⬅ חזרה לאינדקס

התיעצות בנושא חומרי גלם לריהוט איכותי

🕒 פורסם בתאריך: 11/09/2016 14:15
היי סולידים,

התלבטות יחסיי עם איקאה לאן.

מה עמיד יותר לאורך השנים? עץ אורן מלא (שידוע כעץ רך שקל לשרוט) או Particleboard מצופה בעץ ליבנה (Birch veneer)?

כמה, אם בכלל, כדאי לשלם יותר עבור ריהוט מעץ מלא קשה (לא רך כמו אורן) שיהיה בתקווה עמיד יותר, ישמור על ערכו וישמש אותי לאורך עשרות שנים ואיפה זה מקום טוב לרכוש כזה בארה"ב או בארץ?

תודה רבה
🕒 פורסם בתאריך: 11/09/2016 17:30
כמה שידוע לי, המקום היחיד שיש יתרון לסיבית הוא דלתות ארון הזזה, בו הסיבית לא מקבלת "בטן" ואילו עץ אמיתי כן. כל השאר, עדיף עץ - גם אם "נחות" כמו אורן.

עד כמה כדאי לשלם עבור עץ מלא קשה? תלוי בך. הוא בהכרח יהיה עמיד יותר ופחות פגיע, יהיה ניתן להרכיב ולפרק אותו, להוביל אותו וכד'.

מצד שני, בחברה צרכנית, אנשים רוצים גם כך לשנות עיצוב/ריהוט/אינטריה כל X זמן, אז אולי עדיף לקנות משהו שאפשר יהיה להחליף בלב שלם בעוד X שנים.
🕒 פורסם בתאריך: 11/09/2016 22:17
זה תלוי ברהיט. כוננית ספרים (מדפים) שמחוברת לקיר - אין סיבה שעץ אורן בעובי הנכון לא יחזיק גם 100 שנה.

כנ"ל מיטה.

שולחן - עץ רך יקבל סימנים בקלות.

לסולידיים שעוברים דירות, הייתי מקפיד על כך שאפשר לפרק את הרהיט בקלות בלי לפגוע בו. הבעיה ברהיטי סיבית זה שהפירוק משמיד אותם.

ארונות מטבח או כל רהיט עם הרבה חלקים זזים שנכנסים זה לתוך זה - אני מניח ששילוב נכון בין לוחות לבודים ועץ ימנע שחיקה ובלאי. במקרה הזה יש גם חשיבות לטיב החיבורים.

ההבדל בחומר גלם בין אורן לעץ קשה יכול להיות 300%. אם את בונה בעצמך, זה עיקר העלות.