⬅ חזרה לאינדקס

כניסה לקבע והשקעות

🕒 פורסם בתאריך: 12/10/2022 15:36
עוד מעט נכנס לקבע.

בכניסה לקבע (יחד עם כסף שיש לי ולא עושה כלום) יהיו לי 90 אלף ש"ח להשקעה. בנוסף כל חודש אני מתכנן לחסוך כ5-4 אלף(לפחות בשנה הקרובה).

אני רוצה להשקיע 50 אחוז בתעודות מחקות עם דמי ניהול נמוכים, 50 אחוז לפזר בין 20 חברות טכנולוגיה (שלא תוספות הרבה נפח בתעודות המחקות) ולשחק איתן כל כמה חודשים.

אני צעיר אז אולי עוד 5,10 שנים אתחתן או משהו. לכן חשוב שאוכל למכור ולקחת את הכסף אלי בצורה הונית.

האם אוכל להפקיד את הכסף בגמל ira?

והאם זה המכשיר המתאים?

המטרה היא כמובן כמה שפחות אירועי מס כל עוד לא משכתי את הכסף לחשבון הבנק.

בנוסף אם למשהו יש עוד טיפים לקראת הקבע אשמח. כרגע התפיסה שלי היא פנסיה 100 אחוז מנייתית ולמקסם את ההשתלמות. ומה ההטבות השונות בקבע?
🕒 פורסם בתאריך: 12/10/2022 15:53
זה נכון. אם לא תשים לב ישימו אותך במסלול כללי (= חצי מניות)

בבנק אוצר החייל תקבל תנאים טובים.
🕒 פורסם בתאריך: 14/10/2022 13:59
מה זה לשחק?

הדרישה הזאת נמצאת בסתירה לדרישה הזאת:
🕒 פורסם בתאריך: 14/10/2022 14:56
50% להימורים זה הרבה. אני אציע 20% ונתפשר על 10%

אתה יכול, בעיקרון, להפקיד לקופה לפי תיקון 190? או משהו כזה? לא נראה לי שאנשים צעירים עושים את זה.

אני חושב שלא תוכל לנהל את הכסף שלך ללא הגבלות שם, אבל לא נשמע שההגבלות שחלות על IRA ישפיעו על התוכניות שלך

הנזילות, אבל, היא בעיה - קופות גמל IRA נזילות בפרישה - בגיל 60.

קרן השתלמות תעבוד למטרה הזאת (נזילות תוך 7 שנים)

כאמור, אני לא בטוח, אבל נראה לי שלנהל את הכסף שלך בIRA - לקנות מניות בודדות ודברים כאלה - דורש צבירה מינימלית (שאותה אתה לא מנהל) שלרוב אין עדיין בגילאים כאלה.

כמו שאמרו חכמי @כימאי זה לא אפשרי בחשבון ממוסה. מכירה היא אירוע מס.

לדעתי אם אתה מהמר עם חלק מהכסף, אירועי מס הם חלק מהמשחק. אני לא בעד להמר על כספים פנסיוניים

+1
🕒 פורסם בתאריך: 16/10/2022 02:40
הכוונה למכור ולקנות. ברור שלא ברמה יומית, אלא כאשר יש הצדקה למכור והצדקה וקנות(לפי ההבנה שלי)

חחח. יתכן שאתה צודק. אתפשר כנראה על 30 אלף ש"ח ל"הימורים" לשנה הקרובה (שליש מההון הראשוני ממש בחודש הכניסה לקבע) , שנה קדימה בהתאם לביצועים אשקול הקטנה או הגדלה. אני פשוט מגיע מתחום המחשבים וכו.. אז יש לי מעט הבנה בטכנולוגיה ובאנשי טכנולוגיה, הייתי רוצה להשתפשף יותר ולכן אני ורוצה להשקיע בעצמי

האם ira היא רק לפי תיקון 190?

ובהשתלמות יש גם ira לא? ואז אני יכול להפריש מעל התקרה ואירוע מס יהיה לי רק כאשר אמשוך כסף בצורה הונית.

זה לא שאני מהמר יותר מידי. אני מתכנן להפריש הרבה מעבר למה שנהוג ולכן אני רואה את ההפרש הזה ככסף שבמקום ללכת לשטויות הולך על השקעות גרידיות. כמובן שאני לא רוצה לסכן את כל הגמל שלי ולכן אמרתי שאקנה תעודות סל.

אבל תודה על ההארה, אני באמת צריך לחשוב מעט יותר על אחוז הנתח המסוכן. אני כרגע חושב 100 אחוז מניות בכל אפיק, פשוט על האקסטרה הפרשה חלק אקח להשקעות בעלות סיכון והשאר לתעודות.