⬅ חזרה לאינדקס

ניהול השקעות לאדם פרטי

🕒 פורסם בתאריך: 26/10/2022 10:03
שלום,

אני בודק בשביל קרוב משפחה שאני אישית המלצתי לו לקחת מישהו שינהל לו את הכספים אחרי שפנה אלי לבקש עצות על השקעה.

לאיש יש קרוב למיליון דולר נזילים יחסית באפיקים שונים (מניות, השקעות, אג"ח)

נכסים מניבים שמכניסים היום כ 160 אלף ש"ח בשנה

נכסים שבקרוב יכניסו כ 300 אלף ש"ח בשנה

קופות גמ"ל, פנסיה וכו' ממשכורת של בכיר בחברת לו טק

הוא חי מהמשכורת שלו ושל אישתו וכל השאר פנוי להשקעה לטווח ארוך.

ניראה לי קצת פשטני להגיד לו לחלק את הכסף בין סנופי אג"ח וכו', אני צודק?

אני מאמין שיש בשוק אנשים/עסקים שידעו לנהל תקציב כזה. אשמח לשמוע המלצות/רעיונות

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 26/10/2022 10:09
כן.

@אורי ג.

ישר, אמין והכי מקצועי שתמצא.
🕒 פורסם בתאריך: 26/10/2022 10:17
לדעתי לא .

אז לאן אתה רוצה לשלוח אותו? שמשקיע בנכסים "אלטרנטיבים" בדמי ניהול מופקעים?

אני הייתי מפזר בשוק ההון הסחיר פלוס השקעה בנדלן
🕒 פורסם בתאריך: 26/10/2022 10:22
אני חושב שלמישהו שיעזור לו לחלק את הכספים בין עוד אפיקים כמו שכתבת אבל גם

1 שיעזור לו לבדוק אפשרויות של מינוף וכו'.

2. שיעזור לו לייצר שקיפות בנכסים שתוביל לקבלת החלטות בריאה יותר, כי לא ברור לי איך היום הוא עוקב אחרי כל כך הרבה השקעות בכל כך הרבה אפיקים
🕒 פורסם בתאריך: 26/10/2022 10:32
למה זה אמור לעניין מה אתה היית עושה?

מה שמעניין זה מה מתאים לאותו אדם ואינך יודע עליו דבר. בדיוק בשביל זה צריך יועץ - שיעזור לו להבין את מטרותיו ואת סיבולת הסיכון שלו, מה מידת הרצון והיכולת להתעסק בהשקעות, יעזור לו לתכנן תוכנית ארוכת טווח הכוללת גם ייעול מקסימלי של היבטי מיסוי.
🕒 פורסם בתאריך: 26/10/2022 10:34
בהחלט, עוד פרט חשוב
🕒 פורסם בתאריך: 26/10/2022 10:35
בהתחשב במספרים שציינת זה לא עוד פרט חשוב אלא כנראה הפרט הכי חשוב :)
🕒 פורסם בתאריך: 26/10/2022 11:14
- אתה לא חייב להתעניין, שאלו פה עיצה אז הבעתי את דעתי. אחרת מה הטעם בלהעלות את הפוסט...

- ברור שהכל בהתאם למטרות ולסיבולת הסיכון - אבל אני חושב שהכיוון שהצעתי הוא הכיוון הנכון. היה פה שרשור מדהים לפני כמה חודשים עם @אורי ג. ועם @Ehud בדיוק על זה - אנשים עם הרבה כסף שהולכים לפמילי אופיס ודוחפים אותם להשקעות "אלטרנטיביות" יקרות, דבר שמשרת רק את היועצים....כאשר אפשר להגיע לאותם תוצאות בעזרת השוק הסחיר בפחות סיכון.
🕒 פורסם בתאריך: 26/10/2022 11:19
היה שם בחור שמשקיע את רוב כספו בהשקעות "אלטרנטיביות" בשביל לא לחוות את התנודתיות. רק מה שהוא לא לקח בחשבון, זה שבעת משבר, גם אם הוא ינסה להנזיל את ההשקעות שלו, הוא יראה את הירידות באותו גובה של השוק הסחיר. ובעצם מדובר באשלייה, כי השוק הלא סחיר לא משוערך ברמה יומית...כמו השוק הסחיר.
🕒 פורסם בתאריך: 26/10/2022 13:21
אין כיוון נכון מבלי לדעת במי ובמה מדובר...

לא דיברתי על פמילי אופיס ולא על השקעות אלטרנטיביות אלא פשוט על כך שלייעוץ פיננסי יש ערך רב במידה והוא נעשה ביושרה ובמקצועיות.
🕒 פורסם בתאריך: 26/10/2022 14:00
אני חושב שהויכוח מיותר.

אשמח לעוד המלצות ורעיונות
🕒 פורסם בתאריך: 26/10/2022 15:02
אין כאן קסמים, אמרו לך ללכת לייעוץ פרטני ואישי.
🕒 פורסם בתאריך: 26/10/2022 17:57
כמו שכתבתי
🕒 פורסם בתאריך: 26/10/2022 21:26
לא ללכת לייעוץ פרטני ואישי. שיקרא קצת על איך מנהלים כסף וינהל לעצמו את הכסף. השקעות זה קל אם אתה מחליט מראש לא להיות חכם יותר מכולם. מעקב אחרי נכסים זה גיליון אחד של אקסל.

לא ממליץ ולא מייעץ
🕒 פורסם בתאריך: 26/10/2022 21:36
אני מכבדת התמקצעות , ולא מתיימרת לדעת הכל בצורה מעמיקה. אני מבינה קצת במיסים ויודעת לקרוא תקנות, ועדיין הייתי מתייעצת עם רואה חשבון/יועץ מס. כך גם לגבי אנשי מקצוע רבים שאני שמחה לשלם כדי לדעת שלקחתי את ההחלטה הנכונה.