⬅ חזרה לאינדקס

מה בעצם האחריות שמוטלת על מי שרשום בחוזה שכירות?

🕒 פורסם בתאריך: 15/05/2023 10:31
היי

אני רוצה להשכיר דירה.

יש אישה שנמצאת בזוגיות פרק ב' זמן ארוך, שרוצה את הדירה.

היא רוצה שהחוזה יהיה רק עליה, כדי שהיא תקבל הנחה בארנונה וכד'.

הצ'קים יהיו רק שלה.

מה נותן לי להכניס גם את הבן זוג לחוזה, חוץ מלהרוס לה את ההנחה בארנונה וכד'?

מה האחריות שמוטלת על מי שרשום בחוזה אך אינו נותן את הצ'קים?

סליחה אם זה לא הפורום המתאים לשאלה.

תודה,
🕒 פורסם בתאריך: 15/05/2023 10:34
אני חושב שדווקא עדיף שהחוזה יהיה על אדם אחד שנותן לך את התשלום.

במקרה של תביעה אתה מתנהל מול אדם אחד.
🕒 פורסם בתאריך: 15/05/2023 10:35
שחוזה בתוקף גם כלפיו, שניהם חייבים לך כסף.

בדיוק אותה האחריות של מי שכן נותן את הצ'קים, אא"כ כתוב בחוזה אחרת.

שאל שאלה אחרת: נניח הייתה שוכרת ממך דירה לבד ולאחר מכן מכניסה לשם בן זוג, האם זה היה מפריע לך? כי זה זכותה...

אציין שאיני עו"ד.
🕒 פורסם בתאריך: 15/05/2023 10:43
נוסח החוזה שלי הוא:

השוכר ישתמש במושכר אך ורק למטרת מגורים, שלו בלבד

אבל אני מבין שאין לי דרך ממשית לדעת בכלל על בן זוג שיכנס בשלב כזה או אחר.

אם הייתה לה היכולת הכלכלית, כנראה שהייתי פחות מודאג. אבל רק יחד הם באזורים המתאימים של הכנסה/הוצאה.
🕒 פורסם בתאריך: 15/05/2023 10:46
אני לא יודע הסעיף הזה חוקי, אם היא מכירה מישהו אסור לה שהוא ישן אצלה?

זה כבר לעו"ד

שמע אין ספק שהם בפרופיל סיכון גבוה יותר, שיקולך.
🕒 פורסם בתאריך: 15/05/2023 11:05
יכול להחתים את בן הזוג ערבות, או לקחת ערבות חזקה אחרת, או ביטוח שכר דירה.
🕒 פורסם בתאריך: 15/05/2023 12:55
נראה לי שיש הבדל בין מישהו שישן מדי פעם ל"מגורים".

אני הייתי נזהר מהסכמות בעל פה שנוגדות את האמור בהסכם בכתב, מחשש שהצד השני "יבין" אותן אחרת.

לא יעוץ ןבכלל לא תחום המומחיות שלי.
🕒 פורסם בתאריך: 15/05/2023 12:58
לא עורכת דין -

אם הוא גר איתה על בסיס קבוע, תיאורטית אם תרצה לסיים את החוזה הוא עשוי לטעון שיש לו חזקה. בקיצור, יותר קל יהיה להוציא אותה מאשר להוציא אותו. אם הוא גר שם בקביעות אז שייצטרף לחוזה השכירות (וייסגרו ביניהם מאיזה חשבון)
🕒 פורסם בתאריך: 15/05/2023 16:35
זה בלי קשר. אני רוצה לישון טוב.
🕒 פורסם בתאריך: 16/05/2023 19:24
אולי אפשר לפתור את החשש עם נספח לחוזה שעליו חתום בן הזוג, שקובע שהמשכיר והשוכרת מתירים לו להתגורר בדירה כל עוד:

1. בת הזוג מתגוררת בדירה במסגרת חוזה תקף, ולא הוגשה כלפיה או כלפיו דרישת פינוי.

2. בת הזוג מסכימה לכך.

3. בן הזוג מאשר כי אין לו כל דרישת חזקה.

לא עו"ד, לא מייעץ!
🕒 פורסם בתאריך: 16/05/2023 19:36
מגורים לשוכרים בלבד זה סעיף סטנדרטי למיטב היכרותי. לכשלעצמו זה כמובן לא הופך אותו לחוקי, אך מדובר בדירה של אדם פרטי ונראה לי שזכותו להשכירה בתנאים שהוא רואה לנכון (אלא אם יש חוק מפורש שקובע אחרת).

נדמה לי שהתרחיש שהסעיף בא להגן מפניו הוא מקרה בו השוכר מאפשר לצד שלישי כלשהו להתגורר בדירה. החוזה נגמר, השוכר מתפנה אך הצד השלישי לא. בגלל שהוא גר בדירה כבר הרבה זמן, אי אפשר פשוט לפנות אותו ונדרש צו שיפוטי. השוכר לא עבר על אף סעיף בחוזה (אז אי אפשר לתבוע ממנו כלום), ולצד השלישי אין גרוש על התחת לשאת בהוצאות של ההליכים המשפטיים והחודשים בהם בעל הדירה לא מקבל דמי שכירות.

הייתי מוסיף שבת הזוג תישא באחריות מלאה על כל מי שתאפשר לו להתגורר בדירה, לרבות גרימת נזקים ופינוי הדירה.

לא עו"ד, רחוק מלהיות בקיא בתחום, הגיגים פרי מוחי הקודח.
🕒 פורסם בתאריך: 16/05/2023 19:52
נראה לי שקצת מופרך שאותו בן זוג ישאר והיא תצא, אם שלחו לך הוכחת הכנסות משותפות, ויש לך ערבויות שמתאימות לך (שהן רק שלה), אני חושב שזה בסדר.

הכל תלוי מה האלטרנטיבה שלך. בוא נגיד שלא הייתי מכניס זוג אחר שהחוזה על שניהם, עם משכורות זהות.

עוד נקודה - ההנחה בארנונה זה כסף שלא הולך לעירייה ונשאר לה בכיס לשלם לך, לעומת זוג שלא יקבל את ההנחה בארנונה. לכאורה זה כסף קטן, אבל בתוחלת גם הבעיה שאתה מתאר, ולכן אני חושב שזה מתקזז אחד עם השני.
🕒 פורסם בתאריך: 16/05/2023 20:16
שמעת שזוגות לפעמים מתגרשים/נפרדים?

שתחתום על החוזה בו המגורים הם של השוכר בלבד. תציין בע"פ שזה לא סעיף שתאכוף עם ביקורי פתע, אך אם יגרם אי איזה נזק כי היא אפשרה למישהו אחר להתגורר בדירה, זה יהיה עליה.

לא הבנתי. אתה אומר לא להכניס זוג אחר, אך כן להכניס אדם בודד שיחד עם מישהו שאינו בחוזה מגיע לסך ההכנסה של הזוג של הכנסת?

אתה אומר שבגלל ההנחה בארנונה יש יותר סיכוי שדמי השכירות ישולמו? אם זה השיקול, לא הייתי משכיר את הדירה למישהו שחי על הקשקש. למה לחפש צרות?
🕒 פורסם בתאריך: 16/05/2023 22:56
זוגות נפרדים או מתגרשים, בין אם שניהם יהיו חתומים על החוזה או לא. את התלושים של שניהם הוא ראה.

אם אתה מחתים בנאדם על חוזה ויש לך 2 ערבים, וכולם אנשים עם עבודה מסודרת, אז זה באמת משנה אם זה לא שוכר+2 ערבים אלא 2 שוכרים + 2 ערבים? ברור שבהנתן שני מצבים זהים, עדיף עוד בנאדם שחתום, אבל בעיני זה לא מהותי, אם האנשים האלה עברו את המבחן שלך, ויש לך בטחונות שמתאימים לך. שוב אני אומר הכל תלוי באלטרנטיבות שלך, אם באים לך אנשים על ימין ועל שמאל ואתה צריך לבחור בין ההוא שמרוויח 30 לבין ההוא שמרוויח 30 אבל יש לו ריח רע מהפה, אז לבריאות, תסנן עד מחר. אבל כנראה שזה לא המצב אם הוא הגיע לשאול פה בפורום.

לגבי הדבר השני, זה באמת נשמע מצחיק, כתבתי ולא כתבתי את המשך המשפט. הכוונה שלי לא הייתי מכניס זוג אחר שהחוזה על שניהם, עם משכורות זהות, אם אותו זוג אחר קצת פחות נראה לי בוויב. כלומר, מבחינתי יותר חשוב לי איזה וויב אני קולט מהשוכר לעומת האם זה אדם אחד או שניים.

אתה מסתכל על זה בצורה לא נכונה. הכל זה עניין של תוחלת אין שחור לבן. אני אומר בוא נניח שההבדל ברמת אחוז הסיכון בין שני המצבים (שוכר אחד מהזוג חתום לעומת שניהם הוא 5 אחוז? אם תשקלל את זה לכמה תגיע? שקול מבחינתי לאותה הנחה בארנונה, ולכן זה מקזז אחד את השני.
🕒 פורסם בתאריך: 17/05/2023 10:20
שוכר נוסף שגר בדירה ללא חוזה זה סיכון גבוה בכל סכסוך משפטי שלא יהיה ביניכם ובמיוחד סיום החוזה והסיכון הזה צריך להיות מתומחר. (אני אישית הייתי מעדיף להשאיר את הדירה ריקה)

לא עורך דין..
🕒 פורסם בתאריך: 17/05/2023 11:45
אם הוא ללא חוזה הוא לא שוכר, לכל היותר הוא דייר.
🕒 פורסם בתאריך: 17/05/2023 12:51
תלוי מה סוכם בכל אופן הפואנטה היא שהסיכון עולה משמעותית בין אם הוא דייר, שוכר או כל אדם שיכול לטעון לזכויות בדירה.