⬅ חזרה לאינדקס

כמה שאלות על פנסיה

🕒 פורסם בתאריך: 15/01/2023 11:28
הי יש לי כמה שאלות על הפנסיה שלי שאשמח אם מישהו יוכל לכוון אותי.

1. עבדתי במקום א' (מסעדה) והם הפרישו לי כסף לחברת כלל, לאחר מכן עבדתי במקביל במקום ב' (עוד מסעדה) והם אמרו שהם מפרישים רק אחרי שלושה חודשים פנסיה.

כשבדקתי גיליתי שבמקום א' הייתה בעיה עם ההפרשה וכספי פנסיה חזרו (בעיה שהם טוענים שהייתה של כלל), בכל מקרה בקבע בצבא פתחו לי בהראל, החלטתי להעביר הכל לשם.

עשיתי טופס ו' לשתי המקומות, ועשיתי תהליך של ניוד כספים של מקום א' מכלל להראל. בנוגע למקום ב' נאמר לי שמאחר ולא הייתה לי קופה פעילה רק אחרי חצי שנה מעבירים כספים רטרו.

אז בנושא הזה שתי שאלות.

א. כמה זמן לוקח תהליך הניוד עד שהכספים של א' יעברו להראל?

ב. האם אחרי חצי שנה (הם אומרים שזה החוק) זה אומר שבתלוש השישי אקבל את הפנסיה או רק בתלוש השביעי, זה קריטי כי אני מפסיק לעבוד שם והשאלה אם זה ידרוש עוד חודש או לא.

2. האם יש אפשרות להעביר את כספי הפנסיה למסלול שאני רוצה? כלומר כרגע הם במסלול שנקרא "מותאם לגיל" אני מתאר לעצמי שזה יותר מנייתי כי אני צעיר וילך ויהיה פחות ככל שאגדל. מבחנתי זה לשים את הפנסיה כמו תיק ההשקעות שלי שהוא בעיקר על הACWI. או שזה לא חכם כי זה כספי פנסיה בסופו של דבר...

תודה רבה!
🕒 פורסם בתאריך: 15/01/2023 11:36
אם עבדת קודם אצל מעסיק אחר, מחויבים להפריש לך מיד מתחילת העבודה.
🕒 פורסם בתאריך: 15/01/2023 11:59
אם היית עם חיסכון פנסיוני פעיל, אז אחרי שלושה חודשים, הם חייבים להפריש גם בדיעבד.

אם לא היה חיסכון פעיל, אז רק אם עבדת שישה חודשים חייבים להתחיל להפריש לך, ואין חובה להפריש בדיעבד על ששת החודשים האלו, למרות שנהוג.

כמובן, באתר של החברה המנהלת
🕒 פורסם בתאריך: 15/01/2023 18:48
כן, אבל לא הייתה לי קופה פעילה בשום מקום.. בגלל זה ככה הם אומרים
🕒 פורסם בתאריך: 15/01/2023 18:48
מעולה, אז השאלה שלי אם עבדתי שישה חודשים - בחודש השישי קוראת ההפרשה או מהתלוש השביעי והלאה?

ובאתר של החברה יש מגוון מסלולים, מה הכי כדאי?
🕒 פורסם בתאריך: 15/01/2023 19:02
מהתלוש השביעי.

תלוי בגיל בסיבולת הסיכון.

בפנסיה יש פחות סיכון. כי הצבירה לא נזילה. אבל יש סיכון של ניוד למסלול אחר כשיש ירידה.

כדאי לך ללמוד היטב במה משקיע כל מסלול כאן בפורום אפשר למצוא את כל המידע.