⬅ חזרה לאינדקס

קרן פנסיה לאזרח ישראלי תושב חו"ל

🕒 פורסם בתאריך: 30/10/2022 18:29
שלום לכולם

חדש בפורום

לפני מספר שנים עברתי לכמה שנים של עבודה בחו"ל. משהו שהיה מתוכנן להיות שנתיים-שלוש התארך ל8. כרגע אני לא חושב שאחזור בשנים הקרובות לארץ. במהלך כל שנות השהות בחו"ל המשכתי להפקיד עצמאית לקרן פנסיה (חשבתי לשמור על רצף ההפקדות). השאלה שלי, האם יש טעם להמשיך? האם לרכיב הביטוחי שבקרן יש משקל כאשר אדם לא חי בארץ? אם אני עדיין רוצה להמשיך להפריש משהו לפנסיה בארץ, האם עבורי נכון יותר להפקיד לקופת גמל?

תודה רבה
🕒 פורסם בתאריך: 30/10/2022 18:46
היי, השאלה המתבקשת היא מה רצף הפקדות נותן לך לעומת לא להפקיד כלל? והאם בדקת שכלל הכיסויים, למשל אובדן כושר עבודה, חלים עליך גם אם אתה לא תושב ישראל?

מהבדיקה הקצרה והלא מחייבת שעשיתי, אין טעם בהמשך הפקדה עצמאית. אם נחוץ לך חיסכון לטווח ארוך, בישראל, אז ישנם אפיקים אחרים גם אם אינם משלמים קצבה בגיל הפנסיה.

אישית, אני תושבת חוץ ולא מפקידה לקופות הפנסיה בישראל.
🕒 פורסם בתאריך: 30/10/2022 18:55
גם אם ביטוחי הקרן חלים על תושב חוץ, נראה לי שקבלת הפיצוי כשאינך בישראל תהיה סיוט בירוקרטי שיהיה קשה מאד לעבור. מנגנוני קרן הפנסיה מותאמים לישראל (אישור בט"ל, מ"ה, ויתור על סודיות רפואית בישראל וכו'). אם חשובים לך הביטוחים, עדיף שתעשה אותם במדינה שלך.
🕒 פורסם בתאריך: 30/10/2022 21:00
זאת בדיוק הייתה שאלתי - האם יש לי את הכיסוי כאשר איני גר בארץ.

כמו מה? קופת גמל להשקעה?
🕒 פורסם בתאריך: 30/10/2022 21:14
התשובה המלאה נמצאת בפוליסת הביטוח, או דרך יועץ פנסיוני.

אם אתה מעוניין בחיסכון לטווח ארוך בישראל, אז אפשר לבחון למשל רכישת תעודות סל (דרך הבנק / עצמאית), הפקדה לתיק מנוהל באחד מבתי ההשקעות, אגרות חוב עם מועד פדיון רחוק וכן הלאה.

לא ייעוץ ולא המלצה.
🕒 פורסם בתאריך: 25/01/2024 20:39
האם את יודעת מה קורה לקרן הפנסיה כשאת מגיעה לגיל הפטור?

האם את זכאית לקבל קצבה למרות שאת לא מתגוררת בישראל?

האם יש פטור?
🕒 פורסם בתאריך: 25/01/2024 21:06
לדעתי כן, זה הכסף שהפקדתי עם המעסיק שלי. לא חושבת שתושבות ישראלית היא תנאי.

לגבי מיסוי הקצבה או פטור, לא בדקתי כי זה מורכב וגם דינמי, גם רחוק לי בהרבה מאוד שנים....
🕒 פורסם בתאריך: 26/01/2024 02:13
כן, אתה זכאי לקצבה. אבל:

1. הכסף יועבר רק לחשבון בארץ, לא בחו"ל, תצטרך להעביר את הכסף לחו"ל בעצמך.

2. תצטרך להעביר לקרן הפנסיה "הוכחת חיים" , מסמך שמאשר שאתה בחיים על מנת למנוע הונאות (למשל נפטרת, אבל יורשיך לא מדווחים על כך וממשיכים לקבל קצבה). אפשר להוציא כזה בקונסוליה הישראלית הקרובה אליך, צריך להעביר את זה פעם בשנה, ובגילאים מבוגרים פעם בחצי שנה.

לגבי מיסוי: שאלה טובה, לא מצאתי מקור מוסמך. אבל, אם ניקח את הגישה המחמירה, תצטרך לשלם מיסים על הפנסיה, ולא יהיה לך נקודות זיכוי כי אתה לא תושב ישראל. כלומר תשלם מיסים מהשקל הראשון.