⬅ חזרה לאינדקס

תמהיל השקעה לחוסך צעיר בן 30

🕒 פורסם בתאריך: 18/11/2022 18:52
דיברתי עם היועץ הפנסיוני שלי וביקשתי לשנות את התמהיל של ההשקעה בקרן כדי להגדיל את הסיכון.

הוא אמר שאפשר לשנות באתר.

האם לא מתפקידו לתת לי הצעה לתמהיל? הוא פשט אמר תמלא ותגדיל את האחוזים לכיוון מניות.

לא מתפקידו לתת לי הצעה לתמהיל מדויק?
🕒 פורסם בתאריך: 18/11/2022 19:30
והוא צדק. אתה יכול לבחור במסלול מנייתי, בו הסיכון גדול יותר, וכאן בערך תמה מידת השליטה וההשפעה שלו ושלך.

את התמהיל קובעת חברת הפנסיה שלך.
🕒 פורסם בתאריך: 18/11/2022 19:34
אני חושב שמתפקידו לתת לך המלצה? הוא נתן המלצה כלשהי? באינטראקציות המעטות שהיו לי עם סוכנים פנסיוניים (לא אותו דבר כמו יועץ פנסיוני, אולי), כאשר הבעתי נטייה לעשות החלטות בעצמי הם נמנעו מלתת המלצות. התוצאה היא שהם כלי לביצוע פעולות כמו העברות מחברה אחת לאחרת, ואת ניהול המסלולים אני עושה ישירות מול החברה. בינתיים כולם מגיבים בווטסאפ בזמן סביר ומבצעים בקשות שנשלחות להם עם הטופס הנכון.

אתה יכול לבחור כמה מהקרן תהיה בתמהיל המניות של חברת הפנסיה וכמה בתמהיל אג"ח שלה. או כל אחד מהמסלולים שהיא מציעה. אתה יכול להעביר כסף בין מסלולים, אתה יכול לקבוע לאיזה מסלולים ילכו ההפקדות.
🕒 פורסם בתאריך: 18/11/2022 23:39
זה מישהו שאתה משלם לו כסף על ייעוץ פנסיוני באופן ישיר?

אם לא, הוא לא יועץ פנסיוני, הוא משווק פנסיוני שתפקידו לשווק לך את מה שהכי טוב לך לדמי הניהול שלו.

ובכל מקרה, לטובתך עדיף שאתה תכתיב לו מה אתה רוצה ולא הוא לך.
🕒 פורסם בתאריך: 19/11/2022 00:13
זה כמובן נקרא הקצאה ולא תמהיל.
🕒 פורסם בתאריך: 20/11/2022 20:54
נכנסתי לאתר של קרן הפנסיה ופה כאמור אני נדרש למלא באחוזים לסך כולל של 100. ביקשתי מסוכן הפנסיוני שלי המלצה למילוי הרשימה הזאת.

{

"lightbox_close": "Close",

"lightbox_next": "Next",

"lightbox_previous": "Previous",

"lightbox_error": "The requested content cannot be loaded. Please try again later.",

"lightbox_start_slideshow": "Start slideshow",

"lightbox_stop_slideshow": "Stop slideshow",

"lightbox_full_screen": "Full screen",

"lightbox_thumbnails": "Thumbnails",

"lightbox_download": "Download",

"lightbox_share": "Share",

"lightbox_zoom": "Zoom",

"lightbox_new_window": "New window",

"lightbox_toggle_sidebar": "Toggle sidebar"

}
🕒 פורסם בתאריך: 23/11/2022 10:44
אלא אכן מסלולים.

הסתכלתי בזמנו באתר של החברה וקראתי מסמכים שקשורים למסלולים שנשמעו מעניינים מהשם או אמרו עליהם פה בפורום, ובחרתי אחד.

אני מתכנן לבחור בעתיד גם מסלול אג"ח ולהעביר חלק מהצבירה לשם, כשאהיה קרוב יותר לגיל הפרישה

מסלול תלוי גיל עושה את זה אוטומטית בשבילך, אם מתאימה לך החשיפה שלו.

לדעתי החוכמה המקובלת היא שאם זה התיק היחידי שלך, תקצה בו את החשיפה שאתה רוצה לכל התיק. זה נשמע קצת טאוטולוגי כשאני כותב את זה ככה.

הבחירה במסלול היא אחרי הבחירה בחלוקה של התיק הכולל - כמה אג"ח וכמה מניות ואיך ינוהל (אוטומטית לגמרי או מאוזן בהפקדות או משהו אחר) - אני מתכוון לומר אל תבחר מסלול שלא מתאים לחשיפה שלך כי הוא טוב יותר בחשיפה שאתה לא רוצה

אם יש לך עוד נכסים שאתה שולט במסלול שלהם, אתה יכול לבחור חשיפה באמצעות שני נכסים