⬅ חזרה לאינדקס

האם הבנק מגלם בפקדונות עליות ריבית צפויות ?

🕒 פורסם בתאריך: 16/11/2022 09:35
אני אסביר את השאלה

נניח שהאנליסטים של הבנק צופים העלאה של 0.75%

האם הריבית פקדונות (שקליים לא צמודים) מגלמת את זה ?

האם בכלל ניתן לגלם את זה ? הריי הבנק הראשי מלווה להם בריבית בנק ישראל

המקור לשאלה זה האם יש הגיון לחכות מספר ימים להעלאה הקרובה או לא, כי למשל באג"ח הכל מגולם ובהנחה והריבית בהכרזה כמו בציפיות, האגח דיי לא זז.
🕒 פורסם בתאריך: 16/11/2022 09:55
לא, הבנק מנסה עד כמה שניתן במסגרת התחרות לשמור את המרווח בין הריבית שהוא גובה מלווים לריבית שהוא משלם למפקידים בשורת הרווח שלו.

לכן לא בהכרח שהבנק יגלגל את כל או מלוא עליית הריבית למפקידים, ובטח לא יעשה את זה לפני העלייה בפועל.
🕒 פורסם בתאריך: 16/11/2022 10:09
אני אחדד את התשובה של קודמי: כן, הוא "מגלם" את זה, אבל לא בצורה שאתה חושב.

יותר נכון לומר שהוא לוקח בחשבון העלאות צפויות - כשהוא בא לקבוע אילו ריביות להעניק על אילו פקדונות.

זה יכול לומר למשל שהוא יתן דווקא ריבית נמוכה יותר מראש, לאו דווקא גבוהה יותר.

או - זה אומר למשל שהם עשויים לעשות כל מיני מניפולציות יצירתיות במסלולים שהם מציעים מבחינת ריבית משתנה לעומת ריבית קבועה וכו'.

במילים אחרות, זה חלק מהתחשיב שלהם,

אבל המטרה שלהם היא למזער את ההצעה שלהם במידת האפשר (ולמקסם את הריבית שהם דורשים עבור הלוואות שהם מעניקים), לא "לדייק" בשם איזשהו עקרון קוסמי של צדק או דיוק.

העלאת ריבית צפויה זה סתם עוד משהו שהם לוקחים בחשבון, כמו לצורך העניין האינפלציה, היציבות הכלכלית של הבנק או הכלכלה הישראלית, מעמדו של הלקוח בבנק, וכיו"ב.
🕒 פורסם בתאריך: 16/11/2022 10:33
זו גם ההתלבטות שלי -

האם לפתוח עכשיו פיקדון נוסף כאשר אני יודע מה הריבית שיתנו לי [כמו בפיקדון לפני שבועיים]

או להמתין עוד שבוע לאחר שבנק ישראל יעלה את הריבית.

לבנקים יש אנליסטים שעורכים הרים של חישובים וסימולציות שמבוססים על הצפי לעתיד, נגיד לשנה+ ולפי זה והדעה הרווחת שהריבית כנראה תרד בעתיד הדי קרוב [הכול השערות כמובן].

ואם ההשערה הזאת נכונה אז אולי לא יעלו את ריבית הפיקדונות בשבוע הבא באופן ליניארי כפי שעשו בחודשים האחרונים..

אני אמתין ואם ריבית הפיקדונות לא תעלה בעוד 0.5% אמשיך לאסוף מניות דיבידנדים.
🕒 פורסם בתאריך: 16/11/2022 13:23
תכנס למסלול צמוד למדד

או צמוד לפריים.

אם אני זוכר נכון

מסלול תות במזרחי טפחות.
🕒 פורסם בתאריך: 16/11/2022 13:31
אם ניקח את זה מהכיוון השני, כשהבנק מציע לך משכנתא הוא בהחלט לוקח בחשבון את שינוי הריבית הצפוי בהצעה שלו בריבית הקל"צ.

בפקדונות הבנק ישתדל לתת את המינימום הנדרש, בהתאם למה שמציעים הבנקים המתחרים. אז סביר שלא תראה כבר היום את השינוי הצפוי, ואולי גם לאחר העלאת הריבית לא תראה שינוי ניכר.
🕒 פורסם בתאריך: 22/11/2022 16:15
איזה ריבית ראית לפני 3 שבועות?

לא בדקתי מה היה בשבוע שעבר אבל היום בנק פועלים מציע את זה באתר:

{

"lightbox_close": "Close",

"lightbox_next": "Next",

"lightbox_previous": "Previous",

"lightbox_error": "The requested content cannot be loaded. Please try again later.",

"lightbox_start_slideshow": "Start slideshow",

"lightbox_stop_slideshow": "Stop slideshow",

"lightbox_full_screen": "Full screen",

"lightbox_thumbnails": "Thumbnails",

"lightbox_download": "Download",

"lightbox_share": "Share",

"lightbox_zoom": "Zoom",

"lightbox_new_window": "New window",

"lightbox_toggle_sidebar": "Toggle sidebar"

}