⬅ חזרה לאינדקס

עצות לארגן חתונה

🕒 פורסם בתאריך: 26/03/2023 08:24
היי לכם,

אני קורא לא מעט בפורום ואשמח להיעזר פה בחכמה וניסיון שלכם.

אני ובת זוגתי מתחתנים ועוד בשלבים הראשונים של תכנון החתונה. לא הייתי אומר עלינו שאנחנו סולידים הארד-קור אבל כן יש לנו את ההבנה שמדובר באירוע של כמה שעות שלא נרצה לשבור עליו את הכיס. אנחנו די סולדים מהרעיון של אירוע גדול ורצינו לעשות אירוע קטן של משפחה קרובה מדרגה ראשונה וכמה חברים טובים, אבל גילינו שגם זה לא מעט אנשים ויצא 140 איש (ברוך השם יש לה משפחה לא קטנה).

בסופו של דבר באמת חשוב לנו לעשות אירוע שנוכל לשמח את המשפחות (אנחנו מאזורים שונים בארץ, ולמעט ההורים שלנו אז המשפחות לא מכירות).

חשוב לי להוסיף שבאופן אידיאלי היינו רוצים לעשות חתונה בשישי צהריים במקום פתוח ולהימנע מאולמות.

אשמח לשמוע מכם קצת טיפים / ניסיון שלכם כי כרגע אנחנו קצת אובדי עצות ונחרדים מהמחירים שאנחנו רואים סביבנו.

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 26/03/2023 09:37
תעשה גוגל המשקיעה חתונה וייפתחו לך מלא שרשורים ותיקים בנושא.

וברוך הבא!
🕒 פורסם בתאריך: 26/03/2023 10:21
ההבנה שהחתונה היא נקודת ההתחלה

ולא נקודת השיא

עוזרת להתמקד במה שחשוב.
🕒 פורסם בתאריך: 26/03/2023 11:14
בלי רבנות.

סתם להסתובב ולהכיר את המשפחה?

אנקדוטה מצחיקה ששמעתי לפני חודש בחתונה..

יש לי דודה שיש לה 3 ילדים. אחד חזר בתשובה ויש לה כבר 50 נינים ממנו (בן פורת יוסף, בלי העין הרע)

ויש לה נכדה כבר בת 30, חילונית שכבר 8 שנים עם חבר.

שאלה אותה - מתי כבר תתחתני ואזכה לראות נינים מהצד החילוני?

למה להתחתן? C881 לא התחתן ומבוגר ממני.

נשמה, בואי... C881 הוא לא דוגמה לטובתך. אחרי 8 שנים עם חברה שלו, כבר היו 3 ילדים ורביעי בדרך.

נ.ב.

הסיבה שלא התחתנו זה לא בגלל "סולידיות" כזו או אחרת.

פשוט חוסר הסכמה של חברה שלי עם עצמה איזו חתונה היא תרצה לעשות.
🕒 פורסם בתאריך: 26/03/2023 12:30
סליחה שאני כופרת

אבל אם לא מאמינים ביהדות ובהלכה (שלפיה חיים משותפים זה רק אחרי חתונה)

למה להתחתן?

חוץ משואו, מה מרוויחים מזה?

ואיך עושים את זה בידיעה על אחוזי הגרושין הגבוהים- זה ממש מלחיץ..
🕒 פורסם בתאריך: 26/03/2023 12:39
אני מניח (בשלוף מהשרוול)

שיש 3 סיבות לחתונה, שלא מסיבות דתיות:

1. מיסוד הקשר. זה מייצר מסגרת שמחייבת את שני החברים בה להתאמץ ולשמר את המסגרת, וכן מאפשר אזור נוחות בזוגיות מבלי לחשוש על השלכות מידיות.

בהמשלה לשוק ההון: נישואין זה כמו עסקת נדל"ן, עלויות כניסה ויציאה גבוהות ולכן לא כל כך מהר נפרדים מהעסקה.

קשר על בסיס רצון משותף - זה כמו בשוק ההון, כשהשוק בצלילה קל מאוד להתפתות למכור בהפסד.

2. שמרנות ומסורת. כבר אלפי שנים זוגות מתחתנים. לא משנה מה הסיבה, זה נטוע בנו עמוק מאז החתונה הראשונה שהשתתפנו בה כילדים. וזו חוויה שאנו חשים שחובה עלינו לחוותה. (נכון שפעם חתונה התחילה את הזוגיות, והיום מסמלת איזו פסגה שהזוג הגיע אליה).

3. חגיגה. כולם אוהבים לחגוג. ואיזה כיף להיות המלך והמלכה גם אם לזמן קצר.

כהערה: ההבדל המהותי בין זוג שומר מגע לפני נישואין לשאינם, שבעוד שאצל שומרי המגע החתונה היא נקודת ההתחלה, אצל האחרים חתונה זה בעצם נקודת ציון שאנחנו בקשר מספיק טוב ויציב כדי למסד אותו.

זה סוג של מבחן לזוגיות. האם אנחנו מספיק חזקים להתמסד ואז לאפשר לחיים לזעזע אותנו ?

אולי סוג של רצון לנוח מהצורך בחיזוק הקשר הזוגי.

בכל מקרה כמי ששמר מגע עד לנישואיו אני מכיר את מוסד הנישואין מהמקום השמרני, דתי, והיהודי.
🕒 פורסם בתאריך: 26/03/2023 12:45
הבן שלי עשה מסיבת שופוני גדולה בלי רב. אני התחתנתי בצניעות עם רב.

רוצה לומר - אין קשר לדת אלא לתרבות הצריכה והשופוני.
🕒 פורסם בתאריך: 26/03/2023 12:50
ברור שאת צודקת.

התכוונתי להגיד

אני שומעת מחברים כמה עולה חתונה (במגזר שלי הרבה, הרבה הרבה פחות)

כמה אומללים הן כשיש חתונה של חבר וחובה להוציא צ'ק של 300 כי גם זה לא מכסה מנה

ושואלת את עצמי מי צריך את כל זה

מי שרוצה את הטקס במובן הדתי-כן

מי שרוצה שופוני- גם כן.

אבל מי שסולידי, מה הוא רוצה? לציין התמסדות?

במיוחד שהרב מדווחים שהזוגיות רק מידרדרת מהנישואין (זה לא מחוויה אישית כי אין לי כזו. הכרנו חודשים ספורים לפני החותנה ועד אליה שמרנו נגיעה)
🕒 פורסם בתאריך: 26/03/2023 13:01
הבן שלי וזוגתו לא עשו חתונה דתית אבל כן עשו מסע יפהפה של שנה עד לחתונה בליווי רבה רפורמית שנתנה להם "משימות" שמטרתן אחת - להגיע לאירוע כשהם מבינים מה חשוב לכל אחד מהם, מה חשוב לשניהם במשותף, איזה בית הם רוצים לתת לילדיהם. כל זה נכתב ב"כתובה" יפה שתלויה להם בחדר השינה.

רוצה לומר - אין קשר בין חתונה דתית (לפי החוק בישראל לצערי) וחתונה אלטרנטיבית לבין הערך הניתן לקידוש הזוגיות. ניתן לראות זאת גם במשפחות חרדיות/דתיות שבהן יש אלימות ואין כבוד הדדי.

סולידי ירצה חתונה צנועה, בין אם היא דתית ובין אם לא. חסרים דתיים שעושים חתונות מפוארות?
🕒 פורסם בתאריך: 26/03/2023 13:23
רוב בני האדם לא חושבים על סטטיסטיקה והסתברויות כשהם בוחרים בחירות בחיים.

האם, לדוגמא, כשזוג מחליט ללדת את הילד השביעי הוא מהרהר בכך שהבחירה הזו מעלה את ההסתברות* שאחד מילדיו יהיה הומוסקסואל/יצא בשאלה וכו?

*נניח שההסתברות ללידת ילד הומוסקסואל היא 10%, אם יש לך ילד אחד, הסיכוי שהוא אינו הומוסקסואל הינו 90%.

לעומת זאת, אם יש לך עשרה ילדים, תחת הנחת חוסר תלות בין ההסתברויות, הסיכוי שאף אחד מהם אינו הומוסקסואל הינו

0.9^10=0.35

משמע, 65% שאחד מהילדים יהיה הומסקסואל.
🕒 פורסם בתאריך: 26/03/2023 13:52
חברים, בלי לחפור על הטרלולים שלכם. הבן אדם צריך עזרה. מי שרוצה להפוך את זה למטא-דיון שיפתח שרשור משל עצמו!

להלן דבריי בתור ספק משנה זוטר בחתונות.

נתעלם מכל מי שהבן של אחותו הסמג"ד התחתן בחצר של ההוא והיו 10 אנשים או למה אנשים פה משוגעים...

אמת.

נכון, נשמע אותנטי, מגניב וכו' וכו'

חתונות שישי בצהריים יקרות בהרבה.

על שום מה ?

ביטוח.

גנרטורים.

הקמת מטבח מ-0.

הקמת בר מ-0.

יישור שטח.

כל הדברים הנלווים שתצטרכו להכין ולא חשבתם עליהם [מכווני תנועה, מאבטח, בעיות רעש, 2-3 עובדי הפקה, ניקיון,שירותים וכו' וכו']

רוצה אירוע קטן? אבל באמת קטן?

תמצאו בית כנסת, תביאו חבר שיעשה מוזיקת רקע.

תארגנו אוכל המוני אבל פשוט, סטייל חומוס, פלאפל ושאר ירקות, אחרת לא תצאו מזה.

אבל אז...

בגלל הנ"ל

תבינו ש:

ג.

אי אפשר לרבע את המעגל ותתחתנו כמו כולם.

כי ההורים שלה רוצים ללחוץ ידיים בכניסה :)

וברצינות,

תגיד מה הסדרי גודל תקציב, איפה תרצו שהאירוע יתקיים בארץ? מה אתם מדמיינים?

ההורים זורמים בכלל?

אבל למען הסר ספק, חתונה בחצר [*סטנדרטית], לא זולה, אלא יקרה הרבה יותר

אלא אם כן אין מוזיקה וקייטרינג.

*סטנדרטית. כלומר של כל בן אדם שני בארץ.

תרגיש חופשי גם להיוועץ בפרטי.

והכי חשוב,

מברוק! שתדעו רק אהבת חינם ולטייל הרבה. מי ייתן ותהיו בורגנים ושבעים
🕒 פורסם בתאריך: 27/03/2023 16:52
מזל טוב!

לארגן חתונה באמת יכול להיות קצת מבהיל בהתחלה, אבל יש קבוצה בפייסבוק שנקראת ״חתונה קטנה ואינטימית״ שמאוד עזרה לנו בתהליך וכמובן כדאי להתעייץ עם משפחה וחברים שהתחתנו לאחרונה ולקחת מהם רשימה של כל מה שצריך (לכל אחד יש איזה קובץ אקסל שמתגלגל)

לא בטוח שכאן זה המקום לעזרה אבל אשתף מהתובנות שיש לי כשאני התחתנתי:

1. חתונה זה אירוע שבו אתה מארח משפחה וחברים לשמוח בשבילכם ולא למטרת רווח. למרות שזאת לא חובה, כמעט כולם מביאים מתנה כסף - 300 שח בממוצע, ואצל חלק במשפחה קרובה אפילו יותר אז אפשר להעריך את התקציב לאירוע:

כמות מוזמנים כפול 300(פחות/יותר תלוי במשפחה) + הסכום שאתה מוכן להשקיע באירוע

2. מקום האירוח זאת ההוצאה הכי גדולה בחתונה, אין הרבה מקומות לחתונות קטנות, וחתונה קטנה לא בהכרח זולה יותר, לכל אולם יש סף מינימום שהוא צריך כדי להרוויח מאירוע וככל שכמות המוזמנים גדולה יותר ממוצע העלות לאדם יורדת. לארגן מקום מאפס הרבה יותר יקר מאולם אירועים או מסעדה.

3.לכל דבר יש טווח מחירים, ככל שתעשו יותר סקר שוק תבינו מה הממוצע, מה נחשב זול ומה יקר.

אם אתם ממש רוצים לחסוך לכל דבר יש פשרה:

- אולם: בית כנסת או חצר ביתית של משפחה

- קייטרינג: חלבי יותר זול מבשרי או חתונה חברתית ומבקשים מהאורחים להביא סיר אוכל וסלטים

- צלם: אפשר לקחת צלם מתחיל או חבר של חבר שטוב בצילום(לא מומלץ מישהו שצריך להיות נוכח באירוע)

- מוזיקה: להכין פלייליסט מראש ולנגן ברקע

- שמלה וחליפה: להשאיל/להשכיר לקנות יד שנייה

בסוף לכל תקציב יש את המקסימום שהוא יכול לקבל, תראו על מה אתם מתפרשים ועל מה אתם מוכנים לשלם

(רק שימו לב שלא כל מה שיקר טוב יותר ולהפך לכן צריך לבדוק טוב לפני שסוגרים!)

*אם אחד מכם סטודנט אז כדאי לבדוק ב״סטודנטים נישאים״ יש להם הנחות שוות
🕒 פורסם בתאריך: 27/03/2023 19:43
אפשר להתחתן ביוטה באמצעות הזום. אתם יכולים להיות איפה שמתחשק לכם, להזמין את מי שמתחשק לכם שיהיה נוכח פיזית/יתחבר בזום.

אין יותר סולידי מזה.
🕒 פורסם בתאריך: 27/03/2023 23:09
גיסתי התחתנה אצלי בחצר.

הביאו קצת ריהוט לחצר, שף + 2 עובדים וקייטרינג.

היו כ-20 אורחים.

היתר היו ב-ZOOM (אחותה עם המשפחה גרה בספרד) ועוד כמה קרובים רחוקים יותר שראו את החופה.
🕒 פורסם בתאריך: 28/03/2023 10:09
אחי, המתמטיקה לא עובדת ככה, 6 ילדים כבר יש לך והנחת חוסר התלות אומרת שזה לא משנה כמה ילדים יש לך, הסבירות לילד גיי זהה.

בלי קשר, אני לא מאמין שאין תלות, כי אם יש אח גיי אחד אז לשני יהיה יותר קל לצאת מהארון, והסבירות שהוא ישאר בארון עד המוות קטנה יותר
🕒 פורסם בתאריך: 28/03/2023 10:41
לא טענתי שההסתברות שהילד השביעי יהיה גיי גדלה אלא שההסתברות שאחד הילדים יהיה גיי גדלה.

אני חושב שזה די אינטואיטיבי שככל שיש לך יותר ילדים ההסתברות שאחד מהם יהיה גיי גדלה.

אתה צודק כמובן כי יש מרכיב גנטי חזק בהומוסקסואליות.

ניסיתי לפשט את הטיעון אז לא נכנסתי לזה.
🕒 פורסם בתאריך: 28/03/2023 10:46
בבקשה לא לחטוף את השרשור.
🕒 פורסם בתאריך: 28/03/2023 10:55
לפי הודעתך מה שאתם רוצים זה בעצם שהמשפחות יכירו.

לא יותר עדיף איזה אירוע בטבע עם קייטריג וכל מיני משימות (רק למשפחות הקרובות, משהוא בסגנון עד קרבה שניה) ? משהוא דומה למה שעושות חברות הייטק לגיבוש.

חתונה דתית זה מיותר.