⬅ חזרה לאינדקס

איך נכון להתייחס לנכסים עתידיים בירושה כחלק מתיק הנכסים?

🕒 פורסם בתאריך: 20/06/2023 16:40
במחילה ממנהלי הפורום אם הנושא כבר נדון, לא הצלחתי למצוא התייחסות רלוונטית בחיפוש.

השאלה היא כיצד נכון להתייחס לירושה עתידית (אם בכלל) בהקצאת החסכון לסוגי הנכסים השונים.

נכון שיש הרבה משתנים, באבל במשפחה לא מתוסבכת מדי אפשר לחשב בקלות תוחלת - הערך העכשוי של הנכסים בחלוקה למספר היורשים, זה מה ששלנו. על אחת כמה וכמה במקרים שבהם יש צוואות עם חלוקת נכסים ברורה. בהנחה שהנכסים שיגיעו בירושה הם נדל"ן וכספים שמושקעים בצורה סולידית-מסורתית - האם נכון להגדיל את החשיפה המנייתית של הנכסים שכן בשליטתנו?
🕒 פורסם בתאריך: 20/06/2023 16:44
אוויר עד שיש לך משהו ביד.

לא מעט אנשים קנו בית במינוף משוגע בשנים האחרונות על בסיס שווי המניות שלהם, הם לא במצב טוב היום.
🕒 פורסם בתאריך: 20/06/2023 17:09
זה לא ממש אותו דבר.

השווי בטווח ארוך (20 שנה) של מניה ספציפית הוא אכן הרבה פחות צפוי מהשווי של דירת 4 חדרים בפתח תקווה לחלק ל3 אחים, לצורך הדוגמא.

האם הכנסה של אותו שליש דירה תיאורטי לא מצדיק העלאה של ההקצאה המנייתית בתיק ההשקעות האישי מ50% ל60% לצורך העניין - זה לא ניהול השקעות נכון יותר?
🕒 פורסם בתאריך: 20/06/2023 17:12
עקרונית - לא. כדי שלא תגיע למצב בו אפילו בתת מודע תצפה או תפעל לפי ציפייה שבעוד זמן קצר מגיעה הירושה.

מעשית - הזקנה ארוכה ויקרה ממה שאנשים צופים. דיור מוגן לפרק זמן משמעותי יעלה כמו שווי דירה.

משפחתית - יש הפתעות בחיים. משפחות מתפרקות ונוצרות, יחסים משתנים, אנשים לא נזקקים הופכים לנזקקים וכו'.

ועל אף כל האמור, יש שלב בו אתה יכול להסתכן מעט יותר עם כספך על בסיס צפי לירושה בעתיד. אבל ממש לא הייתי מגזים בגישה הזו וודאי לא לוקח כודאי את החלק שלי בנכסי משפחתי.
🕒 פורסם בתאריך: 20/06/2023 17:14
מאחל אריכות ימים למוריש אבל כרגע זה הכל לופט גישפט.

לך תדע אם בעוד שנה יחליט להוריש את רכושו לחתולה של השכנה...

אז קח אוויר...ותמשיך בחיים בלי להסתמך על ירושה עתידית.
🕒 פורסם בתאריך: 20/06/2023 17:21
בהתייחסות ספציפית לנושא של הקצאת נכסים, התשובה לדעתי היא כן.

יש מקום לשקול להוריד קצת מהנדל"ן (אם בכלל היה רצון להחזיק נכס מסוג כזה) ולהחליף לנכס אחר כמו מניות.

אבל בכל נושא עמוק יותר כמו תיכנון פרישה וכו' הייתי מתעלם מזה לחלוטין עד שזה קורה.
🕒 פורסם בתאריך: 16/09/2023 19:33
לדעתי כן.