⬅ חזרה לאינדקס

דיבידנד בקרן השתלמות IRA

🕒 פורסם בתאריך: 24/11/2022 19:11
אני מכיר את הנושא של קרנות איריות צוברות שהרעיון הוא מס מופחת של 15% במקור על הדיבידנד וצבירת הרווח חזרה לקרן ובכך דחיית מס של 25% עד למימוש.

השאלה אם העניין רלוונטי בחשבון מסחר IRA?

הרי במקרה של IRA אין מס דיבידנד של 25%. אז האם עדיף במקרה זה לקנות קרנות סל מחלקות?
🕒 פורסם בתאריך: 24/11/2022 19:31
לאמריקה לא אכפת שאתה מחזיק את הנכס בIRA אם זה קרן השתלמות ישראלית.

קרנות סל מחלקות אחרות עלולות לשלם מס בחלוקה למדינה בה הקרן מתנהלת.

קרנות ריט בארץ משלמות דיבידנדים ללא מס בקרן השתלמות ואני מחזיק בהן ככה. לא מייעץ ולא ממליץ, וזה כנראה לא רעיון טוב (ריכוזיות וכאלה)
🕒 פורסם בתאריך: 24/11/2022 20:24
תודה על התשובה.

אז לפי מה שאני מבין גם כאן עדיף להיצמד לקרנות איריות מאותם שיקולי דחיית מס על הדיבידנד?

(במידה והאסטרטגיה שלי היא רכישת קרנות סל עוקבות מדדים לטווח ארוך)

או שיש שיקולים נוספים שעלי להכיר כשמדובר בIRA?
🕒 פורסם בתאריך: 24/11/2022 20:33
לדעתי רק שם יש להן יעילות מס משמעותית. בחשבון ממוסה ההבדל נמוך יותר
🕒 פורסם בתאריך: 25/11/2022 12:22
מה לגבי קרנות שנסחרות בישראל? האם יש תשלום מס דיבידנד במקרה שאני מחזיק קרן ישראלית מחלקת בחשבון פטור ממס בישראל?
🕒 פורסם בתאריך: 25/11/2022 12:40
אם הם מחזיקים נכס שגובה מס במקור, לדוגמה נכס אמריקאי, הם מקבלים תשואה אחרי המס.

החשבון פטור בישראל ולא בארה"ב.

באירלנד כנראה לא יותר טוב, אחרת היו מחזיקים קרנות מחלקות (אם כבר יש דיבידנד במס קבוע, עדיף לחלק אותו - אם אין מס רווח הון אין הבדל אז יש יותר גמישות)

כשיש לך נכס אמריקאי בברוקר בארה"ב, אתה מקבל תשואה אחרי מס ואז משלם מס בישראל. הם גובים במקור גם למוסדות ישראליים כמו ברוקר ישראלי או קרן נאמנות.
🕒 פורסם בתאריך: 25/11/2022 14:18
אם יש לך סכום משמעותי ב- IRA אולי כדאי לך, כמו המשקיעה, לקנות באופן עצמאי סל מניות עצמאי שמחלקות דיבידנד.

לא המלצה, כמובן.
🕒 פורסם בתאריך: 26/11/2022 13:20
להיפך, באירלנד הרבה יותר טוב. לפי האמנה הם משלמים רק 15% במקום ה30% הסטנדרטי. האמנה עם ישראל מורידה את זה רק ל 25%

יש קרנות מחלקות איריות.

ואין שום בעיה להחזיק קרנות איריות מחלקות ב IRA (בניגוד לחשבון ממוסה שיוצר כפילות מס).

אין קשר.

יש מס שמשלמים למדינת התושבות של החברה שמחלקת את הדיבידנד, והוא לא תלוי בשאלה אם הקרן צוברת או לא.

יש מס שמשלמים למדינת התושבות של הקרן (באירלנד הוא 0). הוא כמובן רלונטי רק אם הקרן מחלקת.

ויש מס דיבידנד למדינת התושבות של האדם שמחזיק את הנכס. במקרה של ישראלי וIRA זה 0.

לא מדוייק.

א. אין קשר למיקום הברוקר. מה שחשוב זה רק הנכס.

ב. התשואה היא לפני מס, כי ארה"ב לא גובה מס רווחי הון מזרים. המס היחיד שמנוכה זה מס דיבידנד.

למה?

לרוב תשלם הרבה יותר מס מאשר הקרן האירית תשלם.
🕒 פורסם בתאריך: 26/11/2022 18:39
נכון. צודק.
🕒 פורסם בתאריך: 27/11/2022 14:35
אז רק כדי לראות שהבנתי ולעשות סדר בתשובות.

יש 3 שלבים בהם משולם מס על דיבידנדים.

שלב 1: מס שמשלמים למדינת התושבות של החברה שמחלקת את הדיבידנד

אם מחזיקים ישירות במניית החברה או דרך קרן אמריקאית המס הוא 25% במקור.

אם מחזיקים דרך קרן אירית בגלל אמנת מס הוא 15% במקור.

שלב 2: מס שמשלמים למדינת התושבות של הקרן

באירלנד הוא 0.

ארצות הברית וישראל הוא 25% אבל בגלל שכבר שולם מס במקור באותו הגובה אז מתקזז ובפועל אין מס נוסף?

שלב 3: מס דיבידנד למדינת התושבות של האדם שמחזיק את הנכס

במקרה של IRA אין מס נוסף.

במקרה של חשבון ממוסה ומחזיקים דרך קרן שמחלקת יש כפל מס? האם לא מתקזזים על המס שנוכה במקור בשלב 1? והאם זה משנה אם הקרן אמריקאית או אירית?
🕒 פורסם בתאריך: 28/11/2022 14:17
כמעט.

אם מחזיקים ישירות זה תלוי בתושבות שלך ושל הנייר. אם אתה ישראלי והמניה היא אמריקאית אז זה 25%.

אם זה מניה אמריקאית וקרן אמריקאית זה 0%

אם זה מניה מחוץ לארה"ב וקרן אמריקאית זה משתנה בין מדינות (ממוצע של כ10% אם אני זוכר נכון).

אם זאת מניה אמריקאית וקרן אירית זה 15%

אם זאת מניה מחוץ לארה"ב וקרן אירית אז זה משתנה בין מדינות (ממוצע כ10%).

נכון.

לא.

בשלב הזה תשלם 25% לארה"ב (בהנחה ואתה ישראלי). גם אם הקרן שילמה קודם למדינות אחרות.

נכון.

במקרים מסויימים כן.

לא, אבל כן מתקזזים על המס שנוכה בשלב 2.