⬅ חזרה לאינדקס

למה אני מופסד (תיאורטית) באגח ממשלתית בריבית משתנה

🕒 פורסם בתאריך: 24/05/2023 16:17
לפני כמה חודשים, רכשתי יחידות של אג"ח ממשלתית בריבית משתנה עם מח"מ של כמה שנים. נכנסתי לאתר של הברוקר וראיתי שערכה ירד. אני תוהה מדוע זה קורה.

אילו זו היתה אג"ח ממשלתית בריבית קבועה - אז ברור למה ערכה ירד - כדי שהתשואה עליה תשקף את התשואה האלטרנטיבית ממק"מים שכעת נותנים ריבית גבוהה יותר בעקבות עליית הריבית במשק.

אבל למה גם באג"ח בריבית משתנה, שגובה הקופון מותאם לעליית התשואות במק"מ, זה גם קרה? (בדקתי וזה נכון גם בשקלול הדיבידנדים שקיבלתי).
🕒 פורסם בתאריך: 24/05/2023 16:27
אולי זה איכשהו קשור לציפיות.

לדוגמה, השוק ציפה להעלאת ריבית מהירה שתתגמל את מחזיקי האג"ח. בסוף העלייה הייתה איטית יותר ולכן מחיר האג"ח ירד.
🕒 פורסם בתאריך: 24/05/2023 16:37
זה קשור גם לציפיות האינפלציה. אם הציפייה הפכה לאינפלציה גבוהה וריבית נמוכה יחסית אליה, זו סיבה לכך שהאג''ח ירד
🕒 פורסם בתאריך: 28/05/2023 22:04
גם אני הייתי עם סיפור דומה. אני חושב שהסיבה לכך תמונה בזה שהמשקיעים לא חושבים שהריבית שהאג"ח מקנה מפצה על הסיכון בלהחזיק בו. ז"א הריבית אמורה להיות יותר מריבית בנק ישראל הנוכחית כדי שתפצה על הסיכון.

לא ממליץ
🕒 פורסם בתאריך: 28/05/2023 22:43
כנראה שעלה המרווח מריבית בנק ישראל שבו נסחר הנייר. אם למשל זה היה P-1 ועכשיו זה P-0.5 אז ברור למה ירד.
🕒 פורסם בתאריך: 29/05/2023 00:44
לא הבנתי אם עכשיו הנייר נסחר במרווח של פריים מינוס חצי אז הריבית עליו אמורה להיות יותר גבוהה לא? בנוסף, איך עובד הרעיון שאיגרת חוב בריבית משתנה תיסחר מרווח שונה פתאום מהמרווח שהוסכם עליו מריבית בנק ישראל בהנפקתה? יכול להיות שלא הבנתי מספיק טוב את המנגנון של אגח בריבית משתנה.
🕒 פורסם בתאריך: 29/05/2023 02:07
ריבית גבוהה יותר מחיר נמוך יותר. אם שנינו רכשנו את אותו אג"ח עם אותם תשלומים, רק שאני רכשתי בתאריך מאוחר יותר ובמחיר נמוך יותר (מותאם לקופונים), אני בהכרח אקבל תשואה גבוהה יותר. ובאופן הפוך כדי שאני אקבל תשואה גבוהה יותר על אותו אג"ח, אני צריך לקנות אותו בשלב מאוחר יותר או במחיר נמוך יותר.

זה לא בדיוק נקבע לפי ריבית בנק ישראל, למיטב הבנתי זה נקבע על פי ממוצע משוקלל של התשואה לפדיון שמניבות סדרות נבחרות של מק"מ, אבל זה אמור להיות די דומה לריבית בנק ישראל.

מי שקובע את המרווח זה השוק החופשי דרך המחיר.