⬅ חזרה לאינדקס

בעד ונגד מגן מס כנגד מכירת rsu

🕒 פורסם בתאריך: 23/03/2023 00:42
יש לי הפסדים בחלק מניירות הערך שבתיק ההשקעות. אני בכל מקרה מתכוון לממש rsu עם רווח הון גדול מההפסד. אני מנסה להבין את השיקולים בעד ונגד נעילת ההפסדים בניירות האחרים כדי לקזז חלק מרווח ההון שנוצר בrsu.

היתרון המשמעותי הוא דחיית מס. האם יש חסרון, בהינתן שאני בכל מקרה מממש את הrsu?
🕒 פורסם בתאריך: 23/03/2023 07:34
האם אתה מתכוון ב"נעילת הפסדים" למכירה רעיונית (כלומר רכישת ניירות הערך המופסדים סמוך לאחר מכירתם) או שאתה לא מתכוון לרכוש אותם שוב?
🕒 פורסם בתאריך: 23/03/2023 08:31
כן, אני מתכוון לרכוש אותם שוב
🕒 פורסם בתאריך: 23/03/2023 09:27
אם לא היית מוכר ויום אחד היית ברווח על ניירות הערך המופסדים, היה מנוכה לך מס פחות המדד מאז שקנית.

לכן, אם תמכור בהפסד ותקנה שוב ויום אחד יהיה לך רווח גם יחסית למחיר הקנייה הראשוני של הניירות (לפני המכירה בהפסד), הרי שתשלם יותר מס מהמקרה בו לא היית מוכר וקונה בהפסד.

ולכן הכל תלוי איזו תשואה תעשה עם החזר המס שהוקדם ונשאר אצלך (או הוחזר לך) ביחס לעליית המדד בתקופה מהמכירה והקנייה מחדש ועד למכירה יום אחד ברווח.
🕒 פורסם בתאריך: 23/03/2023 14:16
כלומר להפסיד את שיעור עליית המדד מיום הרכישה המקורי ועד היום.
🕒 פורסם בתאריך: 23/03/2023 18:48
השאלה אם אתה בהכרח מממש את הRSU. צריך לקחת בחשבון שבRSU יש יתרון משמעותי של תזמון המכירה.

המס הפירותי שנדרש לשלם על הRSU תלוי בהכנסות בשנה שהRSU נמכר, ולא בהכנסות של הRSU כאשר הוא העונק. לכן אם מתזמנים את המכירה בתקופה שבה לא עובדים או עם הכנסה מופחתת, המס הפירותי שישולם (על סכום בשווי ההענקת המניות) יכול לקטון משמעותית, ואף נמוך ממס רווחי ההון שנדרש לשלם על החלק שברווח
🕒 פורסם בתאריך: 27/05/2023 10:52
אתה יכול להסביר את זה יותר בפירוט? למה שהוא ישלם יותר מס מהמקרה בו לא היה מוכר וקונה בהפסד?
🕒 פורסם בתאריך: 27/05/2023 12:12
זה נחמד בתאוריה, אבל רוב האנשים עובדים ברצף עד הפרישה או עד שלב בחייהם בו הם בוחרים להוריד אחוז משרה.

במקרה כזה הסיכון של ירידות במניה של חברה פרטנית הוא גדול, ולדעתי האישית לא כדאי להחזיק ב RSU עד הפרישה למרות המס הפירותי.