⬅ חזרה לאינדקס

יתרונות כאשר אתה ״תושב״ של יותר ממדינה אחת

🕒 פורסם בתאריך: 31/12/2022 14:27
לאלו שיש אזרחות או תושבות נוספת ואתם במידה מסויימת חיים במדינה השניה, משקיעים (נדל״ן) וצורכים (מחיה או חופשות).

האם אתם מרגישים שיש לכם יתרון כלשהו? ואם כן כיצד?

לדוגמה:

1. הכנסות בשני מטבעות שונים

2. היכולת לנצל פערי ריבית בכדי להלוות ממדינה אחת ולהשקיע במדינה השניה (נדל״ן או פקדונות).

2. היכולת לאגור מט״ח, לא להיות חשוף לסיכון מט״ח אמיתי (בגלל שהמטבע משמש אותך גם לצריכה והשקעה) והיכולת להבחור את הזמן הנכון להמרה

האם יש כאן יתרון כלשהו או שזה רק נראה?

נצא מתוך נקודת הנחה שהתושבות למס היא ישראל
🕒 פורסם בתאריך: 31/12/2022 20:47
אין דבר כזה. אזרחות זה דבר שבדרך כלל הוא קבוע ברגע שהוא נקבע בין מלידה ובין מסיבות אחרות, ולכן יכולה להיות יותר מאחת. תושבות לעומת זאת תלויה בהווה ובמקום החיים הספציפי בו אתה שוהה מעל 6 חודשים בשנה מסויימת.

אז למה שאלת על תושבות נוספת? אם כבר אחת השאלות החשובות ביותר למי שבידו הבחירה היא באיזו מדינה כדאי להיות תושב מהיבטי מס כאלו ואחרים.
🕒 פורסם בתאריך: 31/12/2022 20:58
אני להיות ״תושב״ של שתי מדינות, יש הבדל בהגדרה של תושב בין מדינות שונות ויש הבדל בין תושבות למגורים לבין תושבות לצרכי מס. איך אני אשלם מיסים תלוי באמנה בין המדינות. אני יכול להיות חשוף לכפל מס וזה חסרון לכל דבר, אבל השאלה היא פחות על המיסוי.

אני מנסה להבין מה היתרונות (או חסרונות כמו המיסוי) למישהו שיתכן שנמצא על קו קבוע בין שתי מדינות, משקיע וצורך בשתיהן (בלי קשר איפה הוא משלם מס כרגע)

הבאתי מספר דוגמאות שאמורות להסביר למה בדיוק אני מתכוון
🕒 פורסם בתאריך: 31/12/2022 21:00
השיקול המרכזי הוא שיהיה מדובר במדינות שיש ביניהן אמנה למניעת כפל מס.
🕒 פורסם בתאריך: 31/12/2022 23:25
וניסיתי להסביר לך שנושא המיסוי לסוגיו השונים הוא מכריע יותר משאר הדוגמאות שציינת.