⬅ חזרה לאינדקס

מזרן משמיכות

🕒 פורסם בתאריך: 21/09/2016 17:11
אנחנו עוברים לארה"ב וזקוקים למזרן חדש. בהיותי חובבת מוצרים קטנים ורב שימושיים חשבתי שבמקום לקנות מזרן של פוטון ממולא בכותנה, אולי עדיף לערום שמיכות צמר או כותנה זו על גבי זו.

זו חלופה קלה יותר לניקוי, ניתן לשנות בקלות את רמת הרכות/קשיחות של המזרן על ידי הוספה או הורדה של שמיכה, וניתן לקחת בקלות את המזרן לקמפינג ולאחסן בקלות מזרן לאורחים.

העיניין הוא שלא ראיתי הרבה מקורות ברשת על החלפת המזרן בערמת שמיכות.

האם פספסתי משהו ואולי בכל זאת עדיף לקנות מזרן ולא שמיכות?

לחכמת ההמונים אודה
🕒 פורסם בתאריך: 21/09/2016 17:21
נשמע לי רך מידי.
🕒 פורסם בתאריך: 21/09/2016 17:23
שמיכה בודדת על דיקט זה בוודאי לא רך מידי (לרוב האנשים). אני מאמינה שאפשר למצוא מספר אופטימלי של שמיכות כך שדרגת הקושי של המזרן יהיה מושי מושלם. אני לא רואה איך זה יכול להיות שונה מהותית ממזרן הפוטון שיש לנו כרגע שממולא בכותנה.
🕒 פורסם בתאריך: 21/09/2016 19:27
מזרן פוטון הוא לא איכותי.

מציע לך לבדוק בחנות בארה"ב מזרנים ולקנות את זה שהכי נוח לך ולבן זוגך.
🕒 פורסם בתאריך: 21/09/2016 19:48
מה לא איכותי במזרן פוטון שממולא בכותנה וצמר באיכות גבוהה? מה שטוב לדורות של יפנים טוב גם לי. לא קונה את החרטה של מזרני קפיצים או מזרנים "אורתופדיים" אחרים, ולא ראיתי מחקר אמין שמצדיק את השימוש בהם.

הבעיה העקרית שלי עם מזרנים בארה"ב היא שעל פי החוק בארה"ב, מוסיפים לכולם מעכבי בעירה, ולא מתאים לי לישון כל כך הרבה שעות מחיי עם כימיקלים קוטלי חרקים שמשרד הבריאות בארץ התנגד להוספתם למזרנים.

מזרנים בארה"ב שאינם מכילים מעכבי בעירה לרוב עשויים מצמר וכותנה אורגניים והם מאוד מאוד יקרים (צמר נחשב מעכב בעירה חוקי על פי התקנות בארה"ב).
🕒 פורסם בתאריך: 21/09/2016 19:51
אם כבר יש לך כמה שמיכות, את יכולה לנסות ולראות אם נוח לך. די בטוחה שניסיתי את זה בילדות ועבורי זה לא היה להיט.
🕒 פורסם בתאריך: 21/09/2016 19:51
הכי טוב פשוט לנסות ולראות לא?
🕒 פורסם בתאריך: 21/09/2016 19:54
פוטון היה הרבה פחות נוח לי ממזרן יותר קשיח.

אז תביאי אחד מהארץ.
🕒 פורסם בתאריך: 21/09/2016 19:55
אכן ניסיתי והיה לי מאוד נוח. תוהה אם יש בלאי מואץ בטווח הרחוק או משהו אחר שלא חשבתי עליו.

מנסה להמנע מלקנות 6 שמיכות צמר שלא אעשה בהם שימוש אחר כך.
🕒 פורסם בתאריך: 21/09/2016 20:01
ריהוט בארץ יקר מריהוט בארה"ב. הסטנדרטים של גדלים של מזרנים שונים בארץ ובארהב. ואם נביא מזרן נוסף מהארץ נצטרך להביא גם את הספה המתאימה, שום כיסוי סטנדרטי שנמכר בארה"ב לא יתאים, ואנו לא נקבל החזר ממקום העבודה לא על המזרן ולא על המיטה. גם המשלוח יקח חודשים-שלוש ואנו מעדיפים להמנע מכך.
🕒 פורסם בתאריך: 21/09/2016 20:07
ובן הזוג ניסה?

בלאי מואץ - אולי לגב.
🕒 פורסם בתאריך: 21/09/2016 20:09
כן. היה לו קשיח מידי, אבל הוא לא יתנגד אם אוסיף יותר שמיכות לריפוד. פשוט אין לנו כרגע מספיק שמיכות בבית.
🕒 פורסם בתאריך: 21/09/2016 20:16
אם אני לא טועה לשמיכות צמר אין נפח כמו לשמיכות פוך אז למה שיווצר בלאי?

השמועה אומרת שמזרון קשיח טוב לגב.
🕒 פורסם בתאריך: 21/09/2016 20:17
צריך למצוא דרך לחבר אותן יחד בצורה הדוקה.. אחרת במהלך הלילה הן יצ'טקמקו ויתעקמו.
🕒 פורסם בתאריך: 21/09/2016 20:24
חשבתי על לתפור סרטים בהיקפים של כל שמיכה ואולי גם באמצע ואז לקשור כל שמיכה לזו שמעליה ומתחתיה ואז להכניס את כל היופי הזה לכיסוי פוטון סטנדרטי.
🕒 פורסם בתאריך: 21/09/2016 20:29
אולי אפשר להשתמש במזרון סיירים ושק שינה ולהכניס לתוכו את השמיכות כך שלא יזוזו כשסוגרים את הריצ'רץ?

יש גם קליפסים כאלה שמשאירים סדינים במקום לא ניסיתי אבל אולי יכול להועיל

אגב, אחרי שאת מוצאת תפתרון, תשתפי תמונה ;)
🕒 פורסם בתאריך: 21/09/2016 20:32
אני אהיה כנה, זה נשמע לי כמו המון טרחה כשיש מזרונים מצויינים וזולים לקנייה.

ההתעסקות עם תפירת סרטים, לקנות כיסוי מזרן, לראות שכל השמיכות מיושרות ומתאימות במידה לכיסוי.. אחרי כל הטראראם הזה לפרק אותן כדי לקחת אותן לטיול..

לא יודעת. לא השתכנעתי.
🕒 פורסם בתאריך: 21/09/2016 20:34
המזרנים שראיתי בארה"ב מצמר בלי מעכבי בעירה רחוקים מלהיות זולים...

והמקום שממנו חשבתי לקנות את השמיכות מוכן לתפור את הסרטים וגם מוכר את הכיסוי המתאים לשמיכות. בכל מקרה, כל עוד קונים דברים במידה סטנדרטית זה לא קשה למצוא כיסויים מתאימים.
🕒 פורסם בתאריך: 21/09/2016 20:57
ארה"ב ענקית, יש סופרים שמוכרים שם מזרונים.. ויש איקאה.

קחי בחשבון ששמיכה סטנדרטית זוגית היא במידה גדולה יותר ממיטה זוגית, ולכן הכיסוי למזרן סטנדרטי יהיה קטן ממזרן השמיכות.

אבל אם תופרים לך קוסטום מייד, אז סבבה. זה הפטנט שלהם או שאת ביקשת מהם?

בכל מקרה אני מבינה שזה בקטע של פרוייקט אישי, אז לכי על זה, מה הכי גרוע שיהיה? תחלקי כמה שמיכות עודפות להומלסים?
🕒 פורסם בתאריך: 21/09/2016 21:03
ויש תקנות שמחייבות הוספת מעכבי בעירה לכל המזרנים.

ראיתי באתר שאפשר לבקש בכל גודל.

לא יזיקו לנו עוד כמה שמיכות. קררררררררר קררררררר שם בחוץ.
🕒 פורסם בתאריך: 21/09/2016 22:18
תיאורטית הכי בריא זה לישון על המשטח הכי קשה שעדיין נוח. כלומר אפשר לנסות לקחת חתיכת עץ ולרפד אותה עד המידה שמתחיל להיות בסדר, ואז לראות איך מתעוררים בבוקר.

אני אישית משתמש במזרני ויסקו בדרגת קושי גבוהה. זה עולה 1-2K ש"ח.
🕒 פורסם בתאריך: 21/09/2016 22:50
למה?
🕒 פורסם בתאריך: 22/09/2016 00:39
מזרן טיפול של שיאצו, יש בכל מני מידות, מעולה לשינה, מכירה?
🕒 פורסם בתאריך: 22/09/2016 06:51
אקסטרפולציה:

לוותר על בסיס מיטה.

לוותר על המזרן.

לוותר על הרצפה.

לוותר על הגג.

לוותר על השמיכה.

לוותר על השינה.

אני לא רומז למדרון חלקלק.

ג"נ: בשלבים שונים בחיים, מימשתי את הנ"ל.
🕒 פורסם בתאריך: 22/09/2016 13:59
סתם מיתוס. אין הוכחות לא לפה ולא לשם. המקסימום שמצאתי בעבר זה שאנשים שישנו על מזרן חצי קשה סבלו מפחות כאבי גב לעומת אלה שישנו על מזרן קשה. כאמור, שכל אחד יישן על מה שהכי נח לו כשהוא קם בבוקר.

נ.ב. מזרן קפיצים הרבה יותר טוב עבור קיום יחסי מין ממזרוני לטקס או מזרון השמיכות שהוצע כאן. הריבאונד שהוא נותן עוזר לתנועות.
🕒 פורסם בתאריך: 22/09/2016 14:58
תלוי בתנוחה.