⬅ חזרה לאינדקס

הבנק התנהג כמו בנק וגבה ממני ״עמלת ייצוא״ על הכנסות מאתר, מה יכול לעשות הלאה?

🕒 פורסם בתאריך: 03/12/2022 13:57
בבעלותי אתר המספק שירות ומכניס כסף ממכירת מנויים לאותו שירות.

כאשר קיבלתי את התשלום הדולרי מחברת הסליקה, התקשרו מהבנק ושאלו מה מקור הכסף. אמרתי ״הכנסות מאתר״.

הבנק גבה $20 (שמוגדר כמינימום) כ ״עמלת ייצוא שירותים״. העמלה נגבתה בנוסף ל SWIFT שנגבה מהשולח ($15), שכמובן השיט את התשלום הזה עליי.

כמובן שבשיחה קצרה וזועמת העמלה נחתכה בחצי.

השאלה אם מהותית הייתי יכול להתווכח איתם לגבי אופי התשלום, כלומר לטעון שאני לא יצואן, ובכך לבטל כליל את העמלה הזו?

זה גם מעלה בי חשש שהבנק ינסה לעשות תעלול עם תשלום נוסף שאני אמור לקבל (עבור מניות שקיבלתי ממעסיק - RSU ו ESPP) באותו אופן כהעברה מחו״ל. האם גם שם מחכה לי ״עמלת שטות כלשהיא״?
🕒 פורסם בתאריך: 03/12/2022 14:18
אני יודע שאצלנו הנאמן ממיר לשקלים ורק אז מעביר את הכסף, אז אין עמלות מיוחדות בבנק.
🕒 פורסם בתאריך: 03/12/2022 14:19
אתה יכול בדרך כלל לבחור.

אם הנאמן ממיר לשקלים, שער ההמרה שלו כבר משקלל את המרווח שהבנק לוקח ממנו על ההמרה.
🕒 פורסם בתאריך: 03/12/2022 14:21
נכון, לא יצא לי לחשב את זה עדיין, אבל ESOP לוקחים 22 שקל על העברה בשקל ו22 דולר על העברה בדולר
🕒 פורסם בתאריך: 03/12/2022 14:22
לגבי הכנסות דולריות שלך מהעסק, תשקול לפתוח חשבון ב Wise.

לגבי הכנסות מ RSU, יש לכל בנק עמלה על קבלת מט"ח - תבדוק בתעריפון הבנק שלך, ותתמקל במידת הצורך, או שכפי שהוזכר בהודעה אחרת, תמיר אצל הנאמן ותעביר לבנק שקלים.
🕒 פורסם בתאריך: 03/12/2022 14:23
מרווח ההמרה הוא סדר גודל אחוז, אולי 2 עשיריות יותר או פחות.

ואגב, 22 דולר זה מאוד יקר.
🕒 פורסם בתאריך: 03/12/2022 14:25
מה זה ESOP?

למען הסר ספק, אני מעוניין לקבל את הכסף בדולרים לתוך חשבון המט״ח בבנק. כך היה במקרה של האתר, וכך גם יהיה בהעברת כספי המניות המוענקות שעליהן שאלתי. לכן מרווחי המרה ועמלות המרה לא תקפים כאן. השאלה אם יצליחו בבנק למצוא סעיף אחר להדביק לזה, מנסיון החברים פה..
🕒 פורסם בתאריך: 03/12/2022 14:46
חברת נאמנות.

זה לא משנה באיזה סעיף ידביקו את זה, משנה מה העמלות שבתעריפון הבנק אלא אם הצלחת להתמקח ולסגור על הנחה בגובה העמלות.
🕒 פורסם בתאריך: 03/12/2022 16:42
מה יתרון בזה?

לעולם ההתנהלות במט"ח בבנקים בארץ תהיה גבוהה יותר מאשר בשקלים.

לא עדיף שיהיה לך חשבון בארץ שיתנהל בשקלים וחשבון בחו"ל שיתנהל בדולרים? (ושירות המרה יעיל בדרך, למשל IB)
🕒 פורסם בתאריך: 03/12/2022 16:51
אם אתה שואל אותי גם 22 שקל זה מאוד יקר

לא בחרתי נאמן..
🕒 פורסם בתאריך: 03/12/2022 18:26
בדיוק בגלל זה שאלתי האם אני יכול להתווכח על מהות הפעולה, ואת משתמשי הקהילה אם הם זוכרים שבנק לקח מהם עמלה על העברה דולרית עבור ESPP, ואיזו עמלה זו - כדי שאוכל להתמקח עליה / להתחמק ממנה לגמרי.

אני יכול למנות לפחות כמה.

בתור התחלה: תיק המניות שלי מתנהל דרך הבנק, ואני מעוניין להתשמש בכספים אלה כדי לרכוש ניירות. קבלת הסכום בדולרים חוסכת לי את עמלת + מרווח ההמרה.
🕒 פורסם בתאריך: 03/12/2022 19:00
מהות הפעולה היא העברת מט"ח לחשבון, ויש לכל בנק עמלה על כך שמופיעה בתעריפון שאותו תוכל למצוא באתר הבנק שלך.

אפשר לנסות ולהתמקח עם הסניף על גובה העמלות בקבלת מט"ח.

מה שחייבו אותך על עמלת ייבוא שקר כלשהו נשמע כמו טעות, ובכל מקרה זה לא משנה איך יסווגו את זה, תמיד תהיה עמלה אלא אם התמקחת איתם והגעת לעמלה 0, או שאתה בחשבון שמסווג כבעל הטבה בעמלת קבלת מט"ח (למשל חשבון הייטקזון / חשבון פאונדר ב one zero).
🕒 פורסם בתאריך: 03/12/2022 19:43
זה יתרון אחד, שנעלם כליל כשעובדים דרך IB כמו ש @Delver הציע.

או במילים אחרות - מה שהצגת זה בדיוק החיסרון של לעבוד עם מט"ח דרך הבנק (בין אם בתיק ההשקעות או בכלל).
🕒 פורסם בתאריך: 04/12/2022 00:31
אני קורא פה כבר לא מעט זמן (כנראה שצריך לקרוא עוד קצת), וכן - ברור לי שכנראה בטווח הארוך משתלם יותר (הרבה יותר?) לעבוד דרך ברוקר.

הביטחון שיש בלהחזיק את זה ״בבנק״ זה עוד יתרון.

אבל יודע מה? אני חושב שכדאי שאתחיל לחשוב כעת על משהו כמו IB, לפני שמזרים עוד כספים לתיק (או מט״ח לחשבון).

מה שכתבתי ל @Delver כוון יותר לחלק בשאלה שלו על למה לא לקבל את הסכום בשקלים. זה לא תמיד אפשרי, וגם כשזה אפשרי ההמרה דולר לשקל בצד השולח לעיתים יותר יקרה.

יש פה בפורום מידע או בבלוג על ההבדלים בין אינטראקטיב ישראל לבין IB.co.uk?
🕒 פורסם בתאריך: 04/12/2022 00:45
לא הבנתי על איזה ביטחון אתה מדבר.

אלא אם כן אתה מתכוון לביטחון שיגבו ממך יותר מידי עמלות.

זה לא מה שהוא אמר.

הטענה (הנכונה) שלו היא שלהחזיק מט"ח בארץ זה לא משתלם.

אם אתה רוצה דולרים תחזיק אותם בארה"ב. אם אתה רוצה שקלים תחזיק אותם בישראל

אני ארחיב ואומר שלהחזיק מטבע מחוץ למדינה שלו באופן כללי זה לא משתלם.

יש המון מידע על זה בפורום.

בקצרה, נכון להיום אני לא רואה יתרון להשתמש במתווך הישראלי/קפריסאי.

אישית מעדיף לפתוח ישירות במקור - ib ארה"ב.
🕒 פורסם בתאריך: 04/12/2022 00:47
יש איזה לינק קסם שיקנה לי הנחה בעמלות כבר על ההתחלה, אני בעמוד ה application :)

אאל״ט קראתי פעם שהמשקיעה מחזיקה בברוקר ישראלי/בבנק כי חשוב לה הביטחון הרגולטורי סביב זה...
🕒 פורסם בתאריך: 04/12/2022 03:27
זה רק בתנאי שאני רוצה להשאיר את הכסף בדולר, ולנתב אותו משם למקום אחר שהוא לא הבנק שלי, כן?
🕒 פורסם בתאריך: 04/12/2022 08:23
אם הכוונה שלך היא להמיר אותו לשקלים, הדרך הזולה ביותר לעשות זאת היא להעביר דולרים מ Wise (או חשבון בנק אמריקאי על שמך) ל interactive brokers -> המרה לש"ח -> העברה לחשבון הבנק הישראלי.
🕒 פורסם בתאריך: 04/12/2022 09:49
אתה רוצה עוד יותר זול מזה?

אין עמלה חודשית, יש עלות של כ 0.3 דולר על ק/מ של מניות ו 2 דולר על המרת מט"ח.

מה אתה רוצה יותר מזה? :-)

לא יודע, יכול להיות.

מצד שני המון חברה אחרים כאן מחזיקים בברוקר אמריקאי כי חשוב להם הביטחון הרגולטורי סביב זה.
🕒 פורסם בתאריך: 04/12/2022 14:40
זה מדהים ומספיק. למדתי אבל שתמיד כדאי לשאול, בעיקר כי כל יום אני מבין כמה אני לא מבין. עכשיו למשל בת׳רד אחר בכלל כותבים לי שעבור אזרח ישראלי, הבחירה היותר נבונה היא ברוקר ישראלי, ולא אמריקני. כמובן שכל אחד והצרכים שלו.

תודה רבה!
🕒 פורסם בתאריך: 04/12/2022 16:54
מאוד תלוי בצרכים.

החיסרון של ברוקר זר זה שיכול להיות שצריך להגיש דו"ח למס הכנסה כל שנה (וגם זה לא בטוח, תלוי את מי שואלים וכו). אם אתה בכל מקרה מגיש, או שלא איכפת להגיש אז אין פה שום חיסרון.

מצד שני, יש יתרון ענק אם עובדים עם מט"ח.
🕒 פורסם בתאריך: 04/12/2022 20:39
מגיש דו״ח שנתי בכל מקרה, וכנראה שלפחות בשנתיים הבאות אגיש בכל מקרה.

כפי שפירטתי גם, אני עובד במט״ח (כרגע החשיפה שלי היא ל VOO + VUG), וגם מקבל תשלומים על תקבולי האתר בדולר.

בחיי שאני מבולבל. נלמד בסוף.
🕒 פורסם בתאריך: 04/12/2022 20:43
אין מה להיות מבולבל.

אם אתה בכל מקרה מגיש דו"ח שנתי, אין שום סיבה לא לפתוח חשבון בIB.
🕒 פורסם בתאריך: 10/12/2022 02:40
רק מוודא - אין עמלה חודשית אם אתה מחזיק בתיק של $100 אלף ומעלה.

אם לא, יש עמלה חודשית של $10 - והיא מתקזזת מול עמלות מסחר (והמרות מט״ח?)
🕒 פורסם בתאריך: 10/12/2022 05:50
אין עמלה חודשית
🕒 פורסם בתאריך: 10/12/2022 11:23
אין עמלה חודשית נקודה. גם בתיקים קטנים מ 100 אלף.