⬅ חזרה לאינדקס

כסא גלגלים בחינם בהשאלה לתקופה ארוכה

🕒 פורסם בתאריך: 20/11/2022 22:48
יש לי אבא קשיש וסיעודי עם קשיים בניידות אך ללא זכאות לכסא גלגלים מסובסד ...

לפי מה שראיתי יד שרה ועזר מציון משאילים כסא גלגלים בחינם ל3 חודשים.

מישהו מכיר עמותה או דרך להשאלה חינמית או זולה משמעותית לטווח זמן של שנה שנתיים?

תודה מראש.
🕒 פורסם בתאריך: 20/11/2022 22:54
זה אבא שלך למען השם..מה יש לך לחסוך? לא מאמין כבר למה שאני קורא כאן
🕒 פורסם בתאריך: 20/11/2022 23:01
יש כל כך הרבה הוצאות ואני רוצה לחסוך. תגובה לא במקום בכלל.
🕒 פורסם בתאריך: 20/11/2022 23:20
עה למרפא נראה לי
🕒 פורסם בתאריך: 20/11/2022 23:24
אולי תנסה לקנות ביד 2 משהו? או אולי לקנות משהו פשוט ולא יקר

לצערי לא מכיר משהו בבדיוק למה שביקשת
🕒 פורסם בתאריך: 20/11/2022 23:30
השאלנו לסבתא שלי כיסא ביד שרה, לאחר תקופה של כמה חודשים מעבר לתקופה החינמית, הציעו לנו לרכוש את הכיסא דרכם.

לא זוכר את העלויות בדיוק אבל לא זכור לי משהו יקר במיוחד.
🕒 פורסם בתאריך: 21/11/2022 08:26
תגובה לא לעניין בכלל. קנייה של כסא גלגלים זה דבר מורכב ויקר ויש עוד הרבה הוצאות ובירוקרטיות מסביב.

אפשר, בדרך כלל, לבקש מרופא אישור שאבא נזקק לכסא באופן מתמשך ואז הם מאריכים. אם אתה לא מסתדר, תפנה אלי בפרטי.
🕒 פורסם בתאריך: 21/11/2022 09:19
לא מאמין שיד שרה ידרשו להחזיר, מקסימום יפדו את הפקדון.
🕒 פורסם בתאריך: 21/11/2022 10:06
מצטער אבל נזכרתי בפרק בסיינפלד שג'ורג' וקריימר צריכים לקנות כיסא גלגלים לנכה שנפצעה בגלל שחנו בחניית נכים, והם בחרו את הכסא הכי גרוע כדי לחסוך, אז מכאן הביקורת. לא יודע אולי הגזמתי, אבל אם מישהו מקרוביי יצתרך כסא גלגלים אני אעשה הכל כדי שזה יהיה הרולסרויס של הכסאות גלגלים, ואשתדל לחסוך במשהו אחר
🕒 פורסם בתאריך: 21/11/2022 10:25
ואחר כך מאריכים לפי העניין

אתה יכול גם להתקשר ולשאול אותם מה המדיניות

כדי לא להיתקע

האמת? יצא לי בטעות מעריכים, וגם זה נכון

אני משתדלת להשאיר אצלם תרומה בנוסף לדמי שימוש / פקדון

הם באמת שינו את העולם בשבילנו בנקודה הזו

יש היום אפילו סניפי השאלה בבתי חולים מרכזיים

כאילו, יש את זה ביותר נגיש?
🕒 פורסם בתאריך: 21/11/2022 10:30
מדובר באבא שלו. זה אדם מבוגר שכנראה זקוק גם לעזרה, אולי עובד זר. לא מדובר בבחור צעיר ועצמאי שכסא הגלגלים שלו זה חלק מהעצמאות היומיומית שלו.

וגם במקרים כאלה, כסאות גלגלים זה דבר יקר, במיוחד הטובים בהם ומי שלא אמיד מאד לא יכול לרכוש אותם בלי עזרה.
🕒 פורסם בתאריך: 21/11/2022 14:41
קלעת בול בהבנה שלך.
🕒 פורסם בתאריך: 22/11/2022 09:37
מהניסיון שלי, כדאי לך להתחיל עם יד שרה

זה כיסא די פשוט אבל סביר (יותר טוב מהזולים שיש בכל מידי חנויות צדדיות)

והוא גם מתוחזק טוב ותמיד אפשר לתקן או להחליף אותו אם צריך

בדרכ יסכימו להאריך לך את הכיסא כמעט בכל מצב (אנחנו לקחנו ליותר משנה ולא היה שום בעיה)

(מעבר לזה שבשביל השקט הנפשי שלך רק, תמיד תוכל להחזיר את הכיסא ולקחת כיסא חדש כל פעם על שם אחר)

בפועל לא הייתי קונה כיסא גלגלים בהתחלה, התקופה הסיעודית הראשונה (3 חודשים או שנה) הם מאוד מעצבות ומשתנות

הצריכים בהם משתנים

כלומר הכיסא שאתה צריך בהתחלה זה לא הכיסא שתצטרך עוד שנה

מעבר לזה לפעמים רוצים לשדרג את הכיסא או לעבור לטיולון ישיבה וכל מיני

4 טיפים קטנים:

1. שים לב לרוחב הכיסא מול רוחב הדלתות בבית (עדיף 10 סנטימטר פחות בשביל לעבור בדלת עצמאית בשביל הידים)

2. מומלץ לקחת כיסא גלגלים לאמבטיה/ שירותים בנוסף (הרבה יותר קטן וקל לניוד בתוך המקלחת

3. יש הרבה כיסאות "קלים" בדרכ מקרבון ומאוד יקרים זה נשמע אחלה כיסא אבל זה בעיקר לאנשים צעירים, אנשים מבוגרים סיעודיים יעדיפו בכסף הזה כיסא ממונע (ויש גם הרבה גאגטים של מנועי עזר להוספה אחרכ אם רוצים)

4. יותר חשוב מסוג הכיסא זה להנגיש את היציאה מהבית/ מהחצר, לפרק דלתות שיהיה קל לעבור, להנגיש מקלחון ושירותים וכו

הרבה בריאות
🕒 פורסם בתאריך: 22/11/2022 12:09
למה בעצם לא קיבלתם זכאות ממשרד הבריאות ? ביקשתם מהרופא הערכה פיזיוטרפית בבית הקשיש ?
🕒 פורסם בתאריך: 22/11/2022 17:54
להבנתי, זכאות למימון לכיסא גלגלים מצריכה נכות קבועה מאובחנת ולא פשוט קושי בהתניידות. האם לדעתך אני טועה?
🕒 פורסם בתאריך: 22/11/2022 18:36
כן, לדעתי אתה טועה. יתכן שהפזיוטרפסט יגיד להתעקש על הליכון כי כיסא גלגלים ינוון את האבא ( use it or lose it ), אבל בכל מקרה כדאי לשמוע מה הוא אומר. הניחוש שלי שהוא יתן כיסא אבל יגיד להקפיד על הליכה לפחות חצי שעה - שעה ביום.

מדברים עם הרופא המטפל של האבא, אפשר בטלפון, מבקשים ביקור בית של פיזיוטרפיסט להתאמת סביבת הבית או משהוא בסיגנון. תסביר לרופא מה העניין והוא כבר ידע מה לכתוב. קח בחשבון השתתפות עצמית גם בביקור בית וגם בכיסא עצמו. לפזיוטרפיסט שיבוא יהיו עוד עיצות טובות על איך יותר נוח לעזור לאבא להתנייד ואיך לארגן את הבית - הכל מאד חשוב רק אל תשכח להבהיר לפזיוטרפסט שצריך ממנו מירשם לבקשה לכיסא גלגלים. מכסימום הוא יסרב.
🕒 פורסם בתאריך: 22/11/2022 18:43
תפנה שוב ושוב (נדנוד) סיעודי עם קשיים זכאי לכסא ממשרד הבריאות
🕒 פורסם בתאריך: 22/11/2022 18:44
זכאות לכיסא גלגלים עם השתתפות ביטוח לאומי בהוצאות גורעת מתקציב המטופל לשעות טיפול שבועי.

לכן עדיף לקבל בהשאלה מעמותות כמו יד שרה כך שבבוא הזמן המטופל יוכל לנצל את מלוא שעות טיפול.

זה בהנחה שהקשיש זכאי ומקבל שעות טיפול סיעודי בביתו.
🕒 פורסם בתאריך: 22/11/2022 18:50
אנחנו לא מקבלים ביטוח לאומי. קיבלנו כיסא ממשרד הבריאות.
🕒 פורסם בתאריך: 24/11/2022 19:00
אנחנו ״משאילים״ כבר מעל לשנתיים כיסא לסבתא שלי דרך ״יד שרה״. תחילה השאילו לנו אותו בחינם (כנגד פיקדון) ולאחר מספר חודשים בהתחילו לחייב אותנו בתשלום חודשי של 26 ש״ח.

מאמין שנתרום את הפיקדון בסוף התקופה, אך זה לא היה תנאי כלשהו מצידם.