⬅ חזרה לאינדקס

מיסים ובפרט מס עזבון

🕒 פורסם בתאריך: 15/11/2022 15:16
אני ישראלי, משקיע בבית השקעות ישראלי בקרן מחכה מדד של בלאקרוק הנסחרת בשקלים.

אני אשמח להבין יותר לעומק איזה מסים אני משלם, מהו מס עזבון והאם אצטרך לשלם אותו במקרה המצער בו אמות.

אני יודע שיש 25% על הרווחים רק כאשר אני מושך, הבנתי גם שאפשר לקזז את זה עם ההפסדים.

אני הבנתי גם שיש משהו שנקרא מיסוי ריאלי ויש גם עוד סוג של מיסוי ששכחתי את שמו.

אשמח לקצת שפיכת אור על הענין הזה בכמה מילים, אני קורא את הבלוג וגם קראתי את המייק אבל עדין לא בדיוק מתחברות לי הנקודות.
🕒 פורסם בתאריך: 15/11/2022 15:26
1. מס עיזבון אמריקאי רלוונטי רק אם אתה משקיע ישירות בנכסים אמריקאים (או אם אתה אמריקאי) - אם אתה משקיע דרך קרן אירית, אתה בסדר מהבחינה הזו.

2. במקרה של קרן אירית הנסחרת בארץ בשקלים, אתה משלם 25% מס על רווח ההון הריאלי שלך ברגע שאתה מוכר, המשמעות: קח את הכסף שקיבלת כשמכרת שכבה מסויימת של הקרן, תחסר ממנה את כמה ששילמת על השכבה הזו של הקרן (בתוספת האינפלציה שנצברה מרגע הקנייה), והמספר שקיבלת הוא הרווח (או לחלופין, ההפסד) הריאלי שלך.

על הסכום הזה תצטרך לשלם מס של 25% (ואם אתה מעל גיל 60, אולי פחות, אולי תרצה לחפש ולהרחיב בנושא).

אם נוצר לך הפסד באותה השנה, אתה רשאי לקזז אותו עם רווח, ובסופו של דבר לשלם מס רק על הרווח. למשל:

אם בשנה מסויימת מכרת 2 ניירות, אחת ברווח ריאלי של 20 אלף שקלים, והשנייה בהפסד ריאלי של 16 אלף שקלים, אתה יכול לקזז אותם ויחשב כאילו הרווחת רק 4000 שקלים, שעליהם תשלם מס בגובה 25%, קרי, 1000 שקלים.
🕒 פורסם בתאריך: 15/11/2022 15:36
אני מניח שהכוונה היא שאין לך אזרחות כפולה ואתה תושב ישראל

למי היא מחכה? שתתחיל כבר במקום לחכות.

המדד המסוים אותו הקרן מחקה חשוב לנושא - שמעתי שמועות שהקרן שעוקבת אחרי S&P500 נחשבת כאילו מדד הבסיס הוא הדולר, והקרן העולמית לא. יש כאן חברי פורום שיודעים יותר על זה.

כשאתה מחזיק נכסים אמריקאיים אתה חשוף למס עיזבון אמריקאי. הקרנות המדוברות לא אמריקאיות. גם אם הקרן מחזיקה נכסים אמריקאיים, הקרן לא יכולה למות.

אין כרגע מס עיזבון בארץ, נכון? צריך בטח לומר 'עדיין אין' :)

כאשר אתה מוכר. זה חשוב לציין כי היו אנשים שחשבו שהמס הוא במועד ההעברה הבנקאית. המס הוא במועד המכירה.

אכן, הפסד הון ניתן לקזז עם רווח הון. הפסד הון נוצר מהפסדים שהיו ממוסים כרווח הון אם היו רווחים. זה כולל גם נכסים שהם לא מניות, אבל לא כולל הכנסות מריבית - קופות גמל ותכניות חיסכון למיניהן. מוצרי השקעה מובנים (קופג"ה, תכנית חיסכון, פיקדון מתוחכם) משלמות ריבית ואי אפשר לקזז איתן הפסדים.

הפסד הון ניתן גם לגלגל לשנים הבאות.

מיסוי ריאלי מתחשב במדד המחירים לצרכן במועד הקנייה והמכירה (מחיר הקנייה מתואם למועד המכירה כדי לחשב את הרווח).

כאשר מדד הבסיס הוא הדולר - כשקונים נכסים הצמודים לדולר - זה אותו חישוב אבל שער הדולר במקום מדד המחירים.

יש סוגי הכנסות עליהן חל מס 15% נומינלי - בלי הצמדה לשום מדד. לדוגמה סוגים מסויימים של אגח שקלי
🕒 פורסם בתאריך: 15/11/2022 22:10
אשמח אם תוכל לפרט על זה קצת. הכוונה שאם אמכור השבוע מניות בהפסד ועוד עשר שנים מניות ברווח זה יתקזז? איך אני מוודא שבוצע הקיזוז? צריך לשמןר תיעוד של ההפסדים?

מעבר לזה תודה רבה על התגובה וההסבר המפורט.

וכן, התכוונתי מחקה במקום מחכה ;)
🕒 פורסם בתאריך: 15/11/2022 22:10
תודה רבה על התגובה, שמעתי כבר את המושג הזה ולא ממש הבנתי אותו. תוכל לפרט על מה הכוונה בשכבה?
🕒 פורסם בתאריך: 15/11/2022 22:12
השאלות שלך בסיסיות.

תתחיל בחיפוש בגוגל, ומה שלא תמצא נשלים.
🕒 פורסם בתאריך: 16/11/2022 05:28
זה לא מתקזז לבד, אתה צריך להגיש דוחות שנתיים למס הכנסה ולבצע את הקיזוז בדוח.

תחפש במרשתת וגם כאן בפורום, יש הרבה מידע על זה.
🕒 פורסם בתאריך: 16/11/2022 08:20
לגבי מס עזבון, זה מס שאפשר לחמוק ממנו אבל לא בזול.

בארץ היה בעבר מס עזבון אבל בוטל בשל חוסר אפקטיביות. הסיכוי להחזרתו בעתיד אינו אפסי. שר האוצר המיועד תמך בעבר במס ירושה (לא עזבון) וסביר שבסיטואציה פוליטית מתאימה הוא ירצה לחוקק אותו כי הןא מתאים מאד לאג'נדה של מפלגתו.