⬅ חזרה לאינדקס

היוון בהסכם גירושין

🕒 פורסם בתאריך: 15/09/2016 15:39
שלום לכולם, אני חדש בפורום ונהנה ממה שאני קורא. אני צריך את זווית הראיה המיוחדת של חברי הפורום בנושא חשוב.

יש לי קרובת משפחה שבתהליך גירושין. באופן עקרוני היא זכאית בהסכם לסכום כלשהו שיגיע בעת מכירת נכס משותף לשניהם עם תום תקופת המזונות, כשאחרון הילדים יגיע לגיל 18. כלומר, יש ברשותם נכס. בעוד כ-11 שנים הבן הקטן יהיה בן 18 ואז הנכס ימכר ואז גם הוא יעביר לה את הסכום המדובר.

עלה רעיון להוון את הסכום הזה כבר כעת כדי לאפשר התקזזות כספית עם משהו אחר. שאלתי היא: האם יש להתייחס לסכום באופן אבסולוטי, כלומר 100,000 ש"ח שהגרוש מתחייב לשלם לה בעוד 11 שנה, יהוון בתשלום היום באותו הערך, או שמא יש להרכיב על הסכום הזה מקדם חיובי/שלילי כלשהו?

כמובן שאציע לה להתייעץ עם עו"ד ובכל זאת, צאו מנקודת הנחה שאין הרבה כסף פנוי בקרב הזוג ושהבעל לא שש לפרגן בכסף את אישתו. הפתרון הזה אולי יאפשר לשחרר מחלוקת אחרת שיש בין השניים.

תודה לעוזרים!
🕒 פורסם בתאריך: 15/09/2016 15:47
הריבית חסרת הסיכון של ממשלת ארה"ב כיום עומדת על 1.7% לשנה.

התוצאה היא שסכום עתידי בעוד אחת עשרה שנים, שמהוון לפי ריבית זו, קטן היום פי 1.017 בחזקת 11.

כך, הערך הנכחי של ₪100,000 בעוד אחת עשרה שנים הוא ₪83,075, לפי ריבית זו.

תיאורטית, הגרושה יכולה להשקיע את הסכום במספר אגרות עם מח"ם של 11 שנים, לקחת על עצמה את סיכון חדלות הפרעון של ממשלת ארה"ב וסיכון חליפין, ולקבל את הסכום המלא צמוד לדולר בסוף התקופה. לכן, ריבית ארה"ב היא כמעט הוגנת מהצד שלה.

מצד שני, אם המגרש ימשכן חלק מהבית היום כדי לממן את התשלום, כנראה שהוא ישא בריבית גבוהה בהרבה. לצורך הדיון, נניח שהוא יכול לקבל מבנק למשכנתאות ריבית בלון קבועה ולא צמודה של 4%. במקרה זה, מהצד שלו, תשלום כמעט הוגן יהיה כ₪65,000.

בין שני סכומים אלו ישנו הפרש גדול: כ₪18,000, והגישור עליו כנראה יהיה תלוי בכושר המיקוח ובקלפים של שני הצדדים.
🕒 פורסם בתאריך: 15/09/2016 16:00
שלום @TunaGolem ותודה על התשובה המאוד מהירה. למה דווקא ריבית ארה"ב? אנחנו חיים בישראל...

כמו כן, העסק קצת יותר מורכב מזה כי חלק מההיוון המתוכנן הוא בעצם על המדור, כלומר חלקו של הבעל בשכר הדירה העתידי של הגרוש. איך אפשר לחשב את זה בשוטף? פשוט לפתוח אקסל ולחשב בתחשיב חודשי את הריביות הנ"ל?
🕒 פורסם בתאריך: 15/09/2016 16:11
ערכתי את והוספתי על ההודעה המקורית.

העולם סבור שהסבירות לחדלות פרעון של ממשלות ארה"ב כמעט איננה קיימת, כך שמקובל להשתמש בריבית זו כקירוב ראשון לריבית חסרת הסיכון.

אם המועד בו הוגדר שהבעל יצטרך לשלם את הסכום הוא בסוף התקופה, אני לא מבין את הרלוונטיות של הנתון הנוסף. אחרת, אזדקק ליותר נתונים על ההסכם.

את כל החישובים הנ"ל ניתן לבצע גם באמצעות Excel.

ג"נ: אין לי שום הבנה בתחום. נא לראות בדברי ניחוש של גולם מטונה.
🕒 פורסם בתאריך: 15/09/2016 16:18
טוב, כצפוי במציאות העסק מעט יותר מורכב. ההיוון הוא משולב: סכומים שהוסכם עליהם בתחילת העבודה על ההסכם שינתנו בעוד אי אלו שנים ומדור, שזה בעצם כמו מזונות, רק לענייני שכר דירה, וזה משהו שמשולם חודש בחודשו. זאת אומרת, שההיוון המדובר הוא בעצם התקזזות פנימית ביניהם ביחס לנכסים אחרים שלהם. היא רוצה את הנכס המשותף (חנות) עכשיו לעצמה וכחלק מחישוב ההתקזזות רוצה לשכלל פנימה את המדור העתידי (שתוכנן להיות משולם בשוטף) וכן הסכום הגדול העתידי, כך שמבחינת הבעל לא מדובר בממש לשלם אלא להתקזז.
🕒 פורסם בתאריך: 15/09/2016 16:29
הנכס היום שווה X0

לפי ההסכם כנראה שהיא גרה בנכס ולכן הבעל פטור ממזונות/מדור (ניחוש)

בעוד 7 שנים הנכס יהיה שווה X7

אני מנחש שהבעל מוכר את הנכס X7 ומשלם לאשה X7/2

לחילופין הבעל יכול לשלם לאשה היום X0/2 - ואז הוא לא יהיה חייב לשלם דבר בעוד 7 שנים

היתרון שהאשה מקבלת סכום הוני ביד שאתו תוכל להשקיע כרצונה וגם שמצומצמים תחומי המחלוקת בין בני הזוג לשעבר

כמו כן היא לא צמודה יותר לשגיונות שוק הנדל"ן

חסרון - קפיצה בערך הנכס יכולה להיות מפוספסת (לדעתי זו ספקולציה)

אני רואה יתרון בתשלום מוקדם וצימצום מוקדי החיכוך יחד עם הון ביד על חשבון ספקולציות בתחום הנדלן לעוד 7 שנים.
🕒 פורסם בתאריך: 15/09/2016 16:36
במקרה כזה באמת נראה שהדרך הפשוטה ביותר לביצוע החישוב היא בעזרת גליון אלקטרוני. יש להזין את סעיפי התזרים עם התאריכים שלהם, ולהוון ערך נכחי לפי ריביות סבירות.
🕒 פורסם בתאריך: 15/09/2016 16:51
מדובר בעסק משותף - חנות. ההסכם עד כה דיבר על מעבר שלו להיות פאסיבי בעסק ואז למכור אותו בעתיד. (ואז שישלם לה סעיפים כמו פערי השתכרות)

עם הסתבכות העניינים, האשה הבינה שהיא חייבת לקנות את החלק שלו כי העניינים לא יהיו חלקים לאורך זמן. היא מנסה לבדוק אפשרות של היוון של כל המחויבויות שלו כלפיה ולהשלים את ההפרש מהלוואה נוספת. מדובר בהיוון של חלקה בפנסיה, במדור ופערי ההשתכרות.
🕒 פורסם בתאריך: 15/09/2016 17:05
עדיף clean cut break בכל הנושאים הפיננסים במקרה כזה, מספיק שהיא תביט על עקום ציפיות הריבית ל 7 שנים ותהוון את התשלומים השוטפים (מדור/מזונות הכנסות מהנכס) וזה יצמצם את נקודות החיכוך ויאפשר להורים להמשיך להיות הורים לילד(ים) במינימום מטענים וגם להמשיך בחיים בלי להאלץ להתעמת עם הגרוש/ה על בסיס יומי/חודשי/רבעוני

אפשר להגיע לפתרון סביר (אם רוצים)