⬅ חזרה לאינדקס

השקעות בETF של אגרות חוב

🕒 פורסם בתאריך: 15/11/2022 15:19
שלום חברים,

אני מתכוון להוסיף לתיק ההשקעות הרכב סולידי של אגרות חוב ממשלתיות.

50% - MTF סל תל גוב-שקלי 2-5 (1149962) - ריבית קבועה

50% - קסם ETF תל גוב-צמודות 2-5 (1146158) - ריבית צמודה

לפני שאני רוכש רציתי להתייעץ אתכם לגבי מספר דברים,

קודם כל אני מעוניין לרכוש דירה בעוד כמספר שנים (6~ שנים) לכן אני משקיע כל חודש סכום קבוע בקרנות סל איריות של (סנופי, אירופה, מדינות מתפתחות) אך נאגר לו סכום בצד (כרגע הסכום בגודל של 20000 שקלים, כן כן אני יודע שזה לא הרבה אני חייל משוחרר) אך אני התחלתי לעבוד במשרה מלאה והסכום יגדל עם הזמן לכן חשוב לי להשקיע כל שקל ממנו כבר מעכשיו ולא לחכות שיאגר סכום גדול.

1. האם זה נכון לרכוש את הקרנות סל שציינתי למעלה מידי חודש כדי להגדיל את ההשקעה בהן, או לחכות כל רבעון ואז לרכוש, שואל מבחינת התנהלות נכונה עם הסכומים שהם קטנים בכל השקעה

2. בעת חלוקת קופון מאגרת חוב מסוימת, האם הכסף מושקע מחדש בקרן או מחולק למשקיעים.

3. להבנתי הקרן תמשיך לרכוש אגרות חוב בהתאם למדיניות שלה כלומר אם הסתיימה אגרת חוב השנה, הקרן תרכוש אגרת חוב חדשה שתסתיים רק בעוד כ5 שנים, האם אני כמשקיע יוכל למכור את האחזקות שלי בקרן מתי שאני ארצה ואקבל את הקרן עם הריבית שנצברה?

תודה לעונים!
🕒 פורסם בתאריך: 15/11/2022 15:28
1. הבדל זניח.

2. מושקע מחדש

3. שאלה לא ברורה. אתה יכול למכור את קרן הסל מתי שתרצה, אבל לא את האחזקות הפנימיות שלה.
🕒 פורסם בתאריך: 15/11/2022 20:34
תודה על התשובות, אני אנסה לנסח מחדש את השאלה השלישית מחדש.

לפי הבנתי, אני יכול להיות מושקע בקרנות סל הללו ולמכור אותן לאחר כשנה, ברגע שאני אמכור, אני אקבל גם את מלוא הסכום שהיה מושקע, וגם את הריביות שהתאספו בקרן?
🕒 פורסם בתאריך: 15/11/2022 20:41
כן, אבל.

אג"ח יכול לעלות ולרדת, ולגמרי יתכן שירד כך שתקבל, גם בתוספת הקופונים, פחות מהקרן. למשל אם תעלה הריבית אז האג"ח שמחזיקה הקרן ירד בערכו, וכתוצאה מזה גם הסכום שתקבל במכירה. באג"ח קצר (2-5) הירידות הן נמוכות יחסית אז הסיכון הזה לא גדול.
🕒 פורסם בתאריך: 15/11/2022 20:43
מעולה, תודה

האם זה נחשב כהשקעה בטוחה במידה ואני ארצה לרכוש דירה בעוד כ6 שנים בערך? או שגם פה קיים הסיכון של התנודתיות של האגרות חוב

לפי מה שנשמע אולי יכול להתאים יותר קרנות סל של 5-10 שנים
🕒 פורסם בתאריך: 15/11/2022 20:49
אני רק רוצה להבהיר כי נראה לי שזה עדיין לא נהיר לך עד הסוף:

כשאתה קונה יחידות של קרן שמשקיעה באג"חים - מה שיש לך זה יחידות של קרן.

אלה ניירות ערך לכל דבר ועניין, שמייצגים "בעלות" (* כוכבית - הסבר בהמשך) חלקית על נכסי הקרן, אבל אין לך שום שליטה על הקרן או על מה היא עושה וכו'.

כשאתה מוכר את היחידות - אתה מקבל את מה שהשוק מוכן לשלם לך תמורתן.

אם נניח הריבית תקפוץ באופן מפתיע ל-20%, הקרנות האלה כנראה תקרוסנה במחיר כדי לשקף את הריבית הגבוהה יותר .

אין פה איזשהי "קרן" שאתה מקבל, וגם לא "ריביות", מי שמשלם לך כסף בסוף זה קונה (כמוך) שקונה ממך את הנייר בדיוק כפי שאתה בעצמך קנית אותו מתישהו ממישהו.

והוא יהיה בתרחיש כזה מוכן לשלם לך הרבה פחות, ולא ממש יעניין אותו כמה השקעת במקור או כמה זמן אתה מושקע וכו'.

זה לא פקדון בבנק ולא חוזה בינך ובין מישהו.

זה נייר ערך, ש- כמו זהב או יהלום, נסחר בשוק.

(כוכבית * - הנה ההסבר ) מה שמצמיד את הערך שלו למחיר האג"חים זה העובדה שעושה שוק יכול "לפדות" יחידות קרן תמורת נכסי קרן (כלומר תמורת האג"חים עצמם) - כך "מושמדות" יחידות קרן -- או להפך - למכור לקרן אג"חים תמורת יחידות קרן -- כך נוצרות יחידות חדשות (אתה עצמך לא יכול לעשות את זה).

אבל הנאמר לעיל (לגבי קריסה אפשרית בערך במצב של עליית ריבית קיצונית) נכון גם לגבי האג"חים שהקרן מחזיקה (וזו ממילא הסיבה שבגללה גם הקרן עצמה תרד בערכה).
🕒 פורסם בתאריך: 15/11/2022 20:52
תודה על ההסבר! אכן הנושא עם האגרות חוב יחסית חדש לי ואני חוקר אותו לכן גם לא ממהר לרכוש כעט אלא להבין במה אני אהיה מושקע מה ההשפעה והסיכונים
🕒 פורסם בתאריך: 15/11/2022 20:57
ייתכן. קרא את השרשור של אייק כדי להבין את ההבדל בין קרן לאחזקה ישירה.