⬅ חזרה לאינדקס

חברת Diffe-rent להבטחת שכר דירה

🕒 פורסם בתאריך: 04/06/2023 20:09
שלום,

מאחר שאני עומד להשכיר דירה שרכשתי בפעם הראשונה, ואני חושש מהתהליך ומשוכרים בעייתיים, קראתי פה בפורום כמה שירשורים בנושא ביטוח שכר דירה.

נשמע שחברת WeCheck, שהיא המוכרת יותר בתחום וכוללת שיתופי-פעולה עם גופים אחרים, לפעמים מתחמקת מתשלומים כשצריך אותה, והחוזה שלה מול המשכיר הוא עם ניואנסים שצריך לתת עליהם את הדעת. מצד שני, יש גם אנשים שהיו מרוצים מהשירות שלהם.

מנגד, קראתי על חברת diffe-rent וגם דיברתי איתם כדי לשאול מה כולל הביטוח שלהם, והוא נשמע די טוב ומכסה.

לא מצאתי שירשור על diffe-rent, ולכן אני שואל:

האם מישהו התנסה באיזה מן השירותים שלהם, לטוב או לרע?

אשמח לשמוע חוות דעת.

גם חוות דעת על WeCheck, טובות או רעות, יתקבלו בברכה.

קראתי את השירשורים בפורום, אבל הם לא מהתקופה האחרונה.
🕒 פורסם בתאריך: 20/08/2023 17:30
אני משתמש בוויצ'ק מכיוון שהיא חברה מפוקחת עם שותפות חזקה עם חברות מובילות בשוק. דיפרנט מצד שני לא רשום בשום מקום מי הבעלים, אין כל כך פעילות יותר מתחת לרדאר. יכול לומר שהבדיקה עם וויצ'ק היא מקיפה ויכולה לתת לך תמונה מלאה על הדיירים ומה הרמת סיכון שלהם. חברות אחרות פשוט עושות בדיקת חיווי אשראי בלי לשאול את הדייר.

אני גם רכשתי ערבות, בתקופה הזאת לא רוצה לקחת סיכון על הקניה היקרה בחיי וגם המשכנתא עלתה.

לפי מה שהבנתי הערבות מכסה כל מקרה וגם השותפות עם יד 2 דואגים לך שהדירה לא תשאר ריקה, לדעתי זה משמעותי בתור משכיר בפריפרייה
🕒 פורסם בתאריך: 20/08/2023 21:49
מציע לך לנסות את הבדיקה על עצמך (כלומר, לבקש ממישהו שיזמין עליך בדיקה) ולראות שאין בה כלום ושום דבר.

יתרה מכך, כל הפרטים שהם כותבים בדו"ח שאתה מקבל על הדייר שלך בסוף, הם פשוט מה שהדייר דיווח בשאלון- לא פחות ולא יותר.

כמעט את כל שאר הנתונים שהוא לא דיווח (כמו חשבונות בנק מעוקלים, למשל) אתה יכול לבדוק בעצמך בנקל.

אני ניסיתי את הבדיקה על עצמי ודיווחתי בכוונה נתונים חלומיים, כך שכל משכיר בר-דעת היה משכיר לי "במקום".

נחש מה?

לא רק ש-WeCheck קיבלו את כל מה שדיווחתי כאמת לאמיתה מבלי לבדוק כלום, הם גם טרחו והציעו למי שהזמין את הבדיקה ביטוח- אבל את הפרמיה היקרה ביותר כי מסתבר שלמרות הנתונים החלומיים שהזנתי שם- אני דייר ברמת סיכון גבוהה.

הייתי חייב לשאול אותם מה פשר רמת הסיכון ש"הדביקו" לי, ותשובתם הייתה שהיא גבוהה כי במידה ואני מפסיק לעבוד זה משאיר רק את אישתי (ש"מרוויחה" הרבה מעל השכר החציוני בישראל)- וזו כבר רמת סיכון גבוהה.

אז בקיצור, אם הדיירים שלך לא מכניסים 20K נטו כל חודש, כל אחד- אתה כנראה תשלם את הפרמיה הגבוהה ביותר.

להתמקח על הפרמיה לא ניסיתי כי זה סתם היה ניסוי.

אין לי שום דבר נגדם, באמת, ואני לא אומר לא להשתמש בשירותים שלהם, אבל כל הבדיקה ורמות הסיכון- זה סתם "גימיק".

בתכל'ס: רוצה ביטוח ב-5%-6% מהשכ"ד החודשי? תפנה אליהם ותקבל.
🕒 פורסם בתאריך: 21/08/2023 05:01
הגשת נתונים מזוייפים, בטח שיתנו את הפרמיה הכי גבוהה.

אפילו דוח האשראי שהם מוציאים עליך יכול לחשוף את השקר הזה.
🕒 פורסם בתאריך: 21/08/2023 08:26
עזוב, זה לא העניין.

חששתי שזה העניין ואמרתי לעצמי שיש 2 אפשרויות: או שהם אכן מתוחכמים, הבינו שזייפתי נתונים, ולכן נתנו פרמיה גבוהה, או שבדיוק להיפך: הם נותנים פרמיה גבוהה בכל מקרה, ללא קשר לנתונים.

כדי לבדוק פשוט שאלתי אותם, כ"שוכר", מדוע הם קבעו שאני בסיכון גבוה, ולעיל כתבתי את תשובתם. לא נאמר ולא נרמז שום דבר על זיוף נתונים.

אני אשמח להתבדות, כמובן, ולכן אם יש מישהו מחברי הפורום שקיבל מהם פרמיה זולה יותר מהמקסימום, הוא מוזמן להגיב ולהאיר את עינינו.
🕒 פורסם בתאריך: 21/08/2023 08:49
כשאני שכרתי דירה (לפני כשנה), בעל הדירה קיבל הצעה לערבות בפחות מ-5% ורמת הסיכון שלי לא הייתה גבוהה (לא זוכר מה היו הנתונים בפועל).

אני מנחש שדו"ח האשראי, מעבר לצ'קים שאינם חוזרים והיעדר עיקולים, יכול לתת אינדיקציה לרמת הסיכון לפי גובה המסגרות בבנק/בכרטיסי האשראי (אם חברות האשראי נותנות לך מסגרות בסך העולה על 100K למשל, מדוע לחשוב שדווקא בתשלום השכירות השנתי לא תוכל לעמוד?).
🕒 פורסם בתאריך: 21/08/2023 23:52
אני חושב שהביטוח של שתי החברות לא משתלם.

את הבדיקות שהן עושות אפשר לעשות בחינם באינטרנט.

אם למישהו קשה לעשות את זה לבד, אז יש אתרים שעושים את זה בשבילו בכמה מאות ש"ח.
🕒 פורסם בתאריך: 22/08/2023 13:24
את הבדיקה של וויצ'ק אתה לא יכול לעשות באינטרנט גם אם אתה חוקר פרטי, והיא בחינם.

לא חייב לרכוש ערבות בשביל המוצרים החינמיים
🕒 פורסם בתאריך: 22/08/2023 16:15
איזו בדיקה הם עושים?
🕒 פורסם בתאריך: 23/08/2023 11:17
הדיירים מילאו שאלון ואני קיבלתי על כל דייר פירוט מוכן עם עבר משפטי, משכורת, מקום העבודה, ותק, מידע על כשלי עבר ודוח חיווי אשראי. גם מי נכנס לדירה, מי משלם ומה רמת הסיכון. באמת שלא היו לי שאלות נוספות
🕒 פורסם בתאריך: 23/08/2023 13:38
תבדוק מה הם מילאו בטופס, יכול להיות שחלק מהנתונים פשוט מועתקים משם. עבר משפטי אפשר באינטרנט. גם חשבונות מוגבלים וכו'. דו"ח אשראי אפשר לבקש מהם להוציא גם כן.
🕒 פורסם בתאריך: 24/08/2023 05:12
לדעתי הם מעתיקים את כל התשובות מהשאלון בלי שום ביקורת. אתה יכול לשאול בעצמך את כל השאלות האלה.
🕒 פורסם בתאריך: 25/08/2023 15:27
אני עשיתי ביטוח עם דיפרנט. לא אהבתי את ההתנהלות של וויצ׳ק שהריחה לי מסחרית מדי ולא פרסונלית. בדיפרנט ממש ליוו אותי באופן אישי בתהליך החתימה מול הדייר. לצערי הדייר התברר כבעל אישיות בעייתית ומירר את חיי. אם לא דיפרנט שדאגו ליישר את הדייר בעזרת המחלקה המשפטית שלהם אני לא יודעת מה הייתי עושה. בזמן אמת הם היו שם בשבילי ולא מתחרטת לשנייה שלקחתי אותם.
🕒 פורסם בתאריך: 25/08/2023 15:59
תודה על הפידבק. האם תוכל/י לפרט מה בדיוק הדייר עשה? האם לדעתך אפשר היה לדעת מראש שהדייר בעייתי ע"י בקשת מידע מסוים? האם שוחחת עם בעל הדירה שהוא עזב לפני שנכנס לדירה שלך?

את/ה לא חייב לענות אם השאלות יותר מדיי אישיות.
🕒 פורסם בתאריך: 25/08/2023 18:04
כל השרשור מריח פרסום.

@yossik
🕒 פורסם בתאריך: 26/08/2023 12:02
אם באיזשהו סיכוי זה בגלל ההודעה שכתבתי - צר לי, הלוואי ובזמנו כשחיפשתי מידע עליהם מישהו היה רושם חוות דעת. צר לי אם נשמע פירסומי, אין לי קשר אליהם מלבד היותי לקוחה…
🕒 פורסם בתאריך: 28/12/2023 11:26
אני משתמש בwecheck, עשיתי מחקר ולא רשום בשום מקום מי הבעלים של דיפרנט ואין מידע בשום מקום, נשמע מפוקפק.

שאני משכיר אני משתף את המידע רק עם חברה מפוקחת. חוץ מזה שהבדיקה של wecheck הרבה יותר מקיפה ולא דוח אשראי שכל אדם בערך יכול להוציא.
🕒 פורסם בתאריך: 28/12/2023 11:51
@yossik אם תבחן את הפרסומים של @עדי בר אני מניח שתגיע למסקנה דומה לשלי.
🕒 פורסם בתאריך: 06/01/2024 11:33
יש לדיפרנט עוד הרבה הרבה דברים לתת לך כבעל נכס, מלבד הבדיקה הזו.
🕒 פורסם בתאריך: 06/01/2024 11:36
מה הכוונה “אישיות בעייתית ומירר את חיי”!??

אני הבנתי מהשירות שלהם, שכל עוד הדייר משלם בזמן, ואין שום הצדקה להעיף אותו…אז הם לא יעשו כלום.

ֿאז מה הכוונה “מירר את חיי”!?

ֿואם הוא “מירר את חייך”, מבחינת התנהלות כלכלית (אם לזה התכוונת), אז מה שוות כל הבדיקות שלהם לפני?
🕒 פורסם בתאריך: 10/01/2024 10:44
הם מציעים ביטוח אבל הם גובים עליו פרמיה גבוהה מדי ולא משתלמת בעיני.
🕒 פורסם בתאריך: 10/01/2024 14:46
למה גבוהה?? זה בין 3- 4 אחוז.

בוא ניקח את ה 3.5 ממוצע.

ֿאתה משכיר את הדירה שלך ב 5000 שקל …..אתה מפריש להם 175 שקל בחודש……ויש לך שקט לתמיד!

ֿמה רע?

אני כשחשבתי בעבר אולי ללכת על דירה להשקעה, ישר ירדתי מהרעיון כי ממש אבל ממש אין לי סבלנות להתעסק עם שוכרים….

ֿאבל ממתי שבמקרה נתקלתי בשירות הזה שקיים……זה שינה לי את קו המחשבה . (למרות שבסוף ויתרתי על דירה להשקעה ),

אבל אם אחשוב על זה שוב…….זה בהחלט משהו שאשתמש בו
🕒 פורסם בתאריך: 10/01/2024 16:21
תבעת פעם חברת ביטוח?
🕒 פורסם בתאריך: 10/01/2024 19:30
אני לא צריך לתבוע חברת ביטוח.

ֿאני צריך לתבוע את הדייר הסורר….אם כבר
🕒 פורסם בתאריך: 10/01/2024 19:51
דיפרנט זאת חברת ביטוח. במקרה של אי תשלום, אתה מצפה לקבל מהם את הכסף או מהדייר?
🕒 פורסם בתאריך: 10/01/2024 21:01
הם מתחייבים לשלם לי!

ֿואם אתה שואל “ואם הם לא ישלמו לך? ניסית פעם לתבוע חברת ביטוח”!?

ֿלא….לא ניסיתי…אבל זה גם לא רלוונטי כי אם אני אהיה בטוח שהם לא ישלמו ,אז. מלכתחילה לא הייתי משתמש בשירות שלהם!

בוא…אני עושה ביטוח בריאות פרטי כבר 27 שנים במגדל……………מלא כסף אני משלם להם מגיל 21 ולמזלי , לא הפעלתי את הפוליסה פעם אחת!

ֿאתה באמת חושב שאני יודע אם הם ישלמו לי, ברגע שבאמת אצטרך אותם לאיזה ניתוח מסובך שמצריך מיליון שקל? ……

ֿאז לא……ובכל זאת, אני משלם כמו ילד טוב 27 שנים ברציפות.

ֿאז מה בדיוק הסיכון פה בדיפרנט? ה 270 שקל בחודש? מנסים אותם שנה…אם הכל תקין עם הדייר…לא חייבים את השירות שלהם אחר כך
🕒 פורסם בתאריך: 10/01/2024 21:55
אם זה היחס שלך כלפי ביטוח, יש לי ביטוח נגד צונמי/התפרצות הר געש למכור לך...
🕒 פורסם בתאריך: 10/01/2024 22:22
איזה יחס??? לא הבנתי מה הקשר?
🕒 פורסם בתאריך: 10/01/2024 23:48
אתה בטוח שמדובר בחברת ביטוח?
🕒 פורסם בתאריך: 11/01/2024 07:28
לא, נאמר כאן שהם מספקים שירותי ביטוח. לא מכיר את החברה כלל.
🕒 פורסם בתאריך: 11/01/2024 15:22
נו... אז מה הפתרון שלך לבעיה הזו?
🕒 פורסם בתאריך: 11/01/2024 15:51
לוודא במפורש מהם התנאים בפוליסה, לחרוש את האינטרנט ולמצוא 10 מקרים שהם החזירו כסף ללקוחות ולהבין אם זה מתאים לי, ולבדוק מה האלטרנטיבות.

בטוח שלא לחשוב שקניתי ביטוח נגד "דייר סורר" בזמן שאין לי מושג מה אני מצפה לקבל מהם בעת הצורך.
🕒 פורסם בתאריך: 11/01/2024 18:21
יש באתר שלהם המון סרטונים של אנשים מצולמים שמספרים את סיפורם .(לא בהכרח כולם נפלו על דיירים נוראיים…אבל היו מקרים שכן

ויש שם הכל מהכל על השירות).

ֿאז תגיד “הכל מבויים , בטח מדובר בכאלה שהכתיבו להם מה להגיד וכו וכו………”.

ֿנו בסדר….את זה אתה יכול להגיד על כל שירות שאתה הולך לקנות .

ֿֿאתה לא מצפה שאני עכשיו אתקשר ל “רחל כהן” שהופיעה בסרטון
🕒 פורסם בתאריך: 11/01/2024 18:30
אני באופן אישי, שמדובר בכספים גדולים, אני חושב שצריך להתעלות. דוגמא יותר קיצונית שכתבת בפוסט אחר - להכיר את השכנים בדירה שאתה הולך לרכוש.

לדעתי לקנות 6 עוגות בקונדיטוריה מובילה, לדפוק לשכנים בדלת ולדבר איתם חמש דקות כדאי להבין מה המצב בבניין - יכולה להיות ההשקעה הכי טובה שעשית.

כנ"ל לגבי הביטוח המדובר.
🕒 פורסם בתאריך: 11/01/2024 18:58
כן….ממש ….אני אדפוק לשכן בדלת ואגיד לו “אתה מכיר את משפחת כהן? זו שגרה ממולך ורוצה למכור את הבית??

אז אנחנו ממש לקראת חתימה ואני מאוד הייתי רוצה בשביל השקט הנפשי שלי, שתספר לי קצת על האווירה בבניין,

ֿאיך השכנים, יש בעיות , הכל רגוע פה?

ֿאז השכן יגיד לי “לא…שלא תעז לעבור לפה…..כל ערב הורסים לנו את הבריאות. מקומה ראשונה …

ֿכל פעם עושים קריוקי ֿולא עוזר כמה פנינו למשטרה….זה הפך לסיוט …..הלוואי והייתי יכול לעוף מפה כבר”.

ואז אחרי יומיים יתקשר אליי מוכר הדירה “היי ערן , לא היינו צריכים לחתום כבר על הדירה? איפה אתה?

ואז אגיד לו “אהה..סליחה…שמעון השכן ..זה שגר מולך………מכיר אותו???

ֿאז הוא סיפר לי סיפורי זוועות….אני ויתרתי”.

ֿֿיומיים אחר כך אני שומע בחדשות על התנקשות של אחד השכנים , על זה שהוא הרס לו עיסקה של 2.5 מיליון שקל.

וברצינות עכשיו —-אתה באמת חושב שיהיה איזה שכן, שיפיל או יחבל בעסקה של מיליונים לשכן שלו/למישהו מהבניין ??

אז סליחה…..אבל אין שום משמעות ל “לדבר עם השכנים” כי ממילא לא תקבל את המציאות האמיתית.

אף אחד לא ירצה להכניס ראש בריא למיטה חולה (בטח כשיש בעיות בבניין).

ֿֿכל מה שצריך זה פשוט לעבור לשכונה טובה , עם כמה שפחות ערסים. זה הכל
🕒 פורסם בתאריך: 11/01/2024 20:36
ערן,

אתה מפגין הרבה בטחון עצמי במילים שלך. אם אתה יודע את כל התשובות לשאלות בעולם, למה אתה בא לכאן לשאול?

אם אתה לא מוכן לצאת מגדרך כדי לקבל עוד מידע על עסקה של מליונים, אתה פשוט - סלח לי - פראייר.

אני לא חושב שאתה קורא ברצינות מה שאני כותב, אז אני מפסיק להגיב להודעות שלך. בהצלחה.
🕒 פורסם בתאריך: 11/01/2024 20:43
אני ממש לא יודע את כל התשובות , נהפוך הוא.

ֿהיו פה המון המון שאלות שלא ידעתי עליהן את התשובות, והחברים הגיבו לי ולמדתי מהם המון .

מה לעשות שבסוגייה של “דיפרנט” ו “השכנים”, יש לי דיעה מוצקה שאני אומר אותה .
🕒 פורסם בתאריך: 14/01/2024 17:27
בנושא ביטוח שוכרים יש עוד יתרון לביטוח, שאתה פחות נתון לסחיטה מצד השוכר.

פעם אמרה לי שוכרת שיש גם אנשים שגרים שנה שלמה ולא משלמים אז אל תעשה עסק מצ'ק אחד שחזר.

ולא תמיד יש לך לב למצות את ההליכים נגדה (חד הורית למשל), ברגע שיודעים שיש ביטוח ברקע ההתנהלות הרבה יותר עניינית, מניסיון לא מאד ארוך.

והמחיר פחות יקר ממה שרשמו כאן לקחו לי 3.5% על שני שוכרים לא מאד חזקים, עם ערב חזק.
🕒 פורסם בתאריך: 15/01/2024 23:15
והם באמת טיפלו לך בכל מה שקשור לדייר??

זאת אומרת, באחריותך היה למצוא אותו ….ואז מאותה נקודה פשוט נתת להם לבדוק אותו, לברר עליו והם סגרו איתו הכל? (כמובן במחיר שאתה רצית)……או שאתה גם היית צריך להתעסק עם כל המסביב?
🕒 פורסם בתאריך: 16/01/2024 17:35
לא, מה פתאום, זה לא התפקיד שלהם.

אתה מחתים את הדייר על חוזה, יכול אבל לא חייב, להשתמש בנוסח שיש באתר שלהם.

שולח את החוזה אליהם הם מאשרים שהוא תקין ואז מופעלת הפוליסה.

נשאר לך לקוות שלא תצטרך אותם ושאם כן שהם יהיו שם בשבילך, אבל זה כבר אין לי ניסיון.