⬅ חזרה לאינדקס

עובד עצות

🕒 פורסם בתאריך: 13/10/2022 18:54
היי,

אני חייל בחופשה לפני שחרור, עתיד להשתחרר בעוד כחודש ואני מאוד מבולבל.

אני חושב המון על איזה מסלול אני צריך לקחת בשביל למקסם את ההכנסות שלי לטווח ארוך.

כרגע אני חושב למצוא משרה במכירות טלפוניות, אני חושב שהיתרון של מכירות זה:

אין יחסית תקרת שכר, אם אני אהיה מאוד טוב אז השכר שהוא על בסיס עמלות יהיה בהתאם.

ראיתי שיש כל מיני משרות של עבודה מהבית, אני חושב שברגע שהיה לי ניסיון אני אוכל לעבוד מכל מקום בעולם שזה יתרון מטורף. אפשר לעשות רילוקיישן למדינות סופר זולות ולהמשיך לקבל משכורת יציבה מישראל שגבוה יותר ממה שאעשה במדינה אחרת.

הבעיה היא שזאת סתם יריה באוויר, אני לא באמת יודע האם זה מה שאני רוצה ואני יכול להגיע למשכורות גבוהות הרבה יותר בשנה שנתיים הראשונות באבטחה(עם קצת טחינת שעות משהו כמו 10-15K וקשה מאוד להתחרות בזה)

ללמוד מקצוע אני לא בטוח מה אני רוצה וגם סביר להניח שיניב לי משכורות גבוהות יותר ממה שאפשר לעשות בלי השכלה רק בעוד 6-10 שנים מהיום וזה נשמע לא נכון כלכלית כי כל שקל שאני עושה היום בהשקעה פסיבית יהיה שווה משמעותית יותר בעתיד הרחוק.

וחוץ מזה, עם כמה שאני לא רוצה לבזבז כסף על שכירות בגיל כל כך מוקדם (עוד 24K בשנה לפחות שאפשר לחסוך) אני מוכרח לצאת מהבית כי קשה לי מנטלית להיות שם וזה שווה לי את הכסף.

אבל מה הפיתרון?

חשבתי על דירות שתופים אבל נראה שבכל מקום שרק מתקרב למרכז, אני אאלץ להיפרד מכ 2000 שקלים בחודש.

חשבתי על לעבור לבאר שבע, המכירים שם הם זולים בצורה מאוד משמעותית, השאלה האם זה משתלם כשחושבים על עבודה, אני מפחד לעבור ולגלות שאני תקוע בלי עבודה (כן יש לי יכולת לכלכל את עצמי בלי לעבוד כחצי שנה). איך בכלל מתחילים לחשוב על הדברים האלה? איך אני יכול לדעת מה לאיפה ולאן? מרגיש אובד עצות
🕒 פורסם בתאריך: 13/10/2022 19:08
ברוך הבא, ונא לקחת אוויר!

חברי הפורום הנחמדים יעלו לכאן כמה שאלות כדי לכוון קצת, אבל בינתיים אתן לך את הטיפ שלי:

אין צורך בתוכנית חומש כרגע. תתמקד במטרה אחת ספציפית (לצאת מהבית?) ותראה מה נחוץ בשביל זה. משם, תמשיך הלאה בצעדים קטנים ותקבל ביטחון. ואז, עוד כמה וכמה חודשים בוא נדבר על תוכניות גדולות יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 13/10/2022 19:12
+1
🕒 פורסם בתאריך: 13/10/2022 23:31
אתה רוצה לעבוד בטלפניות? אתה מכיר את זה?

אם אתה לא מתכוון ללמוד מקצוע מסודר, כדיי לך לחשוב מה אתה אוהב לעשות,

לדוגמה אתה אוהב לעבוד עם אנשים או בלי, אתה נהנה להיות בוס של עצמך או שאתה צריך מישהו שיגיד לך מה לעשות,

יש היום המון קורסים שאתה יכול ללמוד שנה ואפילו פחות ואתה מתקדם מאוד גם מבחינת השכר.
🕒 פורסם בתאריך: 14/10/2022 03:11
כנראה שלא, אלא אם כן תקבל ירושה מאיזה דוד מאמריקה עכשיו. הכסף שתחסוך עכשיו לא ייתן לך פור משמעותי. אם תלמד מקצוע מבוקש ואחרי הלימודים תעבוד בשכר גבוה, זה ידביק את הפער מאוד מהר.

אני יכול להעיד על עצמי: הייתי קצין בקבע, הרווחתי יפה בשעה שחברים שלי מילצרו ותידלקו. אבל היתרון הזה נמחק כי חברים שלי גם נכנסו לשוק העבודה שנתיים לפניי... משכורת של סרן בקבע לא יכולה להתמודד עם משכורת מהנדס באינטל.

אני בהחלט ממליץ על לימודים אקדמאיים, אבל אתה יכול לקחת את הזמן בינתיים. עדיף להתחיל ללמוד כשאתה מבושל וסגור על עצמך, מאשר להתחיל ללמוד ולגלות שזה לא מתאים.
🕒 פורסם בתאריך: 14/10/2022 03:16
זו עבודה מאוד קשה, וגם כפוית טובה. אם אי פעם דיברת עם טלפן בהוט, או מוקדן בסלקום והתעצבנת, אתה יכול להבין שהאיש בצד השני של הקו שוחח עם עוד 200 כמוך בשעתיים האחרונות. אבל תנסה, אם תהיה תותח, אשרייך... אם לא, מהר מאוד תבין אם זה בשבילך או לא...
🕒 פורסם בתאריך: 14/10/2022 03:21
ניסיון ההמונים מצביע על כמה דברים:

1. השכלה שתפתח את הדלת למשרות בשכר גבוה. הרבה ישר חושבים על הייטקס, אבל יש הרבה אנשים שמרוויחים יפה גם מחוץ לתחום.

2. התנהלות כלכלית נכונה: תוציא פחות ממה שאתה מרוויח, תשקיע את ההפרש.

3. זוגיות נכונה : למצוא מישהי באותו ראש כמוך, שלא תכנסו לריבים על כסף. ואם היא ממשפחה אמידה אז בכלל יתרון :)
🕒 פורסם בתאריך: 14/10/2022 11:21
תתחיל ללמוד ותכוון להייטק, חבל על הזמן שלך.
🕒 פורסם בתאריך: 14/10/2022 13:37
לא כולם יכולים לעבוד בהייטק ...

איך יהיה חינוך לילדים ? אוכל ?
🕒 פורסם בתאריך: 14/10/2022 16:00
אענה לך בלי נדר אחרי השבת, כי אני שומר שבת.

אם תרצה מכירות , תנסה בחברות ביטוח, המשכורות גבוהות מאוד. אם מצליחים למכור.

זו עבודה מתישה וקשה..

עדיף לדעתי לעבוד קשה, לחסוך , וללמוד מקצוע מכניס