⬅ חזרה לאינדקס

האם רוב מוחלט של דירות יד2 אכן עולות לאתר יד2/מדלן?

🕒 פורסם בתאריך: 06/11/2022 14:46
שלום,

הרבה פעמים יוצא לי להתקשר למודעה מתיווך באתרים הללו, ואני מגלה שהמודעה לא רלוונטית אבל בדיוק יש למתווך משהו דומה, ולאחר בירור פרטים ואז חיפוש אני לרוב מוצא גם את ההצעה האחרת באתרים הללו.

השאלה שלי, האם היום, מהניסיון שלכם, למתווכים אכן יש מאגר דירות שלא עולה לאתרים?

תודה,
🕒 פורסם בתאריך: 06/11/2022 14:58
מניסיון, הם עושים מה שהם רוצים ....

ויש להם דירות שלא עולות לאתר.

צריך מאוד להיזהר מהם.

לעיתים, יש דירות, שגם בעל הבית מוכר.

אז צריך לפנות לבעל הבית.

היו לי כמה כאלו
🕒 פורסם בתאריך: 06/11/2022 15:05
למה שדירה טובה (בניין חדש, מעלית, חניה, מרפסת, מחסן) לא תעלה לאתר? מה היתרון בלמתן חשיפה ללקוחות פוטנציאליים?
🕒 פורסם בתאריך: 06/11/2022 15:06
אין לי שמץ. אבל היו כמה דירות כאלו שראיתי ללא רישום באתרים...

חלקן היו רשומות, באתר של המתווך
🕒 פורסם בתאריך: 06/11/2022 15:10
ממה שאני הבנתי זו טכניקת שיווק של המתווכים. הם מציגים מודעה שלא רלוונטית (או שאין להם אינטרס להוריד אותה) או במחיר נמוך ואם מתקשרים אליהם הם מנסים להציע דירה אחרת. ככה הם מקבלים לקוחות שיתקשרו אליהם.
🕒 פורסם בתאריך: 06/11/2022 15:18
לייצר מצג שווא שאין ביקוש לדירה.

מחתימים בלעדיות, אחרי זה במשך כמה חודשים שולחים קונים פיקטיביים שמרכחים את המוכרים מבחינת מחיר, ובסוף סוגרים עסקה במחיר זול עם מקורב של המתווך
🕒 פורסם בתאריך: 06/11/2022 15:28
כן.
🕒 פורסם בתאריך: 06/11/2022 15:30
נכון אבל כמו שכתבתי, אחרי ששומעים פרטים על הדירות האחרות, כמעט תמיד אני מוצא גם אותן בהמשך הלוח באתרים. לרוב אגב, אלה דירות לא אטרקטיביות והמודעה תהיה ללא תמונה או כתובת.
🕒 פורסם בתאריך: 06/11/2022 15:33
בטוח?

1. אחד הדברים שמתווך משווק ללקוח פוטנציאלי (מוכר דירה) הוא יכולת השיווק שלו באתרים, בסגנון "בזמן שאתה תעלה מודעה חינמית שתרד למטה, אני מנוי פרימיום והמודעה שלי תקפוץ כל יום למעלה"

2. אם השיטה שתיארת נכונה ופועלת במספרים, באמת יש כל כך הרבה מוכרים שאפילו לא עושים את המינימום לראות איך המודעה "שלהם" נראית באתרים כפי שפורסמה ע"י המתווך? (ואגב כך לזהות שלא פורסמה כלל).
🕒 פורסם בתאריך: 06/11/2022 17:17
1. יש להם מגוון שיטות לשכנע מוכרים, דווקא זה טיעון לא כל כך טוב כי גם אדם פרטי יכול לשלם קצת ליד 2 וזה יעלה הרבה פחות ממה שהמתווך גובה.

2. לא כולם צרכנים כל כך נבונים, ומתווכים גם מספרים שיש להם ערוצי פרסום אחרים..

אני אישית ראיתי הרבה דירות שלא פורסמו ביד 2/מדלן, הסיבות לא באמת רלוונטיות כי השורה התחתונה היא שיש הרבה דירות כאלו.

כשיש למתווך עסקה טובה אין שום סיבה שהוא יבזבז את זמנו בפרסום באינטרנט, אם היא ממש טובה והוא יכול להרשות לעצמו הוא יקנה בעצמו, ואם לא ירצה לקנות בעצמו יעביר לאחד הלקוחות שלו.
🕒 פורסם בתאריך: 06/11/2022 17:25
לא חייבים לחפש רישעות איפה שטמטום רגיל זה מספיק. אולי המתווך באמת חושב שהלקוחות מיד2 לא רציניים בדרך כלל וזה בזבוז זמן להתעסק איתם כשלו יש ערוץ לקבוצת לקוחות 'רציניים'. הוא פועל לאינטרס של עצמו (למצוא קונה עם מינימום מאמץ, בניגוד לקונה עם המחיר המקסימלי) אבל הוא יכול באמת להאמין שהוא עושה את הדבר הטוב לכל הצדדים
🕒 פורסם בתאריך: 06/11/2022 17:35
זה נאמר לי על ידי קרוב משפחה קרוב, שככה עשו לו כשהוא מכר את הדירה שלו.

לפי הסיפור רק כשאישתו במקרה דיברה עם ידיד שלה שגם מתווח באותו עיר, הוא סיפר לה שבאמת הדירה שלה נכנסה לקטגוריה של הדירות האלו, אחרי שהוא רב עם כמה חברים שלו למקצוע הוציאו את הדירה מהרשימה הזאת, ואחרי זה הם מכרו אותה במחיר נורמאלי די מהר.

יש לציין ששניהם פראיירים גדולים שמריחים אותם מקילומטר, כנראה שהמתווח קלט אותם.

להערכתי זה קורה כשמזהים לקוח חלש שלא מבין יותר מדי, כנראה לא מאד נפוץ אבל קורה