⬅ חזרה לאינדקס

פיסיקאי לא ניסיונאי - לאן?

🕒 פורסם בתאריך: 26/06/2023 19:27
הי לכולם

לא מרגיש בנח להגדיר את עצמי כפיסיקאי, אבל אני לאחר תואר שני תאורטי, ידע בתכנות וקצת נסיון בתעשייה בתחומים שונים (אופטיקה, אלגוריתמיקה בסיסית וכו').

התחלתי לאחרונה לחפש עבודה, וקצת הלכתי לאיבוד.

מצד אחד משרות מעניינות בתחומי פיסיקה דורשות בדר"כ קצת יותר מאשר תואר שני ( קצת = ארבע שנים של דוקטורט.. וגם אז שום דבר לא מובטח..)

מצד שני משרות מעניינות בתחומים אחרים דורשות ידע ספציפי (בין אם משרות בסיסיות בתכנות/אלגוריתמיקה ובין משרות בסיסיות בחומרה) שאין לי.

תוהה לאיזה כיוון לפנות, האם להתחיל ללמוד נושאים ספציפיים (דאטא, אלגוריתמיקה וכאלה, עד כמה זה קשה למי שסיים בהצלחה תואר שני בפיסיקה?)

או שאמנם יש מעט משרות מתאימות אבל גם אין הרבה מועמדים וזה פשוט לוקח זמן?

בכלל, האם זה פשוט המצב בשוק כרגע ועוד חצי שנה/שנה יש מצב שזה ישתנה או שזה משהו עקרוני לתארים שאינם הנדסה/מדמ"ח?

אשמח לכל תובנה

תודה רבה.
🕒 פורסם בתאריך: 26/06/2023 20:43
שום דבר לא מובטח אף פעם אבל אים יש בעיה היא זמנית.

תואר שני בפיסיקה או מתמטיקה אומר שיש לך את הבסיס המתמטי ואת היכולת ללמוד לבד ולהשתלב באלגוריתמים. זה כולל למידת מכונה, עיבוד תמונה, ויש גם משרות לפיזיקאים כמו בחברות של אנרגיה מתחדשת ( זוית קולטי שמש ) וחישובים בזרימה - בעיקר בדברים שקשורים לציוד רפואי.

באופטיקה יש משרות בתעשיות שקשורות לצבא (אלביט, רפאל וכו׳ ) וגם בציוד רפואי.

תלמד פייתון ולמידת מכונה - יש לך את הרקע, אתה יכול ללמוד לבד - ותתראיין למשרות אלגוריתמים.
🕒 פורסם בתאריך: 26/06/2023 23:09
השאלה היא מה מעניין אותך בתור משרה. הרבה פעמים זה די מפתיע מה מעניין, בניגוד למה שחשבת כשסיימת את התואר. למשל, אצלנו תמיד מחפשים מהנדסי אפליקציה שזה במהותה משרת מכירות טכניות ( להבין מה הלקוח רוצה ולתפור לו את הפתרון הנכון במסגרת האילוצים שלו ושל החברה). באופן מפתיע , מאוד נהנתי לעסוק בזה בתקופה שבה התחלתי לעבוד בחברה (כיום אני מנהל פיתוח, אבל עדיין מעורב בפניות לקוחות מסויימות). אם אתה פתוח לעבודה עם לקוחות ויש לך ראש טכני טוב, אתה תוכל למצוא משרה בקלות אצלנו, למשל.

נ.ב אני בוגר תואר שני לפיזיקה יישומית שהתייאש אחרי 7 שנים בדוקטורט והלך לעבוד בתעשיה באופטיקת לייזרים.
🕒 פורסם בתאריך: 27/06/2023 03:11
אם בוגרי תואר שני במדע המדינה מצליחים למצוא עבודה, גם אתה תצליח!

כפי שכתבו למעלה, סוג העבודה שמעניין אותך זה מקום טוב להתחיל. כמו כן, מקומות עבודה מחפשים ניסיון, אם למשל יש לך ניסיון מהצבא , מהלימודים או עבודת סטודנט בתחום מסוים, שגם אם אינו חופף להשכלה שלך כפיזיקאי, משיק למה שלמדת, יש מצב שתמצא דברים מעניינים.

חבר שלי עשה דוקטורט במדעי כדור הארץ, ומצא עבודה בחברת פירסום שהייתה צריכה את המומחיות שלו בטיפול במסות גדולות של נתונים. חבר אחר למד כימיה ומצא עבודה בחברה שעושה חדרים נקיים לתעשיית ההי טק.
🕒 פורסם בתאריך: 27/06/2023 08:24
השאלה הראשונה שעברה לי בראש - האם אתה אוהב מחקר? האם תשמח להמשיך בארדמיה? האם אתה אוהב ללמד?
🕒 פורסם בתאריך: 27/06/2023 23:27
תודה לכולם על התגובות ועל הצדדים השונים שאתם מאירים.

במחלקה לפיסיקה לא כ"כ מדברים על מה שיש בחוץ (ציטוטים קלאסיים - "הוא מוכשר, היה צריך להיות באקדמיה, אבל היו לו אילוצים" , "אסטרונומיה זה מקצוע של ביג דאטא, מי שלא מצליח לקבל משרה באקדמיה יכול בקלות ללכת לתעשיה!" ), אז אני שמח לקבל מידע.

כן, אבל...

אוהב מחקר, גם באקדמיה, אבל כנראה לא מספיק כדי להתמסר אליו כמו שצריך.

אוהב ללמד, אבל אם אעשה רק את זה זה יתסכל אותי.
🕒 פורסם בתאריך: 27/06/2023 23:43
אז המשך הלאה מחוץ לאקדמיה ובגאווה רבה
🕒 פורסם בתאריך: 28/06/2023 01:09
באיזה תחום התמחית בפיסיקה תאורטית? זה מאוד תלוי, האם עשית סימולציות? matlab? או שעבדת עם עט ונייר?

אני גם הייתי במצבך + כמה שנות דוקטורט, לפני 20+ שנה, ומצאתי עבודה בפיתוח אלגוריתמים. אם צלחת קורס בקוואנטים מתקדם תוכל לעסוק כמעט בכל דבר שמצריך חשיבה. כדאי לך לקרוא את Cormen שזה ספר בסיסי באלגוריתמים, לדעתי הוא עדיין תקף. תתחבר עם החברה במדעי המחשב, אולי תעביר שם סימינריון, בזמני תמיד קרו שם דברים ו- networking זה תמיד טוב.

יש לא מעט פיסיקאים שעובדים בוול-סטריט, בדרך כלל יש להם דוקטורט, אני לא יודע מה המצב בוול-סטריט הישראלי אולי בפינטק. אפשרות נוספת זה AI שזה בעצם רשתות נוירונים, אם עסקת במכניקה סטטיסטית זה מאוד דומה בחלק התיאורטי לפחות.

והכי חשוב networking משם יגיעו הדברים המענינים.
🕒 פורסם בתאריך: 28/07/2023 15:27
אני עובד כפיסיקאי חישובי ונסיוני. עושה תואר שני בקו המפריד בין פיסיקה תיאורטית של מצב מעובה וגרעין. כל האמור להלן מדבר רק על עבודות צמודות פיסיקה.

תראה, יש המון מקום לאנשים עם תואר שני בתעשיות ייצור אבל אז אתה עובד כמהנדס בדכ וזה פחות מתאים לתיאורטיקן. אני כן אדגיש שיש בפניך המון דלתות פתוחות בעולם התעסוקה במיוחד לאחר מאסטר ולפני דוקטורט.

עבור תיאורטיקנים, להכירותי, בדכ מתלבש טוב לעסוק בפיסיקה חישובית בכתיבת תוכנות פיסיקאליות וכו'... או להיות פיסיקאי חישובי שממש משתמש בתוכנות ומנתח דטא ואנליזות (כיף חיים). עבור ניסיונאים, העבודה מאוד תלויה באדם ובאיך הוא ניגש לעבודה שלו.

הכשרה בדאטא ואלגוריתמיקה ב*עולמות פיסקאליים* אתה תלמד איפה שתרצה לעבוד. בד"כ לא צריך לבוא מוכן ויש זמן הכשרה שתקבל בכל מקרה.

יש המון משרות, אין הרבה אנשים, המון בהצלחה לך תחפש עבודה.

ממליץ גם לדבר עם החברה מהתואר או עם המנחה, יש הרבה אנשים שכבר מצאו עבודה ואפשר להיעזר בהם.

בנוסף, יש ימים שחברות באות לקמפוסים לדבר עם מסיימי תואר שני ולהציע להם עבודה בפיסיקה.