סתם עלתה בי מחשבה, לצורך העניין אני מחזיק בקרן פנסיה בסכום גבוהה במיוחד ויש עליה דמי ניהול שנתיים של 0.1% לא ראיתי התייחסות בחוק לכך שתשלום דמי הניהול צריך להגיע מהקרן עצמה, תיאורטית אפשרי לשלם לאורך השנים את דמי הניהול באופן חיצוני ובכך להרוויח עוד כמה אחוזים לפנסיה(מניח שלאורך 40 שנה עם ריבית שריב...
שלום, בעקבות תאונה חבר קיבל הכרה לנכות זמנית מביטוח לאומי. הבנתי שהוא יכול גם כן למשוך קצבה מקרן הפנסיה. השאלה היא מה המשמעות והאם כדאי לו לעשות כן ולהשקיע את הכספים מחדש בשוק ההון?...
גם אני הייתי עם סיפור דומה. אני חושב שהסיבה לכך תמונה בזה שהמשקיעים לא חושבים שהריבית שהאג"ח מקנה מפצה על הסיכון בלהחזיק בו. ז"א הריבית אמורה להיות יותר מריבית בנק ישראל הנוכחית כדי שתפצה על הסיכון.
לא ממליץ...
אני חושב שהסיבה כאן היא פחות רציונלית ויותר פסיכולוגית.
מה שמניע את שוק הנדל"ן זה פסיכולוגיה.
ברגע שמשקיע שומע שריבית עולה הוא חושש, חושש מעליית החזרי המשכנתא, חושש מירידת ערך הדירה, וזה מרתיע אותו....
הפוך, לבנק המרכזי אסור להראות שהוא חושש מהאקלים הפוליטי. אתה צריך להבין שברגע שמשקיעים יבינו שהבנק המרכזי לא עצמאי לחלוטין(חושש מתגובת הממשלה), נגמר הסיפור של ישראל מבחינה כלכלית....
זה המצב:
1. האינפלציה קצפה לגבהים חדשים
2. הדולר קפץ לו לכיוון ה3.55
3. צמיחה חסרת תקדים
4. שוק תעסוקה עדיין חזק
5. בריחה של משקיעים מהשקל
6. התשואה למק"מ הכי ארוך עומדת כרגע על 4.2%.
7. הסיכונים הפוליטיים עלו משמעותית בתקופה האחרונה(בצדק או שלא בצדק זו שאלה אחרת).
ניחוש שלי לא נראה העלאת רי...
היי יש היום פקדונות שמבטיחים את התשואה המקסימלית בין ריבית קבועה למדד.
השאלה היא האם יש באפשרות מייק המשקיע הפשוט לייצר כלי כזה על המדדים השקליים בעזרת אופציות/אג״ח? אם כן אילו ניירות מייק צריך לרכוש?
לחלופין כיצד מייק עושה את זה על המדדים הדולרים?...
תיקנתי*
העו"ד שלי ראה צורך בלערב אותי בסיפור בעקבות מו"מ תקוע שהגיע לצעקות.
מבחינתנו הצהרות מוכר שיקריות הם הפרה ייסודית זה - עניין בסיסי ביותר שלא כדאי לוותר עליו....
יש לך שאלה? המומחים שלנו כאן
מלא את הפרטים מטה ושאלתך תועבר ישירות למערכת שלנו לבחינה מעמיקה.