🕒 פורסם בתאריך: 19/10/2022 21:11
בחודשים האחרונים סך ההפרשות (שלי ושל המעסיק) לקרן ההשתלמות היא בסך של 1243 ש"ח- 310 ש"ח ממני ו932 ש"ח מהמעסיק. אני מבינה שמקסימום ההפרשות החודשיות שפטורות ממס מגיע עד 1570 ש"ח לחודש והייתי מעוניינת למקסם את ההפרשה לקרן.
לפי אתר כל זכות: "הסכום המקסימלי שהפריש העובד אינו עולה על 2.5% מהשכר ולא יותר מ-4,713.6 ₪ לשנה (בממוצע 392.8 ₪ לחודש), והסכום המקסימלי שהפריש המעסיק אינו עולה על 7.5% מהשכר ולא יותר מ-14,140.8 ₪ לשנה (בממוצע 1,178.4 ₪ לחודש) ובכל מקרה לא יותר מפי 3 מההפרשות של העובד."
איך בפועל מפרישים חלק גדול יותר מהשכר לקרן? האם אני צריכה לפנות למעסיק? זקוקה לטפסים כלשהם? האם יש סיבה שבגינה הוא עלול שלא להסכים?
האם אני יכולה לבצע את התהליך לבד או שכדאי להיעזר בסוכן?
האם העלאת סכום ההפרשה מצדי מחייבת גם אותו להעלות את הסכום באופן יחסי?
תודה.
לפי אתר כל זכות: "הסכום המקסימלי שהפריש העובד אינו עולה על 2.5% מהשכר ולא יותר מ-4,713.6 ₪ לשנה (בממוצע 392.8 ₪ לחודש), והסכום המקסימלי שהפריש המעסיק אינו עולה על 7.5% מהשכר ולא יותר מ-14,140.8 ₪ לשנה (בממוצע 1,178.4 ₪ לחודש) ובכל מקרה לא יותר מפי 3 מההפרשות של העובד."
איך בפועל מפרישים חלק גדול יותר מהשכר לקרן? האם אני צריכה לפנות למעסיק? זקוקה לטפסים כלשהם? האם יש סיבה שבגינה הוא עלול שלא להסכים?
האם אני יכולה לבצע את התהליך לבד או שכדאי להיעזר בסוכן?
האם העלאת סכום ההפרשה מצדי מחייבת גם אותו להעלות את הסכום באופן יחסי?
תודה.