אני אזרח ישראלי- שזה לא ניתן לקחת גם אם לא תגור בארץ לעולם אם נולדת בארץ או הוצאת דרכון על סמך יהדות. (אולי למעט מקרים חריגים מאוד)
אני לא תושב ישראלי- מי שלא נמצא בארץ 5 שנים (יותר מ180 ימים בשנים אלו בחול) לוקחים לו את התושבות- אין בט"ל/קופ"ח ועוד זכויות.
כדי לפתוח חשבון בנק בישראל לתושב חוץ נדר...
היות שלא תושב ישראל החשבון בנק הרגיל שלי בארץ סוגר לי את החשבון.
אני רוצה לפתוח חשבון בנק בישראל לתושב חוץ, להבנתי רק סניפים ספציפיים מטפלים בזה.
אשמח ממי שיש לו נסיון בנושא להמליץ לי על איזה בנק כדאי ואולי גם סניף ספציפי שנותן שירות טוב.
דגשים:
כרטיס אשראי/דביט עם עמלות המרה נמוכות. שיהיה גם אפ...
על פי אתר כל זכות ועל פי מה שידוע לי בעבר יש מסלולים שאפשר לבחור לתשלום המס:
1. 10% מסך שכ"ד.
2. חישוב מתימטתי שפועל משלמים אחוז מסויים מההפרש בין שכ"ד ל5654 ש"ח.
3. חישוב שמנקה הוצאות מהשכ"ד. (כולל אם אני משכיר במקביל)
היות ששכ"ד חורג במעט ממש מ5654 ש"ח ואני לא שוכר דירה אחרת- עדיפה לי אופציה 2...
בדקתי רק למטרת השתלמות וגמל ולא פנסיה. הקופה היחידה הנוספת שיש לה מסלול דומה עם לפחות שנה היסטוריה זה מור ואכן יש הבדל של כ1% לטובת הלמן בשנה האחרונה וכן ב3 שנים האחרונות (1% ל3 שנים זה לא הבדל מאוד גדול אבל אכן יותר מההנחה בדמי הניהול)
מיטב קיימים רק חודשיים....
בדיוק סיימתי שיחה נציג הלמן אלדובי שטוען ששיטת העקיבה שלהם מניבה את התשואה הגבוהה ביותר על ה S&P500, שבחישוב שנתי הרבה יותר גבוהה מההפרש בדמי ניהול (ביקשתי להעביר לגוף אחר שנתן 0.28 שנתי במקום 0.5/0.6 בהלמן) , ביצעתי בדיקה ואכן יש הבדל קטן בחודש אחד כ0.3% לטובת הלמן ובחודש אחר כ0.05% לטובתם. זה לא ב...
אני החלטתי להוסיף לפני כשבוע וחצי, הקופ"גהש שלי היא 100% S&P500.
הבעיה שנתקלתי בה אבל היא שהכסף נכנס כ-3 ימים עסקים אחרי ביצוע הפעולה, הם לא מתחייבים על יום ספיציפי ובימים הללו היו עליות וירידות גבוהות ב S&P אז כל יום משנה. כמו כן אין דיווח- לא יהיה ניתן לדעת באיזה שער קניתי את ה S&P500, רק רואה את...
לאחרונה 2 ETF ממונפות שלי בתהליכי סגירה.
אחת מהן הכריזה liquidation of an ETF - וכבר לא ניתן לסחור בה. סה"כ הערך הסופי שלה כרגע תואם את המדד שהיא עקבה אחריו וכך היה גם המסחר בימים לפני הפסקת המסחר. האם זה אומר שאקבל את הכסף לפי הערך האחרון שלה ביום שהגדירו כתאריך הסופי?
שניה- יותר בעייתית הכריזה:...
כתבו לי כעת בצ'ט שהם איתרו את סכום ההעברה רק מחכים לאישור לשיוך הכסף מסיטיבנק. רק שלסיטיבנק כנראה אין את מספר החשבון שלי ב IB... בכל מקרה נחכה ונראה, לפחות יש התקדמות. ואכן הצקה בצ'ט/טלפון גורמת לזירוז עניינים, סתם לפתוח קריאה - אף אחד לא מגיב....
האמת בעבר היה לי בעיה דומה שהבנק שלי לא הכניס את מספר החשבון ב IB בהודעת ההעברה- אבל IB ידעו לקשר.
שני הבדלים: 1. כעת עשיתי העברה לפני ההוראת הפקדה. 2. בעבר התמיכה שלהם טיפלה וענתה די מהר מה שלא קורה כעת.
מה אני יכול לעשות? רק לתבוע בבית משפט? זה הזוי שכסף ככה בקלות "מתאדה"...
עשיתי העברה שקלית ל IB העולמי לסניף שלהם בסיטיבנק ישראל אבל בגלל טעות שלי פתחתי את ההפקדה בחשבון שלי ב IB רק 3 ימים אחרי שהעברתי את הכסף. (חשבתי שפתחתי אבל בגלל משהו טכני לא באמת פתחתי)
הם לא שייכו את הכסף מן הסתם.
אבל יצרתי איתם קשר, שלחתי אסמכתא (בעברית- כי זה מה שהבנק נתן לי) עם פרטי החשבונות ו...