⬅ חזרה לאינדקס

מדד אג״ח כללי - כיצד הוא מניב תשואה חיובית?

🕒 פורסם בתאריך: 15/09/2016 09:42
היי,

במהלך חיפוש אחר מדד להשקעה באג״ח, עלתה לי תהייה לגבי מדד האג״ח הכללי.

ייתכן שזו שאלה די מטופשת וחסרת היגיון, אבל ככה״נ נובעת מחוסר הבנה ולכן אשמח ללמוד איפה אני טועה

מה הטעם במדד אג״ח כללי? איך מדד כזה בכלל מצליח להביא תשואה חיובית?

הרי, הוא מורכב מכל מיני סוגים שונים של אג״ח - צמוד מדד, ריבית משתנה, ריבית קבועה, מח״מ 2-5, מח״מ 10+

קראתי על כל סוג של אג״ח בנפרד, ולהבנתי כל סוג אמור לספק הגן מפני תרחיש זה או אחר - האחד מגן מפני אינפלציה, האחר דפלציה, עלייה חדה בריבית וכו׳ וכו׳.

במצב כזה, מדוע הם לא מבטלים אחד את השני? הרי במצב תיאורטי הייתי מצפה שמכשיר פיננסי שלדוגמה ערכו עולה בזמן אינפלציה יתקזז עם מכשיר פיננסי שיורד בזמן אינפלציה

כלומר - איך יכול להיות שמדד כזה נותן תשואה שאינה סביב ה-0? כמובן הייתי מבין סטיות שקרובות ל-0% תשואה (1, 2 וכו׳), אולם יש קרנות מחקות עם תשואה של מעל 10%

אשמח לקבל הסבר על למה צורת החשיבה שלי היא (כנראה) שגויה, וגם הסבר על מה קורה בפועל עם המדדים האלה.

תודה!
🕒 פורסם בתאריך: 15/09/2016 10:28
אני מנסה לנחש.

מדד האג"ח הכללי עולה כי כל סוגי האג"חים עולים. כל סוגי האג"חים עולים כי המוסדיים קונים כמויות גדולות מהם לקרנות הפנסיה שלנו. הם קונים כמויות גדולות מכל סוג כי א) קרנות הפנסיה מוטות אג"ח. ב)כל אג"ח ממשלתי נחשב לסולידי ויציב. ג)כל חודש יש להם עוד כמה מיליארדים להשקעות.

באופן כללי, בתקופתנו חסרת הריבית, קצת קשה לבחון כל סוג אג"ח על סקאלת ההגנה מפני תרחישים. כל הקלפים נטרפו.
🕒 פורסם בתאריך: 15/09/2016 11:01
מאותה סיבה שלמשכנתא שלך יש ריבית חיובית.

הרי יש לך כל מיני מסלולי משכנתא (צמוד מדד, דולר, ריבית) ועל כולם אתה משלם ריבית חיובית.

באותה צורה המדינה לקחה הלוואות בכל מיני מסלולים...
🕒 פורסם בתאריך: 15/09/2016 13:13
קח חברה רווחית שמרוויחה רק בקיץ מעסקי הגלידה שלה, וחברה רווחית נוספת שמרוויחה רק בחורף מעסקי הקרמבו שלה.

המדד שמכיל את שתי החברות יהיה רווחי במהלך כל השנה, למרות שהמרכיבים שלו הם בעלי מתאם שלילי ברווחים.
🕒 פורסם בתאריך: 15/09/2016 21:35
גם אם בקיץ אחד לא מכרו מספיק גלידה, כל "מעמסת הרווח" תיפול על הקרמבו בחורף?

כאילו, הם לא מאפסים אחד את השני בתוך השנה?

(יצאתי די מבולבל, מתי האג"ח באמת מרוויח אם החברות 50%-50% במדד?)
🕒 פורסם בתאריך: 16/09/2016 13:09
לא אלא הרווח יהיה נמוך יותר. כמובן ייתכן שהסיבה להחלשות מכירות הגלידה תגרום להתחזקות מכירות הקרמבו זה יתקזז
🕒 פורסם בתאריך: 16/09/2016 13:13
שוב אנסה להבין

האם מדד אג"ח הוא בעצם גלידת קרמבו?
🕒 פורסם בתאריך: 16/09/2016 13:24
אם יש בו מכל הסוגים אז כן. גם מדד מניות הוא כזה אבל פחות (יותר כמו גלידת וניל וגלידת שוקולד).