⬅ חזור לעמוד הקודם
s
shay1905
פעיל במערכת החל מ- 24/3/22
הודעות אחרונות מתוך המסד
באשכול: איך מצמצמים טעויות יקרות כשנכנסים לשכירות בלחץ זמן?
🕒 17/07/2025 08:58
אני גר בשכירות בחולון – מסיבות אישיות ומתוך קרבה לתל אביב, שם אני עובד. אני לא מחפש דירה משופצת או בבניין חדש. כל חיי גרתי בדירות פשוטות בבניינים ישנים, וזה גם מה שחיפשתי כשעברתי לשכירות – ואני בסך הכול מרוצה מהבחירה.
מאחר שאני עובד מהבית רוב הזמן, חשוב לי שהדירה (שאני גר בה יחד עם בת זוגי) תהיה נע...
🕒 16/07/2025 20:50
- לצערי הביקוש לדירות נורמליות גבוה מההיצע של דירות כאלה, מה שנותן לגיטימציה למשכירים לשמור את הכוח אצלם ולא לאפשר חוזים לטווח בינוני-ארוך. במיוחד כשאתה שוכר חדש והם לא מכירים אותך.
- איזה ערך מוסף נותן מתווך? כל האינטרס שלו הוא לעטוף את העסקה במילים יפות ולהשאיר אותך להתמודד עם התוצאות. בכללי זה ב...
🕒 16/07/2025 10:47
לפני שנה שכרתי דירה לראשונה בחיי.
לאחרונה, כחודשיים לפני תום החוזה, בעל הדירה עדכן אותי שהוא צריך את הדירה עבור בן משפחה – ונדרשתי לעזוב.
כך מצאתי את עצמי בלחץ של חודשיים למצוא דירה חדשה, בתקציב מסוים, ברמת איכות מינימלית (לא קטנה מדי, לא מוזנחת או חשוכה), ובאזור מסוים בעיר שבה אני גר.
בתהליך הבנ...
באשכול: החלפת אסטרטגיית השקעה
🕒 01/02/2024 15:05
היי חברים,
נניח והחלטתי להפסיק להשקיע בקרנות מחקות מדד צוברות, והתחלתי להשקיע במניות ערך על מנת לקבל סכום קבוע בדיבינדים, במקום למכור כל שנה לפי חוק ה4% (בעת הפרישה).
מה נכון לעשות עם הקרנות מחקות המדד שבבעלותי בתיק ההשקעות?
1. להפסיק לקנות קרנות מחקות מדד ולהתחיל לקנות מניות ערך.
2. למכור את הק...
באשכול: קרן כספית כנגד פיקדון בנקאי - במקרה של קריסת בנק
🕒 03/01/2024 21:12
אהלן חברים,
נניח ושמתי את הכסף בפיקדון בבנק מסוים והוא קורס, להבנתי יש ביטוח על הכסף הזה ובסוף מקבלים אותו למרות שהבנק קרס.
מה קורה בקרן כספית במקרה הזה? יש כזה דבר קריסה של קרן הנאמנות? יש ערבים לכסף הזה? מה יכול לגרום לערכו ליפול?
לשם הבהרה, אני מבין מה הקצאת הנכסים השכיחה של קרנות כספיות. מה ש...
באשכול: קרן כספית - הגבלת יחידות בקנייה
🕒 30/05/2023 09:36
אני שם לב שכמות היחידות של הקרן הכספית השקלית (דרך פלטפורמת המסחר של הבנק שלי) שאני מעוניין לרכוש, תמיד מוגבלת לכמות מסוימת אשר משתנה בהתאם ליום המסחר, אבל נעה בין 1000 שקלים ל-2500 שקלים בעוד שאני רוצה לרכוש כמות יחידות בכמות הרבה יותר גדולה מזה (10,000 שקלים).
אתם יודעים למה ככה עובדת הרכישה של י...
באשכול: ishares msci acwi ucits etf - טרום רכישה
🕒 20/02/2023 09:41
איך זה עובד מאחורי הקלעים? בית ההשקעות הישראלי מאפשר מסחר בבורסה הישראלית של קרן זרה?
מה האינטרס של בית ההשקעות הישראלי לאפשר את זה? הרווח שלהם קורה בהמרת המטח? דמי ניהול גבוהים יותר משל דמי הניהול בבורסות העולמיות?
ולגבי מערכת המסחר גלובל אקסטרייד (המערכת הבינלאומית של אקסלנס), איך היא עובדת? היא...
באשכול: ishares msci acwi ucits etf - טרום רכישה
🕒 19/02/2023 23:57
מקריאה בשרשורי עבר בפורום, בחרתי להשקיע דרך ברוקר ישראלי בקרן המחקה - ishares msci acwi ucits etf.
אני משקיע דרך אקסלנס - אני צריך להשקיע דרך הבורסה הישראלית או שאני צריך להיכנס דרך המערכת הגלובלית (גלובל אקסטרייד) כדי לבצע את הרכישה?
האם ניתן להשקיע בקרן בשקלים או שיש צורך בהמרת מטח?
תודה מראש! ...
באשכול: סוגי קרנות מחקות מדד - בהיבט המדיני
🕒 29/01/2023 17:38
תודה! פוסט מדויק למה שחיפשתי.
החלקים היחידים שחסרים לי בפאזל:
1. יש בתי השקעה ישראלים שמאפשרות להשקיע בקרנות המחקות מדדים עולמיים? מהפוסט עולה כי בבית השקעות ישראלי ניתן להשקיע רק בקרנות מחקות מדדי ארה"ב.
2. האם ניתן להשקיע דרך בתי השקעה ישראלים בקרנות איריות המחקות מדדים עולמיים/ארה"ב? במידה וכן...
באשכול: סוגי קרנות מחקות מדד - בהיבט המדיני
🕒 29/01/2023 17:09
אהלן חברים!
מתכנן להשקיע לטווח רחוק בקרנות מחקות מדד.
הבנתי שיש קרנות איריות, אמריקאיות וישראליות שכולן בדרכן מחקות את המדד הנבחר.
מהאינטרנט הבנתי שיש הבדלים רגולטוריים בהיבטי עיזבון, ירושה ומיסוי, אבל די הצלחתי להתבלבל.
מישהו שמכיר את ההבדלים המרכזיים ויכול לעשות לי סדר בבקשה?
האם את כל סוגי ה...
באשכול: אפיק השקעה בשיעור סיכון נמוך בשוק ההון
🕒 26/03/2022 13:46
אהלן חברים,
אני בן 21 ונחשפתי לבלוג המשקיעה לפני כשנתיים. מאז קורא באדיקות, מיישם חלק מהעצות ומתכנן אסטרטגיה להשקעה בשוק ההון המתאימה לי.
התכנון שלי הוא לחסוך לדירה עד גיל 30. חשבתי על פיצול של 70% באפיק המנייתי ו-30% באפיק בעל סיכון נמוך יותר (שאינו פיקדון או מק"מ).
ככל שאתבגר אשנה את אחוזי ההקצ...