⬅ חזרה לאינדקס

פירמידה

🕒 פורסם בתאריך: 18/09/2016 13:30
האם זה לא מוסרי?

נגיד שיש פירמידה שאני לא צופה שתקרוס בחודשים הנדרשים עד שאכסה את ההשקעה שלי (נגיד קיירוס. היום שמעתי על זה לראשונה וזה הטריגר לשאלה שלי).

האם בכל אופן לא הייתם נכנסים כי זה ידפוק את מי שמתחתיכם או את מי שמתחת למי שמתחתיכם, מתישהו?..
🕒 פורסם בתאריך: 18/09/2016 13:33
מאיפה לך שהם נשארים בחלקת אלוהים הקטנה שהגדרת להם במחשב שלך?
🕒 פורסם בתאריך: 18/09/2016 13:47
אם כבר הטענה היא הפוכה - הם בכלל לא משתמשים במחשב. כיאה לפירמידה, שבה אין באמת מוצר. (כלומר, אין להם באמת לקוחות שדורשים אחסון מידע, וכל רווחי החברה הם מדמי ההרשמה של המצטרפים החדשים)

אם הייתי בטוח בכושר השכנוע שלי וביכולת המכירה שלי דווקא הייתי שוקל את זה בחיוב. אבל זה מאוד רחוק ממני.
🕒 פורסם בתאריך: 18/09/2016 13:49
טוב, זאת כבר שאלה ספציפית עליהם, שיוצאת מנקודת הנחה שזאת דווקא לא פירמידה :) וגם בזה אשמח לדון אם כי זה אולי לא ממש קשור לפורום (אולי כן, לי בטח אין בעיה, בכל מקרה)
🕒 פורסם בתאריך: 18/09/2016 14:02
לא מוסרי? כן. הבעיה היא שביטוח לאומי וקרנות הפנסיה הן חוק ולא ניתן לצאת מהן :(
🕒 פורסם בתאריך: 18/09/2016 14:11
אתה מתכוון שזה לא מוסרי כי יום אחד זה יקרוס, או מסיבה אחרת?

כלומר אני מתכוונת לשאול האם אתה חושב שמה שציינת יקרוס.
🕒 פורסם בתאריך: 18/09/2016 14:19
אה, אני חושב שזה לא מוסרי להכריח אנשים לשלם על מוצר שאולי הם לא רוצים.

במקרה שלך זה לא כך, את לא מכריחה אף אחד, אבל כשאת מוכרת את המוצר ראוי לציין בפני הקונה את כל הסיכונים (כולל קריסה עתידית).
🕒 פורסם בתאריך: 18/09/2016 14:24
ביטוח לאומי כן, קרנות פנסיה ? אפשר אם מתאמצים זה רק כרוך באובדן הטבת מס.
🕒 פורסם בתאריך: 18/09/2016 21:09
זה פירמידה 100%. @תפוזינה , לשאלתך - מוסרי זה ברור שלא. אפילו אם תסבירי לכל מי שירכוש דרכך שזה פירמידה - אתם עדיין תרוויחו כסף על חשבון אנשים תמימים בהמשך הדרך. אם אכפת לך או לא זה כבר שאלה אחרת. אני הייתי נכנס אם הייתי יודע שזה בתחילת הדרך. במקרה הזה הם קיימים כבר מ2014... זה כבר הרבה זמן... חברים שלי נכנסו בזמנו לבאנר ברוקר גם אחרי כשנתיים והפסידו שם ים כסף.
🕒 פורסם בתאריך: 18/09/2016 21:37
לא הייתי נכנס כי אם אני לא מאמין במוצר אני אישית לא יכול למכור אותו, אבל אולי את כן יכולה.

מוסרי זה לא, במידה ואת יודעת שזה פרמידה.

Karma is a bitch!
🕒 פורסם בתאריך: 18/09/2016 21:46
רק הערה - אתה ממש לא חייב למכור אותו (כלומר לצרף אנשים נוספים), יותר נכון לומר שאתה קונה אותו: משקיע סכום כסף חד פעמי ומקבל אותו בחזרה כפול שניים בערך, תוך שנה (יום אחרי יום).
🕒 פורסם בתאריך: 18/09/2016 21:51
בדיוק שמעתי אנקדוטה מעניינת היום באחד מהפודקאסטים שאני מאזין להם, שאם מציעים לך יותר מהרווח הרב שנתי של וורן באפט (20% לשנה), זו תרמית
🕒 פורסם בתאריך: 18/09/2016 22:14
תרמית זה בסדר.. השאלה אם הם מסוגלים לקיים את זה כל עוד אני שם

לצורך העניין בקיירוס תוך ארבעה חודשים ההשקעה מכסה את עצמה (אם לא הכנסת אנשים נוספים תחתיך. אם כן, מהר יותר).

אם הם לא יקרסו תוך ארבעה חודשים, לא הפסדתי כלום (עד עכשיו אין תלונות עליהם, רק חשדות - שאני שותפה להם בהחלט).
🕒 פורסם בתאריך: 18/09/2016 22:52
בהרבה פרסומות ל"השקעה בנכס בחול" מבטיחים תשואה X ל-4 השנים הראשונות. מה שקורה בפועל בחלק נכבד מן המקרים זה שב4 השנים הראשונות מחזירים בדיוק מה שהבטיחו(לוקחים מהסכום בו קנית את ה"דירה מניבה" ומחזירים על פני 4 שנים. את שאר הכסף, לא רואים.

קשה לי להבין איך אפשר להאמין לפירמידה מוצהרת ש "תוך 4 חודשים מחזירים את ההשקעה"???????

נכנסתי רק כדי להשתעשע, ותוך חצי דקה כבר ב landing page שלהם יש טעויות כתיב ושקרים

"We propose you to lease unused computing power of your computer - disk space."

אם נתעלם מהניסוח העקום,

מקום בדיסק לא קשור בכלל ל computing power.

ואפילו הסלוגן שלהם לא נכון תחבירית "

או שצריך להוסיף s בסוף system או להוסיף "a" בין develop ל global.

אני מופתע שאמרת שהם רצים כבר מעל שנתיים, כשאפילו דף הבית שלהם פשוט עלוב.
🕒 פורסם בתאריך: 18/09/2016 22:56
אם את אומרת להם, מי שזה לא יהיה, שאת יודעת שזה פרמידה אז סבבה.

תהליך מכירה לא בהכרח אומר שאת "מוכרת" גם לומר למישהו שאת קונה משהו נחשב מכירה, אחרת למה את בכלל מדברת על זה...
🕒 פורסם בתאריך: 18/09/2016 23:49
את צריכה לשאול את עצמך אם את רוצה שחלק מסיפור חייך יהיה השתתפות בהונאת משקיעים, וזה משהו שאת יכולה לספר עליו בגאווה בעוד שנים מהיום. אם כן, תלכי על זה.

לגבי על שאלה של מוסר, מבחינה פילוסופית ניתן להגיד שזה יכול להיות מוסרי (כלומר מקובל חברתית) אבל זה ב-100% לא אתי, כלומר זה לא משהו שמסתדר עם חיים "טובים" במובן הפילוסופי של העניין.
🕒 פורסם בתאריך: 19/09/2016 01:37
לתחושתי, אם זה באמת היה כל כך פשוט ונהדר, כבר היו מצטרפים מספיק אנשים בשביל שהפירמידה תקרוס.