך באקדמיה

האם הסדר לדעכם הוא קודם לבחור נושא/תחום ואז מנחה? או שאולי למצוא מנחה שאני "מתחבר לאופי שלו" ושנראה לי שיהיה טוב לעבוד איתו ולזרום איתו על הנושא? או משהו באמצע?

איך ניגשתם לבעיה הזאת של מציאת נושא + מנחה? איזה גישות ואסטרטגיות שלכם ואחרות אתם מכירים? איזה בירורים אתם עושים לפני?

כל מידע בנושא יוערך מאוד תודה :)
🕒 פורסם בתאריך: 08/10/2022 18:53
גם תחום שמעניין אותך וגם מנחה שאתה מתחבר אליו. חשוב לדבר גם עם הסטודנטים במעבדה כדי להבין את האווירה הכללית, האם יש חיי מעבדה, מה מידת המעורבות של המנחה, מה הוא אופן המעורבות שלו, לאן הגיעו בוגרים של המעבדה, ואיך נראית התקופה לפני הגשות לכנסים.

בעצם אלו שאלות ששווה לשאול גם את המנחה ישירות
🕒 פורסם בתאריך: 08/10/2022 19:37
תודה רבה על תשובתך.

איך בחרת נושא? כל פעם שאני מתקרב לנושא הכל נראה כ"כ אפרורי.. מרגיש לי שכל פעם הייתי רוצה לעבוד על בעיה אחרת. אני יכול לדמיין אותי עובד על בעיה כמה חודשים או אפילו שנה, אבל איך מגיעים לנושא שאתה מרגיש שאתה יכול לחקור גם שנים?
🕒 פורסם בתאריך: 09/10/2022 06:16
תואר שני זה שנה קורסים שנה מחקר. אתה מתחיל מהקורסים, ובנתיים מכיר את חברי הסגל ואת תכומי עבודתם. אתה עובר ומדבר עם חברי הסגל עד שאתה מוצא משהו שעושה דברים שנראים לך מגניבים. לא מדובר על בעיה מוגדרת היטב אלה על מנחה שעובד על דברים מעניינים ושנראה שתסתדרו. את הנושא המדויק לתואר תגדירו בהמשך. גם בזמן המחקר אתה הולך להרצאות וסמנרים ומכיר יותר על מה אנשים עובדים - וממשיך לתואר שלישי במה שתופס אותך.

בנוסף למה שסמבה אמר יש גם שיקולים כמו עד כמה המנחה מקושר, וכמה הוא שולח סטודנטים לכנסים ומקדם מאמרים, אבל קודם כל הנושא צריך לדבר אליך. לכמה חודשים או אפילו שנה.
🕒 פורסם בתאריך: 12/10/2022 11:08
אז אתה מתמקד בתחום שהוא לא נכון לך. בשביל לעשות מחקר מוצלח אתה צריך לעבוד בתחום שממש מלהיב אותך

הנדסת חשמל היא יותר מגוונת ממדעי המחשב, היא חולשת על תחומים של בקרה, עיבוד אות, פיזיקה/כימיה (דרך מוליכים למחצה), מדעי המוח, תקשורת, הנדסה רפואית, ועוד.. נסה לבדוק אם יש שם כיוונים שמעניינים אותך. בדרך כלל אין בעיה לעבור ממדמח לחשמל.