⬅ חזור לעמוד הקודם
ש

שוקי555

פעיל במערכת החל מ- 11/3/18
77
סך הכל הודעות
60
דירוג משתמש רשמי

הודעות אחרונות מתוך המסד

באשכול: שאלה על חשבון מרג׳ין (לא פורטפוליו)
🕒 04/07/2025 20:18
זו גם הייתה הסיבה שאני עברתי מחשבון קאש למרג'ין. כן. קח בחשבון שאם כל מה שאתה עושה זה למכור בסכום מסויים ואז לקנות באותו סכום נטו שייכנס לחשבון כתוצאה מהמכירה, והסליקה של שתי הפעולות היא באותו יום, אז פרקטית הכסף ייכנס ויצא באותו יום ערך ולא תהיה בשום שלב במצב של הלוואה שיכולה מעשית לגרום ל- MC. ל...
באשכול: חוב להוצאה לפועל שלא כחוק
🕒 03/02/2025 21:35
@aiib נתקלתי בעיתונות בהחלטה בתיק 75580-09-24 (לא יודע אם מותר לקשר אבל חיפוש בגוגל יניב את ההחלטה) שנשמע דומה באופן מעציב למקרה שתיארת ושההחלטה בו הייתה לטובת הנתבעת (כלומר החייבת) + הוראה למרכז הרפואי לבצע הליכי גביה סבירים יותר בעתיד. אולי זה יעזור....
באשכול: כדאי למכור מניות לפני הגדלת מס יסף?
🕒 14/12/2024 17:09
לטובת קוראים עתידיים שנמצאים במדרגת מס יסף עבור רווחי הון, ערכתי חישוב של מתי מכירה וקניה בכלל כדאיים (מבחינת מיסוי בלבד). אם מוכרים וקונים היום, "מרוויחים" 2% מהרווח הלא ממומש הנוכחי, אבל "מפסידים" את התשואה העתידית (נטו) של 28% מהרווח הלא ממומש הנוכחי - שמשולמים היום למס הכנסה במקום לצבור תשואה ע...
באשכול: משיכה מאינטראקטיב
🕒 08/10/2024 19:53
@Michel במקרה דומה שאני מכיר, לבנק לא כ"כ היה משנה מאיזה חשבון ב- IBKR הכסף הגיע. הם לא עשו הצלבה מול ההצהרה ופשוט רצו הצהרה חתומה עם הסכום הכולל (במקרה הזה הם הסכימו גם לקבל הצהרה אחת מראש עם הסכום הכולל לכל השנה). אז ההצהרה באמת הכילה את מס' החשבון שדווח בדוחות האחרונים, והכסף בפועל הגיע בחלקו מ...
באשכול: החזר דמי ביטוח לאומי עקב מכירת RSU לאחר עזיבת החברה
🕒 19/06/2024 09:46
עברתי תהליך דומה (בלי האקסטרה סיבוך של דמי הלידה). במקרה שלי esop הסכימו למלא ולחתום על טופס 100. לא כ״כ ברור לי על בסיס מה הם יכולים לסרב… אם הם הוציאו תלוש, אז הם בהחלט מעסיק מבחינת ביטוח לאומי. אבל אני לא איש מקצוע....
באשכול: רכישת אופציות מחברה בחו״ל
🕒 14/04/2024 23:49
אני משער שהכוונה היא למימוש אופציות (= קניה של מניות החברה במחיר שנקבע מראש) ולא לרכישת אופציות, שכן האופציות שהבשילו הן כבר שלך ואין לך צורך לקנות אותן. בכל אופן, ממה שאני מכיר גם רכישה וגם מימוש של אופציות אינם אירועי מס, כך שלהבנתי אתה לא צריך לשלם מס בנק' הזמן הזו. כדי להעביר כסף לחו"ל בלי שהב...
באשכול: דיווח מס על חשבון משותף לידועים בציבור
🕒 14/07/2022 23:23
@FIYaacov ,איך בפועל זה מתבצע? מצרפים את האישורים הרלבנטיים (לדוג' 867 במקרה של בנק / בית השקעות ישראלי) ומוסיפים לדו"ח השנתי מחצית מכל אחד מהסכומים? יש עוד אישורים מיוחדים שצריך לצרף במקרה הזה? (אישור בעלות משותפת על החשבון, או משהו בסגנון?) ומוודא: אם רק לאחד מבני הזוג קיימת חובת הגשת דו"ח שנתי...
באשכול: מכירת RSU בדצמבר
🕒 19/12/2021 23:40
לא יודע מה התקנות אומרות אבל יכול להעיד מה קרה במקרה אחד כזה שנתקלתי בו: * המכירה בוצעה לקראת סוף דצמבר (אחרי סגירת תלוש השכר של דצמבר). * אירוע המס יוחס לחודש ינואר וההכנסות התווספו למשכורת של ינואר (בפרט, רווח ההון וההכנסה הפירותית דווחו בטופס 106 של השנה העוקבת, ולא של השנה בה בוצעה בפועל המכיר...
באשכול: בילבול בנושא אובדן כושר עבודה מהעבודה
🕒 24/06/2021 09:45
אני לא איש מקצוע, אבל אנסה לענות מהנסיון האישי שלי. לא. עדיין 6.5% תגמולי מעסיק כמו בביטוח מנהלים / קופת גמל. אין לי כמובן דרך לדעת מה קורה בתלושי שכר של אנשים אחרים. אבל בתור התחלה אפשר לנסות להבין מהתלוש שלך: אתה אומר שהמעסיק רוכש ביטוח אכ"ע על כל השכר - גם על החלק שמופרש לקרן פנסיה מקיפה, אם הב...
באשכול: הפרשה מעל התקרה לפנסיה
🕒 16/05/2021 23:11
מספר חודשי העבודה שהיו בגינם הפרשות בפועל של מעסיק כלשהו. לא כל ההפרשות חייבות להיות ע"י אותו מעסיק....
🕒 16/05/2021 15:48
אם לנטפק, אז במקרה שהעובד עזב לפני סוף החודש הוא כנראה כן זכאי להחזר עבור הימים בחודש העזיבה שהוא לא עבד בהם (אולי זה תלוי בתוכנת השכר... ככה זה היה לפחות במקרים שנתקלתי בהם). אבל לא זכאי להחזר עבור החודשים בהמשך השנה שלא היו עבורם הפרשות....
🕒 16/05/2021 15:47
במילים אחרות, חישוב המס הוא שנתי אבל חודשים שבהם לא היו הפרשות לא "נספרים" לתקרה השנתית. אפשר לראות את צורת החישוב בטופס 134. כלומר ספציפית בדוגמה של פות"ש, העובד לא זכאי להחזר....
באשכול: דיווח ESPP/RSU בדו"ח שנתי למס הכנסה
🕒 27/04/2021 19:41
אני יכול לשתף איך אני עושה את זה אם זה יעזור. RSU - אני מדווח בטופס 1399י. לצורך כך אני מצרף את האישור שמתקבל מהנאמן על הפרטים של המכירות שבוצעו. עם זאת, נראה שהפרקטיקה המקובלת היא אכן פשוט לצרף את הסכום מטופס 106 (תחת "ניע ס' 102 מסלול הוני") לרווח הון בטופס 1322. שים לב שאם תכנית ה- ESPP היא "עם ...
באשכול: תשלום מס רווחי הון באיחור
🕒 07/04/2021 15:40
@ModestInvestor אני לא מכיר את התקנות אבל יכול לשתף שחבר שלי (חבר אמיתי :) ) היה בסיטואציה זהה ומה שהוא עשה זה: 1) ליצור קשר עם מס הכנסה ולבקש שיפתחו לו תיק 2) להגיש דו"ח שנתי עבור כל אחת מהשנים הרלבנטיות 3) לשלם את החובות עבור השנים הרלבנטיות הוא כמובן חויב בריבית והצמדה על החוב אבל במקרה שלו...
באשכול: המשך ביטוח אובדן כושר עבודה באופן עצמאי
🕒 05/10/2018 14:49
למרבה הצער אין. בכל אופן אני צריך את זה ליותר מ- 3 חודשים. :) מישהו יודע אם מותר לחברת הביטוח לבקש הצהרת בריאות במקרה כזה? אולי @נדב?...