⬅ חזרה לאינדקס

"מימוש" הפסדים בגמל להשקעה

🕒 פורסם בתאריך: 14/11/2022 10:52
שלום :)

יחסית חדש בתחום (כשנתיים). בהתחלה התחלתי עם גמל להשקעה (מניות) ולפני כשנה פתחתי בנוסף חשבון מסחר עצמאי ב-IBI.

חשבתי על לעשות תהליך התייעלות ולהעביר את הכספים בגמל להשקעה ל-IBI. כרגע בשל מצב השוק אני מופסד בשניהם. וחשוב להבהיר שההפסד לא מנחה אותי. מכוון לטווח הרחוק.

אם אני אממש את חלק/כל הכספים בגמל להשקעה וישר העביר ל-IBI ואקנה לפי הפרוטפוליו שלי, האם למעשה העברתי את ההשקעה שלי מסיכון אחד לשני ולמעשה לא מימשתי את ההפסד שלי?

בנוסף, קראתי לגבי קיזוז מגן מס לפי דוח 867 ואני קצת לא בטוח לגבי זה. האם יש? אין? לכמה שנים ניתן להעביר? וכל מידע אחר שיכול להיות רלוונטי.

בפוסט אחר פה אמרו שאין מגן מס לגמל להשקעה. אשמח להבהרות בנושא.

תודה רבה!
🕒 פורסם בתאריך: 14/11/2022 11:12
אם אתה מוציא את הכסף מקופת הגמל אתה מקבל כסף, שעליו תצטרך אולי לשלם מס. עם הכסף שקיבלת תוכל לקנות מה שתרצה בחשבון הפרטי.

אין מגן מס לגמל להשקעה.
🕒 פורסם בתאריך: 14/11/2022 11:19
למה שאשלם מס אם אני מופסד?

וברור שאוכל לקנות מה שארצה בחשבון הפרטי. אני שואל האם לפי ההגיון, אם אני מוציא וישר מכניס להשקעה אם אותו הסיכון, האם כביכול לא מימשתי ורק העברתי את ההשקעה המקורית להשקעה אחרת?
🕒 פורסם בתאריך: 14/11/2022 11:45
לא.

מכשירים שונים, מס מחושב מחדש.
🕒 פורסם בתאריך: 14/11/2022 11:50
אם אתה מופסד אז לא תשלם מס, אבל במקרה הזה גם לא תקבל מגן מס.

השאלה לפי איזה הגיון?

מבחינת מיסוי העברה כזאת זה ארוע מס (גם אם אין מס לשלם).

מבחינת "נעילת הפסד" פסיכולוגי , אפשר להסתכל על זה כעל סוג של העברה.

מבחינה כלכלית מתמטית אתה מצד אחד מפסיד מגן מס, מצד שני עובר למוצר יותר יעיל מבחינת עמלות.

בסוף זה החלטה שלך, ואין באמת משמעות לשאלה אם זה נחשב "הגיונית" מימוש וקניה מחדש או רק העברה.
🕒 פורסם בתאריך: 14/11/2022 11:52
תודה על התגובה.

אבהיר - לא בקטע של מס. אלא יותר בקטע של מימוש ההפסד. ברור לי שזה מכשירים שונים וכמו שהגיבו מעלי אני מבין שלא יינתן לי מגן מס.

החשש שלי נטו הוא מימוש ההפסד.
🕒 פורסם בתאריך: 14/11/2022 11:52
תודה רבה! עזרת לי!
🕒 פורסם בתאריך: 14/11/2022 12:00
אם העברת לאותו אפיק סיכון אז לכאורה לא מימשת את ההפסד (חוץ מענייני מס).

אני אסייג שאני לא מאמין באמרה "לא מכרת לא הפסדת"

אתה כרגע בהפסד ביחס לסכום הראשוני שהכנסת. זו עובדה. אבל היא לא משנה כלום ביחס להשקעות עתידיות שתרצה לעשות.
🕒 פורסם בתאריך: 14/11/2022 12:05
אבל אם בכל מקרה אין מגן מס? אז לא הפסדתי גם את זה, לא?

נכון, אבל זה חוזר לנושא ההתייעלות. שכן, אני מבין היום שהחשבון מסחר עצמאי שלי הרבה יותר יעיל מהגמל להשקעה שלי.

ותודה רבה על התגובה.
🕒 פורסם בתאריך: 14/11/2022 12:06
אם בגמל להשקעה יהיו לך עכשיו רווחים, לא תשלם עליהם מס (עד גובה ההפסד).

בחשבון הפרטי כן תשלם מס על רווחים כאלה.