⬅ חזרה לאינדקס

דרך להתחיל

🕒 פורסם בתאריך: 17/09/2016 12:07
שלום לכולם

אנחנו זוג צעיר 30+ עובדים קשה מרוויחים בממוצע 16000-17000 נטו ביחד..

מצליחים לחסוך 6000 בכל חודש..

יש לנו בצד סכום של 800000 אלף שקל (חסכונות+הורים+מתנות חתונה) ולא ממש יודעים איך להשקיע את הכסף

לא ממש מבין בשוק ההון ולא בנדל"ן , הכסף אמור לשמש אותנו בקניה/בניה של בית בעתיד(גרים אצל ההורים בקומה משלנו)

אבל אנחנו מעדיפים להשקיע את הכסף שיהיה לנו הכנסה נוספת ורק בעתיד נחשוב על בית חדש למגורים

אני מבקש לשמוע רעיונות מכל מיני כיוונים מאנשים מבינם ומנוסים .מה הדרך הכי בטוחה והכי רווחית להשקיע את הכסף.

מה אתם הייתם עושים עם סכום כזה אם הייתם במצבי , וכמה תשואה לדעתכם אני אמור לקבל בסכום כזה?

תודה לעונים.
🕒 פורסם בתאריך: 17/09/2016 12:41
למה אתה מעוניין בהכנסה נוספת אם כבר עכשיו הכנסותיך עולות על הוצאותיך? או שהתכוונת שאתה פשוט מעוניין שסכום הכסף שברשותך יגדל?

בעתיד זה בשנים הקרובות? כשתצא לפנסיה?

אתה יודע מה היחס בין תשואה לסיכון בשוק ההון?

אין כאן אמור, השוק לא חייב לך כלום ואי אפשר לדעת את העתיד. לכל היותר אתה יכול לבדוק מה היתה התשואה בעבר של נכסי ההשקעה בהם תשקיע.
🕒 פורסם בתאריך: 17/09/2016 13:06
לא משנה כרגע במה תשקיע את הכסף מה שכן חשוב לעשות זה הצבת מטרות ותאריכים שבהם מגיעים למטרות הללו

רוצה לקנות בית - שים לך דד-ליין, אני רוצה לקנות בית בעוד 4 שנים

רוצה לפרוש - שים לך דד-ליין, באיזה גיל אתה רוצה לעשות זאת

רוצה ילדים - מתי תתחיל לשלם עליהם, עוד שנתיים נגיד, תכניס את זה למשוואה, הוצאות גבוהות

תשים את כל המשתנים על ציר הזמן של החיים ואז כשאתה יודע מה אתה רוצה להשיג ומתי תתחיל ללמוד איך להשיג אותו וכמה זה יעלה לך

והדבר הכי חשוב הוא: לא לשים את כל הביצים בסל אחד , תתכונן למספר תרחישים שעלולים לקרות ותלמד איך להתמודד עם כל תרחיש

לדוגמא אם שנה אחת מישהו ממכם לא יעבוד, או שפתאום תצטרך כסף גדול לסיפוק יצרים או הגדלת הכנסות.

לא זוכר מאיפה המשפט הבא אבל הוא מתאים בול: "האדם מתכנן תוכניות ואלוהים מצחקק צחוקיות"
🕒 פורסם בתאריך: 17/09/2016 13:23
בסכום כזה אתה יכול לקנות דירה להשקעה במזומן....

אולי אפילו שתי דירות עם שתי משכנתאות, ולהשכיר את שתיהן. שזה כולל מינוף ולא מעט סיכון, אבל דיי הרבה פוטנציאל.
🕒 פורסם בתאריך: 17/09/2016 13:40
@amer1982

אסור לנו לייעץ לך. תתחיל לעבור על הבלוג ונסה לגבש דעה עצמאית.

לדעתי, ישנם שני אפיקי השקעה שקיימת הסכמה רחבה יחסית בפורום שהם כנראה ה"טובים" ביותר עבור משקיע פסיבי שמעוניין בחשיפה גלובלית. אותם אפיקי השקעה מוזכרים גם במאמרים של המשקיעה.
🕒 פורסם בתאריך: 17/09/2016 13:47
@amer1982 אסור לנו לייעץ לך מה לעשות עם כספך ולפי תקנון הפורום אסור לך גם לבקש, לכן אני נועל את השרשור.

הפורום מלא בדיונים וסיפורים ודוגמאות של מה אנשים עושים עם כספם שלהם אתה מוזמן לשאוב מהם השראה ולשאול אותם שאלות.