⬅ חזור לעמוד הקודם
ע
עמרי9
פעיל במערכת החל מ- 13/4/21
הודעות אחרונות מתוך המסד
באשכול: רו"ח מומלץ לרילוקיישן
🕒 28/05/2025 12:52
שלום לכולם,
אשמח לקבל המלצות על רו"ח לרילוקיישן. ספציפית אם למישהו יש המלצה/אזהרה על relotax או על רו"ח אמנון בן שושן.
תודה רבה!...
באשכול: מחיר למטר נמוך מהממוצע ברשות המיסים - מה אני מפספס?
🕒 13/02/2024 09:12
שלום לכולם,
אנחנו בוחנים דירה להשקעה. כחלק מהבחינה, בדקתי את המחיר למטר הנהוג בעיר באתר רשות המיסים ובnadlan.gov.
נראה שהמחירים נעים בין 45K ל34K למטר רבוע וממוצע של 40K. הדירה שאני מסתכל עליה היא 27K.
יש לה כל מיני חסרונות שאולי מסבירים את הפער - היא על בית ספר, אין חניה, היא 4 חדרים אבל עם חדר ...
באשכול: אזהרה בקניית VWRA באינטראקטיב
🕒 21/02/2023 16:45
שלום לכולם,
כשאני מנסה לקנות VWRA באינטראקטיב, אני מקבל את האזהרה הבאה:
You are submitting an order without market data. We strongly recommend against this as it may result in erroneous and unexpected trades. Are you sure you want to submit this order?
איזשהם רעיונות מה לעשות עם זה?
תודה!...
באשכול: מימוש אופציות אחרי הנפקה/לוק-אפ
🕒 15/02/2022 11:02
תודה רבה לכולם, מאוד עוזר. אני חושב שאכן בסוף פשוט אמכור הכל כשהמסחר יפתח.
אבל רציתי רגע להעמיק בהקבלה הזאת:
אני אני מבין נכון, בהנחה שיש לי 100 מניות, וההתלבטות היא בין למכור הכל ביום א', או חצי בא' וחצי בב', השקילות שאתה מציע היא
1. למכור 50 ביום א' ו50 ביום ב'
2. למכור 100 ביום א', ואז ישר לק...
באשכול: מימוש אופציות אחרי הנפקה/לוק-אפ
🕒 14/02/2022 16:33
שלום לכולם,
בעוד כחודשיים יפתח אצלנו חלון ראשון למכירת האופציות אחרי ההנפקה.
המניות שכבר VESTED מהוות בערך שליש מסך ההון שלנו, ככה שהן די משמעותיות.
אני מתלבט בין כמה אפשרויות:
1. למכור הכל ברגע הראשון שאפשר
2. לחלק לכמה מנות בתוך החלון הנוכחי (רק למקרה שההצפה של מניות שעובדים מוכרים אולי תזיז ...
באשכול: הכללת ערך בית בחישוב אחוז משיכה
🕒 31/10/2021 14:21
שלום לכולם,
אנחנו מתלבטים אם לקנות בית, ותוהים איך למדל את ההשפעה של זה על אחוז המשיכה הבטוח.
האם כדאי לכלול את ערך הבית (נטו ממשכנתא) בסך ההון שעליו מפעילים את אחוז המשיכה הבטוח?
מצד אחד, זה חלק מההון שלנו. מצד שני, מאחר וקשה לי לראות אותנו חוזרים לשכירות אח"כ, או מצמצמים לבית קטן יותר, אנחנו לא...
באשכול: אחוז מס רווחי הון בפרישה מוקדמת - איפה אני טועה
🕒 18/07/2021 16:09
שלום לכולם,
חישבתי את אחוז המס שאני צפוי לשלם עד גיל 67 (אחרי זה נהיה מורכב יותר, וגם יש לנו פנסיה, אז פחות מודאג מהשלב הזה), ויוצאות לי תוצאות קצת מוזרות ושונות מאלו שקראתי בפורום. אשמח לשמוע אם יש לי טעות, או שאולי ההבדל נובע מנתוני פתיחה שונים.
שנה 0 עד 16, משיכה ממרכיב אג"חי עד שהוא נגמר (מסתד...
באשכול: התפלגות נכסים מגדל מקפת - מסלולים כלליים ולבני פחות מ50
🕒 04/07/2021 19:04
שלום לכולם,
אחרי הרבה חיפושים כולל קריאה בתקנון קרן הפנסיה, אני מגיע למסקנה שקרן הפנסיה שלי (מיגדל) לא משחררת את התפלגות הנכסים במסלולים הכלליים (אחוז מניות,% ערד, התפלגות גיאוגרפית וכו')
אני בOFF מוחלט? למישהו יצא במקרה לראות מה ההתפלגות?
תודה!...
באשכול: תחזית קצבת פנסיה ואינפלציה
🕒 02/05/2021 17:43
שלום לכולם,
2 שאלות על פנסיה ואינפלציה, יהיה נהדר לשמוע מה אתם חושבים:
1. אני מבין שברגע שמחושבת לי הקצבה החודשית, כל חודש היא עוברת הצמדה למדד המחירים. האם הבנתי נכון?
2. באתר של מגדל (שמנהלים את קרן הפנסיה שלי), נותנים לי תחזית לקצבה, בהתחשב "בריבית נטו" של 3.74%. האם סביר להניח שהם כבר ניכו את...
באשכול: המלצה על מתכנן פיננסי
🕒 18/04/2021 09:39
שלום,
אנחנו משפחה צעירה שרוצה לתכנן את העתיד הפיננסי שלנו בצורה טובה ומדויקת יותר, ובעיקר לקראת הורדת הילוך בעבודה בעוד 3-4 שנים.
אנחנו בונים בעצמנו את התכנית ואת הביצוע שלה, אבל אין לנו מספיק זמן וידע כדי להרגיש בטוחים בתכנון שלנו.
האם יש מתכנן פיננסי שהייתם ממליצים עליו שיעזור לנו לבנות את התכנ...