⬅ חזרה לאינדקס

שאלה לגבי תצוגת התשואה בתיק שלי

🕒 פורסם בתאריך: 07/09/2016 15:11
לרובנו, למיטב הבנתי, יש איזשהו תיק כזה או אחר דרכו אנו משקיעים בניירות ערך.

בתיק קיים שדה תצוגה המראה את התשואה בתיק. השדה ניתן באחוזים.

השאלה שלי מאד פשוטה:

האם מדובר על התשואה האבסולוטית מיום פתיחת התיק? מהשנה האחרונה? משהו אחר?

מישהו יכול לשפוך אור על העניין הזה?
🕒 פורסם בתאריך: 07/09/2016 15:15
@amidar חייב לציין שאין לי מושג וגם לא מאוד משנה לי - אין לי הרבה עניין להסתמך על חישובי התשואה, ולנסות להבין מה קורה עם החישובים כשאני מעבר את ני"ע מבית השקעות אחד לשני למשל.

את חישובי התשואה של התיק שלי אני עושה בעצמי בגליון גוגל, שמכיל את תזמון כניסת הכספים לתיק (על פני החשבון הממוסה וגם חשבון ה-IRA) ואת ערך התיק הכולל בנקודות זמן שונות.
🕒 פורסם בתאריך: 07/09/2016 16:19
אצלי במערכת אורדרנט אין שדה בשם "תשואה".

יש שדה בשם "שינוי בשווי ב-%", שמתאר את השינוי שחל בשווי התיק באותו יום.

יש שדה בשם "שינוי מעלות %", שמתאר בעצם את השינוי בשווים של הניירות שמוחזקים כרגע בתיק, מאז שנקנו. (אאל"ט).

בנוסף, יש טבלה בשם "תשואות חודשיות בחשבון", שמאפשרת לבחור שנה ולראות את התשואות בה לפי חודשים, ויש גם שורה שמתארת את התשואה המצטברת של אותה שנה.

מקווה שעזרתי..
🕒 פורסם בתאריך: 07/09/2016 16:19
לי יש חשבונות בברוקר אמריקאי ולפחות אצלי יש עמודות של רווח יומי ורווח מצטבר לכול נייר בכול החשבונות.

הרווח\הפסד המצטבר הוא מהיום שקניתי ומשוקלל(במידה וקניתי את הנייר ביותר מתאריך אחד).

הרווח\הפסד ניתן גם באחוזים וגם מספרית.

כשאני לוחץ על העמודה של הרווח\הפסד יש עוד אפשריות כמו לראות רווח לפי שנת מס, כמות מחיר ותאריכים שונים שבהם קניתי את הנייר.
🕒 פורסם בתאריך: 07/09/2016 16:26
התשואה_של_התיק = (שווי_רגעי פחות השקעה_ראשונית) חלקי השקעה_ראשונית.

אם הם מדייקים, הם מציגים את התשואה הזו (תשואה חִצונית). לפעמים הם גם מציגים CAGR (תשואה חִצונית שנתית) וIRR (תשואה שנתית פנימית).
🕒 פורסם בתאריך: 07/09/2016 16:34
בבנק הפועלים גיליתי לאחרונה שיש להם בג בתצוגת השינוי בעלות נייר ערך. אסביר על ידי דוגמא:

נניח שקניתי מניה אחת בדולר אחד, כאשר דולר היה שווה 4 ש"ח. אחרי שנה, המניה שווה שני דולר, אבל דולר כעת שווה 2 ש"ח.

התצוגה בבנק הפועלים אומרת שהשינוי באחוזים בשווי המניה שלי הוא 100%, ושהשינוי בשקלים בשווי המניה שלי הוא 4 ש"ח.

על ה100% עוד אפשר להתווכח (אולי לגיטימי למדוד את השינוי בעלות בדולרים), אבל ההפרש הכספי בבירור שגוי כי הוא נקוב בש"ח.

כפי הנראה הם מכפילים את האחוזים של השינוי הדולרי בערך נייר הערך השקלי בעת הקניה. אם היתה להם מערכת ממוחשבת נוחה לדיווח על בגים שלא כוללת שיחות אינסופיות עם נציגי שירות הייתי מדווחת להם.
🕒 פורסם בתאריך: 07/09/2016 16:51
@amidar

אתה יכול להוריד אפליקציה לאנדרואיד בשם My Stocks Portfolio (דירוג של 4.6 בגוגל סטור).

אצלי באינטראקטיב כתוב את המחיר הממוצע שבו רכשתי את כל אחד מניירות הערך שלי. אני פשוט מזין לאפליקציה את מספר המניות שרכשתי ואת המחיר הממוצע שבו הן נרכשו ומקבל בצורה ברורה את הרווח (באחוזים ואבסולוטית).
🕒 פורסם בתאריך: 07/09/2016 17:17
גם ניירות ישראלים?
🕒 פורסם בתאריך: 07/09/2016 17:43
נופ.