⬅ חזרה לאינדקס

מו"מ בעייתי בחוזה מכר של דירה

🕒 פורסם בתאריך: 30/09/2022 13:49
לאחרונה יצא לי להיתקל במוכר דירה שמקשיח עד מאוד את התנאים המשפטיים בהסכם המכר.

הוא מסרב לדברים בסיסים כגון: אם הוא הצהיר "הצהרת שקר" אז זה לא יהווה הפרה יסודית של ההסכם, הוא מסרב להצהיר שעד כמה שידוע לו המבנה לא מסוכן וכו אפילו אישור על העדר חובות מוועד בית הוא מסרב לתת בטענה שהדבר לא אפשרי.

כמו כן יש קצת חורים בהסכם בצורה שמחייבת אותי להשלים את הרכישה בכל מקרה, גם אם אני יגלה דברים שלא מוצאי חן בעייני בכלל בהמשך,

ויותר מזה בצורה שמאפשרת לו לדפוק אותי בקנס על הפרה יסודית, זאת אומרת אם הוא לצורך העניין מקבל עליי סיבוב ומסרב לחתום על מסמכי משכנתא שהבנק יבקש ממני יש לו את היכולת הזאת. מבדיקות שערכתי בנכס על ידי מהנדס נדמה שהנכס בסדר.

הנכס בבעלותו כבר כ5 שנים לא ביקשתי שיצהיר שהנכס בסדר, ביקשתי שיצהיר שעד כמה שידוע לו הנכס בסדר, ז"א אין חריגות בניה, לא ידוע לו על בעיות נזילות בדירה, שהציוד תקין, שהמבנה לא מסוכן, שהמבנה תקין וכו

בנוסף על הנכס יש כרגע משכנתא שניתנה לפני כ5 שנים.

מה שכן מדובר בדירה בת 50 שנה ששופצה לפני כ4 שנים, הנכס רשום כנדרש בטאבו אבל בגלל תוספת בנייה שעמידר עשתה בבניין לכמה דירות לפני כמה עשורים הגודל לא נכון, מצד שני עמידר באופן גורף לא עדכנה את גודל הנכסים בטאבו ובנוסף לעייריה כן יש תוכניות בניה שכוללות את התוספת אבל הם לא חתומות על ידי העירייה רק על ידי עמידר.

אני מתלבט האם זה כסת"ח משפטי של הצד השני במו"מ או האם באמת יש בעיות בדירה שהמוכר מסתיר.

יצא לכם להיתקל במקרים כאלה ובעסקאות שנסוגו בגלל עניינים משפטיים? מה עושים האם לרוב העו"ד של הצד השני קשיח כל כך במו"מ?
🕒 פורסם בתאריך: 30/09/2022 14:11
בקשר לועד הבית אתה יכול לשאול את הועד, במקרה שהשאיר חוב תצטרך לשלם כי החוב הוא של הדירה ולא של הבעלים.

מה עורך הדין שלך אומר על החוזה הזה? נשמע כאילו המוכר מנסה לעבוד עליך, או שהוא לא בעל הדירה.
🕒 פורסם בתאריך: 30/09/2022 14:16
לא קרה לי.

לעורכי הדין יש "שפה משותפת" והפרטים שתיארת אמורים להיסגר בין עורכי הדין ולא בינך לבין המוכר.

עורך הדין שלו יוריד אותו מהסולם וגם יצביע על כשלים אפשריים לעורך הדין שלך והכול ייפתר.
🕒 פורסם בתאריך: 30/09/2022 14:20
אם זה מריח לא טוב הייתי ממשיך הלאה. יש מספיק דירות למכירה עם בעלי דירה הוגנים שלא משחקים משחקים, למה להתעקש דווקא על המוכר הכי בעייתי? מאיך שאתה מתאר נשמע שגם אם תלך לפי הספר אתה עשוי להיכנס לחיכוכים מולו בהמשך התהליך.
🕒 פורסם בתאריך: 30/09/2022 14:20
המוכר בעל הדירה.

היו לו מחשבות שאולי כדאי לסגת מהעסקה.

מצד אחד הייתי חלק בהליך מו"מ על עסקאות מסחריות ולא נתקלתי בדבר כזה, לא יודע אולי בנדל"ן הדברים האלה יותר קשוחים.
🕒 פורסם בתאריך: 30/09/2022 14:24
העו"ד של ראה צורך בלערב אותי בסיפור בעקבות מו"מ כושל שהגיע לצעקות.
🕒 פורסם בתאריך: 30/09/2022 14:25
הגיוני שכנראה המוכר הוא בעל הדירה, אבל שוב מה עורך הדין שלך (הקונה) אומר לך על זה?
🕒 פורסם בתאריך: 30/09/2022 14:28
תיקנתי*

העו"ד שלי ראה צורך בלערב אותי בסיפור בעקבות מו"מ תקוע שהגיע לצעקות.

מבחינתנו הצהרות מוכר שיקריות הם הפרה ייסודית זה - עניין בסיסי ביותר שלא כדאי לוותר עליו.
🕒 פורסם בתאריך: 30/09/2022 14:29
הוא יודע על מה הוא מדבר. מוכר ישר לא יחשוש לחתום על סעיף כזה.
🕒 פורסם בתאריך: 30/09/2022 14:35
היה לנו - לא בדיוק אותן בעיות אבל כל פעם גילינו משהו אחר. בהתחלה היו כמה דברים שהחלקנו - הבטחות ש״נשכחו״ ואי דיוקים שגילינו לבד, אחכ העו״ד מצא שפנים שהוחבאו בחוזה - על כל אחד מהדברים האילו היה צריך להתווקח מחדש - עד שנמאס לנו. הבהרנו למה אנחנו כן מוכנים, הוא דרש עוד, סרבנו. כבר עברה כמעט שנה והדירה עדיין לא נימכרה.
🕒 פורסם בתאריך: 30/09/2022 14:35
אני הייתי מקשיב להמלצה שלו.
🕒 פורסם בתאריך: 30/09/2022 18:41
קודם כל שמאות מוקדמת, זה ייגן עליך מפני בעיות רישום ותכנון מבחינת יכולת מימון, חוץ מזה נראה שהמוכר בעייתי מאוד ולא יצליח למכור בקלות בגלל כל התנאים שהוא מציב, הייתי לוקח צעד אחורה ומכניס אותו לרשימת המעקב, הגיוני מאוד שעוד כמה חודשים הוא כבר יהיה חייב למכור ויירד משמעותית במחיר.
🕒 פורסם בתאריך: 30/09/2022 20:58
לא הבנתי איפה הדילמה פה? להתרחק מעסקה כזאת.
🕒 פורסם בתאריך: 30/09/2022 23:22
אין כאן בעיית מו"מ, יש בעיית תמחור.

אם קשה לו לחתום על סעיפים אלו, תתמחר מחדש את הדירה לפי ההנחה שא) ידוע לו שהמבנה מסוכן, וב) יש חובות לועד.

הסיבות שלו לא רלוונטיות להערכת השווי + הסיכון.

זה ייתן לו מוטיבציה לחתום על הסעיפים, או לפוצץ את העסקה - מה שכנראה יהיה טוב לכולם.
🕒 פורסם בתאריך: 30/09/2022 23:40
מאיך שהדברים מתוארים יש פה בעיית אמון בין הצדדים, לא בעיית תמחור.

השלמה של עסקת מכר דורשת שיתוף פעולה של שני הצדדים. אם המוכר מתנהל בצורה כזו עוד לפני החתימה על החוזה שום דבר לא מונע ממנו להערים קשיים גם לאחר החתימה, במיוחד אם החוזה משאיר חורים לרעת הקונה.

לדעתי במצב כזה עדיף פשוט לרדת מהעסקה מראש מאשר להגיע לחיכוכים בהמשך.
🕒 פורסם בתאריך: 01/10/2022 01:31
אל תוותר על שום דבר שהעו"ד שלך לא מוכן לוותר עליו.
🕒 פורסם בתאריך: 01/10/2022 10:09
לא ברורים לי שני דברים,

למה המוכר מקשיח עד כדי כך את העסקה ומדוע אתה בכל זאת מעוניין לרכוש.

האם סגרתם על מחיר אטרקטיבי לטובתך וכעת המוכר מנסה לטרפד את העסקה בצורה חוקית?