⬅ חזרה לאינדקס

חוות דעת - מה הצעד שהייתם לוקחים?

🕒 פורסם בתאריך: 27/11/2022 19:58
היי

נמצא בצומת דרכים וממש מתלבט איך להתקדם.

נכסים: שתי דירות להשקעה בפריפריה 50% משכנתא, תיק השקעות פסיבי, שתי ק"ה נזילות, קופ"ג ועו"ש עם יותר מדי מזומן בהמתנה.

גרים בשכירות במרכז.

פניתי לאינווסטור 360 לייעוץ לגבי ערוץ השקעה נוסף והם המליצו להשקיע בקרן נדל"ן בארה"ב שמצריך מכירת כל התיק ומינוף ע"ח קופ"ג/ק"ה.

מתלבט בין האפשרויות האלו:

1. ללכת עם ההמלצה, מרגיש לי שמדובר בסיכון גדול (ממש גדול!)

2. להמשיך להזרים לתיק הקיים באותו הקצב אבל אז אני שם את כל הביצים בשוק ההון (תיק, ק"ה ופנסיה)

3. לסגור באמצעות ק"ה ועו"ש את מרכיב הפריים במשכנתאות ואז בזאת להגדיל את הרווח משכירות

4. לשבת על מזומן בעוש עוד קצת

אשמח לשמוע מה הייתם עושים בסיטואציה הזו :)

תודה רבה
🕒 פורסם בתאריך: 27/11/2022 20:07
ממש "מפתיע"

נכון, סיכון ענק

זה בטוח לא - או שסוגר משכנתא או שמשקיע במניות, אם יש לך טווח מספיק ארוך ואתה מעריך שהתשואה נטו הצפויה גבוהה מעלות המשכנתא

לא ייעוץ לא המלצה
אני מניח שיש להם אינטרס כלשהו בקרן כלומר שהם מרוויחים מזה שאתה משקיע שם, אם זה אכן המצב אז הם לא מייעצים, הם משווקים ויש להתייחס לכך בהתאם.

קודם כל מברר היטב עם זה שיווק או יעוץ.

דעתי:

לפעמים כשיש הרבה כסף ו/או נכסים אז מנסים לחפש הרפתקאות וחכמולוגיות כאלה ואחרות, פעמים רבות זה רק מזיק.

תקרא את השרשור של מייק ואם צריך תפנה ליעוץ (ולא שיווק) מקצועי.
אחלה ביצים, בטוח יותר טוב מהשקעה בנדלן בטיזלנבי....

לא ייעוץ לא המלצה
🕒 פורסם בתאריך: 27/11/2022 20:10
סיטואציה דומה.

נדל"ן בארץ, שאר הכסף במניות מעט בקריפטו ובאג"חים.

מתעניין מאוד ברכישת נדל"ן במדינה שאינה ישראל. לא מצליח לגבש דעה ובינתיים ממשיך לשלוח את הכסף לבורסה.

מרגיש שהיא מאוד ירדה ונדלן עדיין לא.

למה כל הביצים?

הרי יש לך גם נדל"ן.
🕒 פורסם בתאריך: 27/11/2022 20:13
בדיוק הייתי היום בכנס מתכנני פרישה, וישב לידי בחור שניסה לשווק לי השקעת נדלן בחו"ל במולטי פמילי... אמרתי לו אם זה כזה בוננזה אז תשקיע אתה. למה אתה צריך אותי? לדעתי השקעת נדל"ן בחו"ל לישראלי שגר בארץ זו אחת ההשקעות הכי מסוכנות שיש....
🕒 פורסם בתאריך: 27/11/2022 20:16
אתה מרגיש נכון...לדעתי בעוד שנה שנתיים מהיום, בדעיבד זו תראה כהזדמנות...

בחודש האחרון המחירים בשוק ההון ממש עלו... כבר חצי הזדמנות...

לדעתי אם נראה ירידה נוספת בנתון אינפלציה שיתפרסם ב 14.12 אז נראה עוד קפיצה למעלה...
🕒 פורסם בתאריך: 27/11/2022 20:17
בטח שירדה, רק (עוד) לא בארץ.
🕒 פורסם בתאריך: 27/11/2022 20:23
במדינה שאני לוטש אליה עיניים עדיין לא ירד באופן משמעותי..

וכולם פה קוראים בכדור הבדולח ואומרים שאוטוטו.

אני עוד בשלב של בחינת שכונות ונכסים.

צריך לצבור בטחון עצמי.
🕒 פורסם בתאריך: 27/11/2022 21:15
זה פשוט, אם לא שילמת על הפגישה זה בוודאות שיווק.

שקלתם למכור את הדירות בפריפריה ולקנות דירה במרכז שגם תגורו בה?

איפה בפריפריה? אסור להסתכל על כל מה שמחוץ דן כמקשה אחת לדעתי, יש הבדל ענק בין מקומות כמו דימונה/ירוחם/ערד לאשקלון/אשדוד/אזורים טובים של באר שבע.
🕒 פורסם בתאריך: 27/11/2022 21:34
כל השקעה במינוף גבוה בלי הבנה מעמיקה (וגם עם הבנה ותזמון גרוע) מביאה עמה סיכוי להפסד משמעותי אפילו של כל סכום ההשקעה.

אני מניח שאתה לא מבין בנושא ולא בהכרח הולך ללמוד אותו לעומק מספיק זמן ולכן הייתי מתרחק.

כל השקעה היא מסוכנת כשלא מבינים מה עושים ואו עובדים עם האנשים הלא נכונים.

אם אתה מבין מספיק ועושה את הויתורים המתאימים או מכיר את האנשים הנכונים יכול להיות שהשקעת נדל"ן בחו"ל במדינה ספציפית היא השקעה מאוד בטוחה. בכל מקרה רוב האנשים לא מבינים בנדל"ן בחו"ל ולכן אני מסכים איתך לרוב האנשים זה מאוד מסוכן.
🕒 פורסם בתאריך: 27/11/2022 21:36
לא מכיר את אותה חברה ולא את מצבך או סיבולת הסיכון שלך. נשמע שההצעה שלהם עושה עבודה טובה מהבחינה שקל להסיק ממנה ששומר כספו ירחק מהמציע.
🕒 פורסם בתאריך: 27/11/2022 21:38
אם הוא היה מבין בזה מספיק הוא לא היה צריך להיוועץ בחברה שתמליץ על כך.

השקעת נדל"ן בחו"ל מצריכה הרבה מאוד למידה וחקר שוק, ועדיין מאוד קשה למי שלא מיומן בכך לוודא שהשיג עסקה משתלמת ולא נפל לעסקה מאוד גרועה מבחינתו.
🕒 פורסם בתאריך: 27/11/2022 23:14
זה לא פשוט בכלל כי בהרבה מהמקרים גם תשלם על הפגישה וגם זה שיווק. אם לא שילמת על הפגישה אז ברור שזה שיווק.
🕒 פורסם בתאריך: 27/11/2022 23:23
צודק, בכוונה נתתי רק כלל לוגי אחד, מי שמצליח לגרום לך לשלם גם על הפגישה הוא בכלל מוכשר, ונשמע הגיוני שיותר סיכוי שתקנה את המוצר/תשקיע בהשקעה אם שילמת על הפגישה.
🕒 פורסם בתאריך: 27/11/2022 23:27
לדעתי רוב ה"נחשבים" עובדים ככה.

ההיגיון שלי פועל הפוך אבל דעתי כלפי כל התחום הפיננסי היא מאד צינית.
🕒 פורסם בתאריך: 28/11/2022 08:03
שילמתי סכום זעום יחסית על ייעוץ שגם כלל בחינה של חסכון לילדות, ק"ה ושל קופ"ג (ניוד לגוף מנהל אחר ושינוי מסלולים).

לגבי הדירות אחת באשקלון שנמצאת בתהליך התחדשות עירונית מזה ארבע שנים בליווי העירייה ואחת נוספת בנשר שבה מתחילים להניע עכשיו תהליך של התחדשות.

קנייה של דירה שלא למטרות השקעה פחות מתאימה לנו כרגע כיוון שעדיין לא גיבשנו החלטה האם המרכז הוא המקום הנכון בשבילנו (או ישראל בכלל :) )

מבחינת קרן הנדל"ן, ממה שבדקתי אכן יש קשר בין אינווסטור360 לקרן וזה מה שמרתיע אותי מלהתקדם איתם.
🕒 פורסם בתאריך: 28/11/2022 08:06
תודה רבה

בהחלט אין לי הבנה בתחום בחו"ל, זאת תלות מוחלטת במי שמנהל את הקרן.
🕒 פורסם בתאריך: 28/11/2022 08:09
אז הלכת לפגישת שיווק ועוד שילמת על זה, כל סוכנות ביטוח יכולה לתת לך את אותו ה"שירות" ובחינם.
🕒 פורסם בתאריך: 28/11/2022 08:27
לצערי מרגיש שזה המצב.. (יש לי עוד שתי פגישות עם יועץ פיננסי שלהם, אנסה למצות את הפגישות בכיוונים אחרים)

יחד עם זאת מהות הפניה הייתה גם למצוא אפיק השקעה נוסף. אקח את זה כשיעור שעלה כמה שקלים.

לא נכנס לפילוסופיה אך ייתכן ובלי הפגישה לא הייתי כותב בפורום והייתי הולך "לעשות שטויות" עם הכסף במקום אחר.. :)
🕒 פורסם בתאריך: 28/11/2022 08:40
לא בטוח שהפנמת, זה לא משנה איך האדם איתו אתה נפגש מכנה את עצמו ואיזה תארים מפציצים הוא העניק לעצמו (מטעמו או מטעם אחרים), משנה המהות: האם הוא יועץ או משווק, יועץ יתן לך בתקווה יעוץ על מה הכי כלכלי לך, משווק ינסה לשווק לך מוצרים שהוא מרוויח מהם וכמובן שלא ישווק לך דבר שהוא אינו מרוויח ממנו.

אם נניח שהוא רציונלי ומטרתו היא להשיא את רווחיו הוא ישווק לך את הדברים שהוא מרוויח הכי הרבה מהם, בדיוק כמו שאם תכנס לסוכנות של סובארו ינסו למכור לך סובארו ולא מאזדה, למרות שאולי עדיף לך בכלל לנסוע באופנוע או אוטובוס.

הזהר לך מהטיית הנגישות ומהטיית האישוש.
🕒 פורסם בתאריך: 28/11/2022 09:00
בהמשך למה שאורי כתב, החתימו אותך על הסכם כלשהו לצורך הייעוץ/שיווק? הם מחוייבים לציין בהסכם את מהות השירות שאתה מקבל.
🕒 פורסם בתאריך: 28/11/2022 09:52
לא רואה איך זה יקדם אותך אבל כבר שילמת אז אתה רוצה בכל זאת ללכת.

אם אתה רוצה לבדוק את האמינות שלו בקש ממנו לערוך עבורך השוואה בין השקעה בsp500 דרך גמל להשקעה, להשקעה באותו המדד באמצעות etf זול.
🕒 פורסם בתאריך: 28/11/2022 12:57
קודם כל, הייתי מנתק קשר עם החברה הזו. תמרורי אזהרה אדירים. בין אם יש להם רישיון או לא. המלצה למכור את כל הנכסים וללות כסף כדי להשקיע אצלנו, נו... זה נשמע כמו רעל פיננסי פר-אקסלנס. גם אם שילמת ואתה זכאי לעוד פגישות, מה הם יתנו לך? במצב הזה הייתי מוחל ומוותר על ההפסד הקטן ולא ממשיך לבזבז זמן מול המלצות לא ראליות או רעילות.

מעבר לזה, אם השקעות הנדל"ן בפריפריה (איזו פריפריה) עובדות לך, אז אני הייתי רואה בזה תיק מאוזן וממשיך להזרים כספים לבורסה (אבל לא בישראל)
🕒 פורסם בתאריך: 28/11/2022 12:59
+1
🕒 פורסם בתאריך: 28/11/2022 17:29
תודה רבה

המסקנה מהתגובות של החברים בפורום היא אכן להתרחק

פריפריה - אשקלון ונשר
🕒 פורסם בתאריך: 28/11/2022 20:54
נשמע דווקא סבבה.
🕒 פורסם בתאריך: 28/11/2022 21:35
לא מבין גדול, אבל לא הייתי נכנס בהשקעה מסוכנת, בטח עם כל הסכום הזה ומינוף
🕒 פורסם בתאריך: 03/12/2022 10:15
כדי להשקיע בחו"ל בלי לגור שם :

צריך ללמוד את הנושא או

לקחת מישהו שלמד את הנושא.

ושיהיה איש הגון

וגם אז זה לא בהכרח מצליח.

בכל מקרה אל תתמנף על זה ולהיפך תשקיע רק מה שאתה מוכן להפסיד

מנסיון של השקעה בגרמניה שתקועה כבר יותר משנתיים ונמצאת בהליכים משפטיים
🕒 פורסם בתאריך: 03/12/2022 10:30
אשמח אם תוכל לפרט.

בכלל, עושה רושם שיש בפורום לא מעט אנשים שנכוו מכל מיני השקעות נדל"ן בחו"ל - שיתוף המידע והסיכונים שהתממשו יכול לעזור ללא מעט משקיעים להציל את כספם.
🕒 פורסם בתאריך: 03/12/2022 11:31
השקענו דרך חברה ישראלית

תוכנית עיסקית הגיונית

קיבלנו תשלומי שכירות כמו שעון עד הקורונה

ואז התחיל איזה סכסוך בינם לבין השותף הגרמני

אין העברת דמי שכירות

יש תביעות הדדיות

לכאורה יש נכס שרשום בחלקו על שמי( לכאורה כי יש לי חוזה עם עורך דין ישראלי)

שלא ניתן לבצע בו כל פעולה בלי אישור שלי ובכתב

כרגע סכום ההשקעה לא בידי ואין קבלת דמי שכירות

למזלי זה לא דרמטי עבורי

לא ההשקעה ולא התזרים

ישנן אחרים שחייהם/כספי הםנסיה שלהם הושקעו

ומצבם רע הרבה יותר
🕒 פורסם בתאריך: 03/12/2022 11:33
לא רק בפורום, כל הזמן שומעים סיפורים בתקשורת, כבר שנים...פשוט כל כך הרבה דברים יכולים להשתבש שהתשואה המובטחת היא על הקרח...

לא מבין איך אנשים לא לומדים מניסיון של אחרים ומתפתים כל פעם מחדש?
🕒 פורסם בתאריך: 03/12/2022 11:41
וזה כרגע בדיונים? יש איזה צפי לפסק דין? זה דורש ממך כיסוי הוצאות משפטיות?
🕒 פורסם בתאריך: 03/12/2022 11:56
כן לגבי הדיונים

משקיעים אחרים מנהלים את זה

בחרתי לא להצטרף בגלל שונות אינטרסים

היות ויש הרבה משקיעים אז הסכום הוא קטן

אישית לא חושב שהדרך /הכיוון/הטענות המשפטיות שהם בחרו ללכת נכונים

ולכן בחרתי לא להצטרף

מה גם שכמו שכתבתי קודם לנו יש הסכם חתום עם עורך דין ישראלי.

ואנחנו להבנתי בלבד במצב משפטי אחר

היות ויש הליכים שמתנהלים כרגע לא ראיתי שום סיבה לעשות משהו

מה גם שכמו שכתבתי אנחנו לא לחוצים

לא על תזרים

ולא על החזר ההשקעה