⬅ חזרה לאינדקס

שאלה לתושבי חוץ עם חשבון בנק ישראלי

🕒 פורסם בתאריך: 02/11/2022 17:53
היי, הבנק שבו יש לי חשבון לא מאפשר לי להתנהל עצמאית כי אין לי מספר טלפון ישראלי (למשל, לאישור העברות).

אני שוקלת לעבור לבנק אחר, כזה שמסוגל לשלוח הודעות סמס למספר לא ישראלי או לא מערים קשיים… אם יש כאן מישהו שהוא תושב חוץ, ומצליח לנהל את החשבון שלו ללא מספר ישראלי - אודה לעצה.
🕒 פורסם בתאריך: 02/11/2022 18:22
לכל בנק יש סניפים ייעודיים לתושבי חוץ.
🕒 פורסם בתאריך: 02/11/2022 18:35
לא יותר פשוט להשיג סים ישראלי? יכול להיות שאני טועה אבל לדעתי לקבל סמסים זה בחינם ולא בהכרח דורש תכנית סלולר חודשית.
🕒 פורסם בתאריך: 02/11/2022 20:55
לפי מה שבדקתי, הם לא עוברים כי ה roaming לא מופעל ביציאה מישראל
🕒 פורסם בתאריך: 02/11/2022 20:56
אני כבר משוייכת לכזה, רק המערכות של הבנק לא מבינות מה זה מספר טלפון לא ישראלי… אז הסניף מבצע עבורי כל העברה פשוטה וזה מייגע. המלצות?
🕒 פורסם בתאריך: 02/11/2022 22:54
SMS כן מגיע למספר הישראלי בחו״ל גם שהרומינג סגור. אז אפשרות אחת זה להחזיק קו ישראלי בעלות מינימלית. אפשרות שניה זה לתת לבנק מספר טלפון של קרוב משפחה בארץ שיעביר לך את הקוד אימות בעת ביצוע העברות. באופן כללי כל הבנקים בארץ לא אוהבים להחזיק תושבי חוץ גם בסניפים הייעודיים שלהם והם מקשים על כל פעולה. אצלי בבנק מופיע גם המספר טלפון שלי וגם של אבא שלי, הוא בנוסף גם מוגדר מיופה כח בעיקר מכיוון שהם פעם במספר חודשים דורשים לעדכן שוב פעם את הפרטים האישיים שלי, אז הוא פשוט מעביר להם את הנתונים בזמן שאני בחו״ל
🕒 פורסם בתאריך: 02/11/2022 23:06
בדיסקונט יש להם אפשרות לאשר בעזרת אפליקצייה במקום SMS.

אולי בבנקים אחרים יש פתרונות אחרים.
🕒 פורסם בתאריך: 04/11/2022 02:58
בלי roaming אין לחברת הסלולר הישראלית איך ליצור תקשורת סלולרית כלשהי עם המכשיר שלך כי הוא לא נרשם באף חברה במדינת היעד. ללא roaming לא ניתן לקבל/להוציא שיחות ומסרונים, ולא ניתן לגלוש ברשת הסלולרית.
🕒 פורסם בתאריך: 04/11/2022 04:58
למיטב הבנתי ההגדרה של roaming בטלפון שאפשר לכבות ולהדליק היא רק עבור גלישה. גם אם מכבים אותה ממשיכים לקבל הודעות בלי בעיה ובחינם.

עריכה: אולי לא הבנתי את הכוונה קודם והיא הייתה שבחבילות זולות מאוד אין תמיכה בחו"ל באופן כללי. שווה לנסות להבין מה החבילה הזולה ביותר שכן תומכת.
🕒 פורסם בתאריך: 04/11/2022 08:57
עכשיו אני מנסה להשיג מספר וירטואלי, וההודעות יישלחו למייל… נראה אם זה יעבוד.
🕒 פורסם בתאריך: 04/11/2022 09:55
Roaming (נדידה) זה המצב בו משתמש נמצא ברשת שאינה רשת הבית שלו, וזה פיצ'ר שמי ששולט בו הוא חברת הסלולר שלך. מה שיש בטלפון זו הגדרה שאומרת האם כשאתה בנדידה מותר למכשיר לגלוש דרך רשת הסלולר. אבל הנדידה עצמה לא נחסמת משינוי דרך המכשיר.
🕒 פורסם בתאריך: 29/04/2023 00:16
לגבי roaming - בגדול זה מופעל אוטומטית כשאתה בחו"ל. בחלק מהחברות (012 למשל) צריך להתקשר אליהם ולאפשר roaming לפני הנסיעה, אחרת זה נחסם ואי אפשר לקבל הודעות או שיחות מהארץ.
🕒 פורסם בתאריך: 01/05/2023 04:43
נתקלתי גם בבעיה הזאת עם קרוב משפחה, הוא נמצא בבנק דיסקונט ופשוט מטרטרים אותו, על כל דבר הוא צריך להגיע לארץ, מצאת בסוף פתרון לבעיה הזאת?
🕒 פורסם בתאריך: 02/05/2023 14:00
כן, שלחתי מכתבים, פניות ומה לא עד שהשגתי איזה טכנאי שנשאר איתי על הקו עד שוידאנו שאני מצליחה לקבל קוד גישה בשיחת טלפון. בקצרה, זה כמו שעובד טלפון ״כשר״, אז ללא הודעות טקסט אלא בשיחה נכנסת. טפו טפו בינתיים עובד. אבל היה סיוט.

בנק טפחות.
🕒 פורסם בתאריך: 04/05/2023 19:14
כשעזבתי את הארץ משכתי את המספר הישראלי לחברה שנותנת שירותים וירטואליים. מקבל סמסים מישראל לחשבון דוא״ל. עובד יופי גם בבנק, גם בחשבון השקעות, וגם להכנס לדוחות של קרנות הפנסיה וההשתלמות. החיסרון היחיד זה שהספאם שקיבלתי בישראל מוצא אותי גם מעבר לים.
🕒 פורסם בתאריך: 05/08/2023 00:23
באופן מפתיע, קו טלפון נייד בישראל הוא דבר זול, ולכן הדבר הכי פשוט ונוח לעשות לצורך כניסה לאתרי בנקים ישראלים, אתרים ממשלתיים וכו' כשנמצאים בחו"ל (אם לא הולכים בדרך של שירות וירטואלי שהוזכר לעיל), זה להחזיק סים ישראלי. מספיקה חבילה הכי בסיסית שיש, כי מעניין אותנו רק SMS לצורך העניין פה. אנחנו מחזיקים את הסים הישראלי קבוע בטלפון לצד הסים המקומי. לי יש גולן טלקום ולחברי יש רמי לוי. לשני החשבונות בהגדרות מורשה שימוש בחו"ל, כך שהסימים מתחברים לרשתות זרות במצב רומינג. אין שום עלות לקבלת SMS, זה חינם. צריכים רק להיזהר לא להשיב למסרונים (בסגנון "שלח 1 לאישור התור") כי SMS יוצא מחוייב בכחמישה ש"ח. וכמובן לא לענות לשיחות נכנסות בסים הישראלי ולא להוציא ממנו שיחות (אלא אם עשינו חבילת חו"ל, מה שכמובן לא עושים לעולם). בטלפונים (שלנו Xiaomi) מגדירים שגלישת נתונים ושיחות יוצאות יבוצעו על הסים המקומי. כמו-כן אין חשש שתקרה גלישת נתונים מקרית דרך הסים הישראלי, כי חברות הסלולר הישראליות אינן מורשות לחייב בגין גלישה בחו"ל במידה ולא רכשנו חבילת גלישה לחו"ל, כך שזה חסום לרבות כשהסים מחובר לרשת זרה במצב רומינג. זה עובד לנו סבבה ואחרי ההגדרה החד פעמית אין התעסקות עם זה (למעט באינדונזיה ששם משום מה צריך להכנס לאפליקציית SIM TOOLS ולבצע לסים של גולן טלקום העברה ידנית למצב חו"ל).