⬅ חזרה לאינדקס

הגדלת מסגרת אשראי

🕒 פורסם בתאריך: 25/03/2023 00:29
אני לא איש מקצוע לכן כל מה שאני כותב ושואל הוא בערבון מוגבל.

האם הגדלת מסגרת בכרטיס אשראי יכולה להיות שלילית? גם מהפן הפסיכולוגי.

אני מבין שההגדלה לכשלעצמה לכאורה מאפשרת לי לנצל פחות מהמסגרת באחוזים ויש סיכוי שזה יועיל לדירוג אשראי שלי.

מעבר לזה אני יכול לקנות יותר בתשלומים (אני רוצה לקנות כמה דברים יקרים עקב מעבר דירה ולא יודע אם אני רוצה לקחת בהוראת קבע)

האם הייתם ממליצים לא לחלק לתשלומים אף פעם, למשל קנייה של מיטה יקרה, או כסא (אני רוצה לקנות ריהוט חדש אבל מדובר בכסא שאני רוצה להמון שנים והוא מאוד יקר וכנ״ל לגבי מיטה)

אותה דוגמה תעבוד עם כל פריט יקר - מחשב, ציוד לבית וכו..

יש לי את האפשרות להגדיל מסגרת אשראי ואני מתלבט אם לקחת אותה. (לא פנייה של נציג אלא בדיקה שלי מידי פעם)
🕒 פורסם בתאריך: 25/03/2023 01:05
מהי גובה הריבית על המסגרת?
🕒 פורסם בתאריך: 25/03/2023 09:46
לא ידוע לי שיש ריבית על מסגרת בכרטיס אשראי, אני בחיים לא עושה עסקאות קרדיט רק תשלומים רגילים וגם זה אני לרוב מעדיף לשלם בתשלום 1
🕒 פורסם בתאריך: 25/03/2023 11:59
אין שום דבר שלילי במסגרת אשראי גבוהה. במקרה הכי גרוע חברת האשראי תקטין לך אותה לאחר זמן מה.

אני תמיד משתדל לקנות בתשלומים, לא רואה סיבה למה לא. לוקח כמה שאפשר ללא ריבית כמובן.

זאת למעשה הלוואה בחינם עבורך.

הוראת קבע? למה זה טוב?

אני משתמש בה רק כאשר חייב.

בכרטיסי אשראי לכל הפחות אתה מקבל תגמול כלשהו על שימוש. נקודות כלשהן, קאשבאק וכו'.

אם אתה לא צובר שום הטבה בכרטיס שלך, תעבור לשימוש בכרטיס שכן צובר.

יש פה בפורום שרשור מעולה על כרטיסי אשראי חוץ בנקאיים.
🕒 פורסם בתאריך: 25/03/2023 12:37
+1

אבל, בלי להתפרע. קניות בפריסת תשלומים נוחה ללא ריבית היא פלוס ועוזרת בקניות יומיומיות ולפני החגים בפרט בסופר, או קניה חריגה ללא צורך בהלוואה למימון.

איש, איש ויכולתו הפיננסית לפרוס תשלומים רק להשתמש בקומונסנס...

מסגרת האשראי בכרטיסי האשראי הם דינמיים, החברות מנטרות את אופן השימוש וניצול האשראי ומגדילות אותו בסכום סביר ללא בקשה.
🕒 פורסם בתאריך: 25/03/2023 13:02
אני מפרידה בין הוצאות שוטפות שאותן אני מעדיפה לשלם בתשלום אחד (מזון, דלק וכו') לבין הוצאות על רכוש שנועד לכמה שנים (מקסימום תשלומים ללא ריבית).

בהוצאות שנתיות שוטפות (ביטוח רכב, ארנונה וכד') אני גם מעדיפה לשלם בתשלומים מראש, במיוחד אם יש הנחה אבל גם בגלל שלתפיסתי זה מחלק יותר נכון את התשלום השנתי.

הסיבה שלי נובעת בעיקר מהפן הפסיכולוגי, וגם כדי להשוות בזמן אמת את המצב בין התקציב החודשי לביצוע.

מעבר לכך, קניית מזון בתשלומים (אם הסכום דומה בין חודש לחודש) יגרום לכך שתוך חודשיים תשלם את מלוא סכום הקניה גם אם זה בתשלומים. זה עלול לבלבל אותך ואין לכך שום הגיון כלכלי.
🕒 פורסם בתאריך: 25/03/2023 13:08
הבעיה עם תשלומים (גם בלי ריבית) שרוב האנשים לא שמים לב כמה הולך לרדת להם בחודשים הקרובים.

למעשה מתחילים את החודש פחות התשלומים הקרובים.

על איזה סכום אנחנו מדברים כלפי המשכורת החודשית שלך?

הרבה אנשים גם קונים / שוכרים דירה במקום יקר ממה שהם יכולים לעמוד בו, פשוטט בתשלומים.
🕒 פורסם בתאריך: 25/03/2023 15:51
אני רוצה לקנות מיטה + כסא טוב(הרמן) בבערך משכורת אחת. מעדיף לקנות בתשלום אחד, נכון שאין ריבית אבל ממה שהבנתי מי שמשלם ישר - מקבל הנחה משמעותית ביחס ל״רווח״ של התשלומים. אופציה אחרת - כן לקחת תשלומים אבל לדאוג שיש לי ״כסף בצד״ - יכולת מיידית לכסות את התשלומים + לחיות כמה חודשים ללא שכר

לגבי שכר דירה , אני מכוון לפחות מ30% ההכנסה שלי נטו
🕒 פורסם בתאריך: 25/03/2023 15:58
יש לי כל כך הרבה כרטיסי אשראי ספציפיים שלא רלוונטיים לשאר האנשים וכל כך הרבה שלא רלוונטיים לי, אני מקבל החזר של כמה אחוזים בצורת גיפט קארד על ההטבות אבל זה לא כזה מעניין אותי(כן משתמש בזה אבל בגלל שזה עובד ככה - הייתי מעדיף לקבל הנחה של 1% על כל הקניות שלי). מעדיף להוציא פחות באשראי.
🕒 פורסם בתאריך: 25/03/2023 16:17
אם תשלום של מזומן יוצא יותר יקר מתשלומים = ריבית על תשלומים.
🕒 פורסם בתאריך: 25/03/2023 18:33
זול יותר התכוונת. ולא אני לא מדבר על זה.

יש תשלומים ללא ריבית, אבל בפועל מדובר הרי בעסק ומישהו סופג את הללא ריבית הזה וזה משהו שמתומחר כבר בתוך המוצר, הרבה בעלי עסקים (לא בהכרח רשתות) יסכימו לקבל תשלום מיידי תמורת הנחה קלה וכחלק ממיקוח

הבהרה: לא מדובר על תשלום ב״שחור״ אלא כחוק, פשוט בלי תשלומים, שבסוף עולים כסף
🕒 פורסם בתאריך: 25/03/2023 18:51
בדיוק. ולכן אתה משלם יותר על תשלומים.

זה לא משנה אם לוקחים כסף על התשלומים או נותנים הנחה למי שלא משלם בתשלומים, בסוף התוצאה זהה.
🕒 פורסם בתאריך: 25/03/2023 19:27
יש שלושה סוגים:

1. קרדיט

2. תשלומים ללא ריבית

3. תשלום אחד

1 ברור למה לא לקחת

2 ו3 זה תלוי בזמינות של הכסף אצלך וכמה הנחה מוכנים לתת לך, אני לרוב לא חושב להתמקח למשל ברשת גדולה(נגיד בקנייה של פלאפון בחנויות גדולות ומוכרות או למשל בגדים), כי המחירים הרבה פעמים קבועים, בין אם תשלומים ובין אם לא. אבל יש מקומות שכן.
🕒 פורסם בתאריך: 25/03/2023 20:03
זה לא רלונטי. הדבר היחיד שרלונטי זה האם אתה משלם יותר בחלוקה לתשלומים או לא.

הסיבה למחיר לא משנה.
🕒 פורסם בתאריך: 25/03/2023 20:12
שמתי לב שהתחילו להצמיד למדד המחירים לצרכן תשלומים שבעבר לא היו. במידה ויש אפשרות לתשלום אחד, ויש ציפייה לאינפלציה, עדיף לא לפרוס.
🕒 פורסם בתאריך: 25/03/2023 20:59
איפה?
🕒 פורסם בתאריך: 25/03/2023 20:59
למה אתה לא מתייחס לתוכן?

בשני המקרים האחרים יש הבדל והוא תלוי במתן ההנחה
🕒 פורסם בתאריך: 25/03/2023 21:04
לא מצליח להיזכר, אבל היה מדובר בשני עסקים שונים שמכרו מוצר או שירות חד פעמי. אני רגיל שבשירותים מתמשכים או שיש בצדם פוטנציאל לתשלום צמוד מדד, כמו ביטוח וכו', יש הצמדה למדד.
🕒 פורסם בתאריך: 25/03/2023 21:20
בסוף זה מתרגם לאותו דבר, אם יש הבדל בין מחיר מזומן למחיר בתשלומים או שאין הבדל.
🕒 פורסם בתאריך: 25/03/2023 21:23
בסוף, אני אישית לגבי עצמי רק ״מחפש״ איפה אפשר לקחת הלוואה זולה בימינו, מפני שאני רוצה להתמנף קצת באופן בריא.

לא מייעץ לא ממליץ
🕒 פורסם בתאריך: 25/03/2023 22:35
אתה זה שמתעלם לחלוטין ממה שכתבתי.

ממליץ לך לקרוא שוב :-)

אבל ההבדל לא רלוונטי.

אתה מתעלם ממה שכתבתי:
🕒 פורסם בתאריך: 25/03/2023 22:36
אתה לא יודע האם המחיר ניתן למשא ומתן עד שאתה מנסה.
🕒 פורסם בתאריך: 25/03/2023 22:44
אז תנסה.

שוב - איך זה רלונטי לטענה שלי?

תאסוף נתונים ובסוף תחליט מה יותר זול לך. זה לא משנה אם זה זול כי בצד אחד יש עמלה או שזה זול כי בצד השני יש הנחה. בסוף יש צד יותר זול וצד יותר יקר.
🕒 פורסם בתאריך: 25/03/2023 22:46
אתה מערבב פה טענות ומנסח את הטענה שלי מחדש . אני טוען את הדרך לבחור האם להשתמש בתשלומים או לא.

אתה טוען שתמיד כדאי להביא למחיר הזול ביותר, שזאת טאוטולוגיה תחת הנחה שהמטרה היא להוזיל עלויות.

זה כמו להגיד עדיף שתשלם פחות מאשר יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 25/03/2023 23:24
תקשיב,למען הדיון...

אתה יכול לשלם 1,500 שח במזומן או 1,800 בתשלומים.

תחליט אתה מה אתה מעדיף.

אולי גם 2,100 ביותר תשלומים.

עכשיו יכול להיות שאתה לא יכול 1,500 בתשלום אחד ואז זה כבר להחליט אם 1,800 או 2,100.

יכול להיות שאם תמתין חודש כן תהיה מסוגל.

הכל תלוי תזרים מזומנים.

אבל זו החלטה שלך בסופו של יום.
🕒 פורסם בתאריך: 25/03/2023 23:25
לא כל מקום נותן כזאת בחירה.

יש הרבה מקומות שנותנים תשלומים ללא ריבית - עליהם אני מדבר. הסכום יהיה אותו סכום, ההבדל היחיד הוא אם תשכנע את נציג המכירות למכור לך בפחות בתמורה לתשלום באופן מיידי
🕒 פורסם בתאריך: 25/03/2023 23:33
יופי, שמח שהבנת.

חבל רק שלקח לך 10 הודעות להבין את זה.
🕒 פורסם בתאריך: 25/03/2023 23:36
אבל מה זה משנה אם הם נותנים תשלומים בלי ריבית אבל לא נותנים הנחה אם אתה משלם בתשלומים?

מה ההבדל בין מקום שלא נותן הנחה על תשלום אחד ולוקח עמלה על התשלומים למקום שנותן הנחה ולא לוקח עמלה?

בסוף בשני המקומות האלה אתה משלם יותר על זה שאתה לוקח תשלומים. זה לא משנה אם זה בצורה של הנחה או בצורה של עמלה.

חשבתי שכבר הבנת את זה לפני 2 הודעות. כמו שאמרת בעצמך: