⬅ חזרה לאינדקס

חייל בן 19, קצת הלכתי לאיבוד מהאופציות ואני אשמח לקבל קצת הכוונה

🕒 פורסם בתאריך: 06/11/2022 16:54
אתחיל בלספר על עצמי קצת, יש לי סכום של בערך 60K, חלק ממנו בחשבון העוש וחלק ממנו בפיקדון בבנק. אני מתכנן להתחיל להפריש 1000 מהמשכורת שלי לטובת חסכונות. בנוסף בשחרור (שנתיים מהיום) אני עתיד לקבל באיזור ה40K בצורה של מענק ופקדון מהצבא. מבחינת הוצאות עתידיות אני מאמין שארצה לטייל כמה חודשים, אם אחליט ללמוד אני זכאי למלגה בגובה 75% מהצבא ומשכנתא שאצטרך לשלם עוד לפחות 10 שנים.

חשבתי להשקיע בגלל שאני יכול להוציא תשואה הרבה יותר גבוהה וחבל כי הכסף הזה יכול לשכב במקום הרבה מאוד זמן.

כאן התחלתי להסתבך מהכמות של האופציות.

מה יהיה הדבר הכי יעיל לעשות? חשבתי לפתוח תיק 40/60 באקסלנס אבל הבנתי שאגח זה לא מאוד שונה מלתת לכסף סתם לשכב במקום ואולי בגלל כדאי ללכת על קופת גמל
🕒 פורסם בתאריך: 06/11/2022 17:45
תקרא את הפוסט 25 עצות לבני 20+

לפי זה תגבש מטרה יעדים טווח זמן ואחרכ תעשה את ההתאמות הקטנות ששאלת עליהם

איזה כלי להשתמש ובאיזה אחוז תיק לבחור זה הפחות חשוב כרגע

נ.ב

אקסלנס וקופת גמל (כנראה התכוונת קופת גמל להשקעה) זה אמצעים להשקעה

בשניהם אתה יכול 100 אחוז מניות או 40/60 או כל תמהיל אחר
🕒 פורסם בתאריך: 06/11/2022 17:51
אתה מתכוון קופת גמל להשקעה. כי בקופ"ג רגילה הכסף יהיה נעול עד גיל 60.

בכל מקרה זה לא ישנה שום דבר מבחינת רמת הסיכון, גם בקופת גמל להשקעה תצטרך להחליט כמה אחוז מניות אתה רוצה בתיק בדיוק כמו בתיק ני"ע רגיל.

לא בהכרח, תלוי בשוק (ובהתנהגות שלך)

כסף שתצטרך בעוד פחות משנה אל תשקיע.

זו שאלה של גמישות בעיקר, לפי דעתי.

האם בעוד 10 שנים תהיה מוכן לדחות בעוד שנתיים-שלוש את לקיחת המשכנתא במקרה הצורך? האם תהיה מוכן לדחות בעשור שלם?

אם אתה תהיה חייב את הכסף עוד 10 שנים בדיוק, אז אל תיקח סיכונים, נצל את הריבית הגבוהה ושים את הכסף בפיקדון - ככל שתהיה מוכן להתגמש יותר כך תוכל להגדיל את החשיפה לנכסים בסיכון גבוה.
🕒 פורסם בתאריך: 06/11/2022 18:12
ברוך הבא לפורום.
🕒 פורסם בתאריך: 10/11/2022 09:26
נראה לי שהשלב הראשון זה להבין למתי תצטרך את הכסף, לפי זה קובעים מה רמת הסיכון המקסימלית. אח״כ משקללים גם את הסיבולת סיכון שלך והיעדים.