⬅ חזרה לאינדקס

התייעצות לגבי כסף נזיל

🕒 פורסם בתאריך: 12/10/2022 15:10
שלום לכולם,

התחתנתי לאחרונה ואנחנו מתלבטים מה לעשות עם המתנות שקיבלנו (כ200 אלף ש"ח).

יש לנו כרגע:

תיק השקעות בניהול אישי שלי - מחקה מדדים: כ250 אלף ש"ח

קופת גמל להשקעה של אישתי - מסלול מחקה S&P: כ45 אלף ש"ח

קופת גמל להשקעה שלי - מסלול מניות: כ70 אלף ש"ח

דירה בבעלותנו.

מכיוון שדירה כבר יש אני לא חושב שנזדקק לכסף בשנה הקרובה אבל לא יודע לגבי יותר מזה, בגלל זה אנחנו מחפשים פיתרון קצר טווח. ראיתי את הפקדונות בבנקים, לדוגמה דיסקונט שנותנים 3.5% בשנה וזאת נראית לי אופציה טובהץ חשוב לציין שאין נקודת יציאה במהלך השנה כך שאם פתאום נצטרך את הכסף במהלך השנה לא נוכל למשוך אותו. סיבות שאני חושש שבגללן נצטרך את הכסף:

*מקרה חירום (סבירות נמוכה כי יש לנו ביטוחי בריאות).

*הזדמנות מפתיעה לרכישת נדל"ן (סבירות נמוכה כי ככה זה בחיים).

בכל אופן אני לא מרגיש בטוח לשים את הכסף הזה בתיק ההשקעות (כמו שעשיתי עד כה עם סכומים שידעתי שלא אצטרך להרבה שנים), אז אם אני מבין נכון האופציות הן להשאיר אותו בעו"ש או לקחת פיקדון לטווח קצר יחסית של שנה.

אשמח לשמוע מה אתם חושבים, הכל נשמע לי הגיוני אבל אני רוצה לאוורר את הרעיון.

עוד הערה: אני יודע שלכאורה אין סיבה לקופת גמל להשקעה במקביל לתיק מנוהל אישי אבל זה עוזר לי לישון בשקט עם התיק כשאני יודע שחלק ממנו בידיים של מישהו אחר, מעין מבחנת ביקורת.
🕒 פורסם בתאריך: 12/10/2022 15:13
קרא גם שרשורים על קרן כספית.
🕒 פורסם בתאריך: 13/10/2022 09:21
יש בנקים שמאפשרים לשבור פקדונות מחוץ לנקודות היציאה תוך ויתור על חלק (או כל) הריבית שנצברה. אולי כדאי לפצל למספר פקדונות כדי לאפשר משיכה מוקדמת של חלק מהסכום - פחות סביר שתזדקק ל200,000 ש"ח מהיום למחר אבל אולי כן תצטרך 50,000.
🕒 פורסם בתאריך: 13/10/2022 10:31
מצד אחד אתה צודק - לתיק ההשקעות מחקה המדד שלך אתה אמור להעביר כספים שנועדו לאני העצמי שלך עוד 15 שנה וצפונה.

מצד שני, אתה לא רואה שום צורך בכסף בשנה הקרובה.

יש לך השערה למתי כן תצטרך את הכסף? ובשביל מה? וכמה מתוך הכסף? יש לכם קרן חירום בכלל (כמה חודשי מחיה)?

יותר קל לקבל החלטות כאשר מבינים מתי כן צריכים את הכסף מאשר כשזה אמורפי. תתיעץ עם אשתך (מזל טוב!) ותנסו לכמת בסכום וזמן את הצרכים שלכם

מאותם 200K ש"ח. את מה שלא צריך, אפשר להעביר למחקה מדד. את קרן החירום אפשר להשאיר בעו"ש או בקרן כספית (שהיא בעלת זמינות מכירה יומיומית לעומת אפשרויות אחרות). את מה שנראה לכם שתצטרכו בעוד שנה-שנתיים אפשר לשים בפק"מ שסוף סוף הבנקים התחילו להציע ריבית נורמלית יחסית (תבדוק ותשווה).
🕒 פורסם בתאריך: 14/10/2022 16:42
תודה על התשובות!
🕒 פורסם בתאריך: 14/10/2022 17:55
מזל טוב!
🕒 פורסם בתאריך: 14/10/2022 21:54
נשמע שאתה חושש להשקיע את הכסף הזה, למרות שאתה לא מצליח למצוא לו מטרה אחרת. אולי הבעיה היא ברמת הסיכון שלך?

סה"כ התיק שלך מאה אחוז מנייתי? אולי רמת הסיכון הזאת גורמת לך לחשוש להפקיד, ואתה יכול לנצל את ההפקדה הזאת להתחיל לנדוד למסלול בסיכון שמתאים לך יותר

אתה מנסה למצוא סיבות למה אולי תרצה פתאום כמות כסף מיד. לי זה נשמע כמו הטיעון להחזקת קרן חירום, במזומן או דמוי מזומן. יש אנשים שזה מאוד מתאים להם, ועוזר להם לחשוב על שאר הכסף כתיק אחד

לקחת פיקדון של שנה שונה בהרבה מלקנות אג"ח שיפקע בעוד שנה? מה בדבר אג"ח ל10 שנים? מה בדבר קרן אג"ח עם מח"מ של 10 שנים?

אם אתה רוצה להגדיל את היציבות של התיק שלך, אתה יכול "לדלל" את המניות עם נכסים יציבים יותר. או שאתה יכול לחשוב על המסלול הזה ככסף שאולי תרצה בשנים הקרובות, ומוכן לקבל תנודתיות כלשהי עליו תמורת התשואה, מתוך הנחה שכנראה לא תרצה את הכסף בקרוב.
🕒 פורסם בתאריך: 14/10/2022 23:50
יש להם גם דירה. אחד הפוסטים של המשקיעה האהובים עלי מציג מספר תיקים, ביניהם אחד של הרמב"ם (עריכה: ר' יצחק נפחא) שהוא שליש מניות, שליש נדל''ן ושליש מזומן. מסתבר שהוא נותן תשואה לא רעה ביחס לסיכון.