⬅ חזרה לאינדקס

כספים שנגבו ממני בקרן פנסיה

🕒 פורסם בתאריך: 28/03/2023 08:19
{

"lightbox_close": "Close",

"lightbox_next": "Next",

"lightbox_previous": "Previous",

"lightbox_error": "The requested content cannot be loaded. Please try again later.",

"lightbox_start_slideshow": "Start slideshow",

"lightbox_stop_slideshow": "Stop slideshow",

"lightbox_full_screen": "Full screen",

"lightbox_thumbnails": "Thumbnails",

"lightbox_download": "Download",

"lightbox_share": "Share",

"lightbox_zoom": "Zoom",

"lightbox_new_window": "New window",

"lightbox_toggle_sidebar": "Toggle sidebar"

}

שלום,

יש לי קרן פנסיה במגדל, לא גדולה..

בקטגוריית התנועות בקרן מופיע לי שנגבו ממני דמי ניהול שזה בסדר אבל גם ביטוח לסיכוני נכות ועלות ביטוח למקרה מוות.

האם זה מוצרים שביקשתי לשלם עליהם? האפ הם חובה? אולי הסוכן השחיל לי איזה ביטוח? שואל באמת מחוסר ידע.

אני יודע שמפרישים לי גם פיצוים 8.5 אחוז או משהו כזה.

מצורפת תמונה

תודה רבה
🕒 פורסם בתאריך: 28/03/2023 08:45
הם חלק קבוע מהפנסיה
🕒 פורסם בתאריך: 28/03/2023 09:54
הביטוח לסיכוני נכות מיועד שבמקרה של נכות שמונעת ממך לעבוד, תקבל את הפנסיה הצפויה אם היית ממשיך לעבוד עד פרישה מרגע הנכות (כמובן כפוף לבירוקרטיה ולאישור שאכן אינך יכול לעבוד, לא בהכרח טרוויאלי). אאל"ט מדובר על 75% מתשלום הפנסיה הצפויה

ביטוח למקרה מוות מיועד שהשאירים יקבלו את הפנסיה הצפויה בגיל הפרישה. במידה ואין אשה וילדים ניתן לוותר על זה. אאל"ט מדובר על 100% מתשלום הפנסיה הצפויה.

כמובן כדאי לקחת את הנתונים האלו בחשבון כשמחליטים על ביטוחי חיים ובריאות
🕒 פורסם בתאריך: 29/03/2023 04:07
לאישה מקסימום 60% מהשכר המבוטח לכל חייה ולילדים סך של 40% מהשכר המבוטח שמתחלקים בין כל הילדים שטרם מלא להם 21. ברגע שילד מסויים עובר את הגיל (אלא אם הילד אינו יכול לכלכל את עצמו עקב מצב רפואי שהיה קיים גם בעת פטירת המבוטח, ואז ימשיך לקבל לכל שארית חייו), ה 40% מתחלק רק בין האחים שלו שטרם עברו את הגיל, עד שלבסוף אין ילדים מתחת לגיל 21 ואז נגמר התשלום של ה40%.
🕒 פורסם בתאריך: 29/03/2023 08:21
זה ניתן לשינוי? שהאשה תקבל את כל ה-100% מלכתחילה ואז התשלום יימשך (כמובן זה עדיף במידה והצפי ששנות חייה יימשכו יותר מהזמן שייקח לכל הילדים להגיע לגיל 21).