⬅ חזרה לאינדקס

עושה חשבון נפש בנושא התעסוקה ואולי גם קצת פריקה

🕒 פורסם בתאריך: 27/06/2023 23:13
הפורום הזה נראה הכי מתאים לפוסט אם אחד מהמנהלים חושב שלא אשמח אם יעביר לאחד מתאים יותר

דבר נוסף, אני מעדיף להשאר אנונימי אז אם יש מי שמכיר אותי בבקשה שלא יזכיר שמות

ולנושא

אני מפתח תוכנה ועבדתי במקום מסויים 3.5 שנים בשכר של 8000~ ברוטו

מרצוני החופשי התחלתי לחפש עבודה אחרת ומצאתי בתפקיד דיי דומה רק עם טכנולוגיות יותר רלוונטיות לשוק ב 16000

לאחר שנה (היינו צוות פיתוח של 4 שמחולקים לשני צמדים שעבדו כל צמד על פיתוח של מערכת אחרת).

כחצי שנה בערך אחרי שהגעתי לקחו את כל הצוות פיתוח לשיחת נקרא לזה "פיצוץ".

שם הטיחו בנו בכל 4 המפתחים שאנו לא עומדים בזמנים שהם הגדירו וציטוט של המנכ"ל : "מצידי תביאו מזרנים ותישנו פה אם צריך"

לאחר חודשיים שלושה שני עובדים אחרים המנוסים יותר עזבו כמעט ביחד.

וכנראה מתוך פחד שגם אני אעזוב קראו לי לשיחת העלאת שכר ביקשתי 21000 ונתנו לי בלי הרבה וויכוחים ועניינים

מאז עבדתי עוד שנה וחצי(עד היום).

מפתח נוסף שעבד במערכת השניה עזב כשלא הסכימו לו להגדלת השכר

וגייסו עוד 3 מפתחים במקום כל מי שעזב.

בשנה-חצי שנה האחרונה העבירו אותי לעבוד ולפתח גם את המערכת השניה (בלי יותר מידי להרחיב ברמה הטכנית)

הייתי אמור לגרום לשתי המערכות לדבר זאת עם זאת במובנים שונים

או בקצרה חשתי שהמשימות הופכות לקשות יותר ויותר ועלתה ביקורת בעיקר מגורמים שלא קשורים למחלקת הפיתוח שאני לא עומד ביעד שהם הציגו שצריך.

ומתחיל להזכיר את שיחת הפיצוץ שהייתה אז

לאחר חודש (היום) הודיעו לי שיהיה לי בקרוב שימוע (שזה אומר שאני מפוטר)

עוד בשיחה עלה שחבל לו שהגיעו למצב הזה ואם לא מספיקים אפשר לעבוד עד 10 בלילה(לא משהו שאני מוכן לעשות)

קשה לי לדעת אם אני באמת עבדתי לאט או שהיעדים שלהם היו מוגזמים כמו בשיחה הראשונה שכתבתי עליה למעלה

מאחורי הגב שזה אומר שזה יותר אמין (דרך חברים).

נאמר שזה לא שאני גרוע במקצוע שלי אבל פחות מתאים לעבודה בסגנון סטארטאפי פחות מסודר מבחינת אפיונים ונהלים ואני יותר מתאים למקום גדול.

אני יכול להאשים אותם וכו..

אבל אני באמת מחפש דרך לעשות עם עצמי חשבון נפש ולראות מה אולי עשיתי לא בסדר

איך אפשר למנוע את זה אולי להבא

איך לדעת שהמקצוע הזה בכלל מתאים לי?

לגבי החיים האישיים : ידוע בציבור ועוד 2.5 חודשים בערך נהיה +1

תודה רבה אם הגעתם עד לפה וסליחה על החפירה ואולי זה שכתבתי קצת מבולגן.

אני במצב לא קל ומחפש לצאת מזה חזק יותר ועם יותר כלים להתמודדות הבאה.

אשמח באמת לשמוע כל דעה הצעות וביקורת שתהיה.

תרגישו חופשי אני מחפש רק את האמת

השתדלתי להיות כמה שיותר קרוב למציאות שיכלתי

ושוב תודה רבה
🕒 פורסם בתאריך: 27/06/2023 23:17
אם מישהו מצפה שתעבוד עד 10 בלילה-הבעיה אצלו.
🕒 פורסם בתאריך: 27/06/2023 23:18
הדבר היחיד שעשית לא בסדר

ואתה צריך להתנצל על כך מעומק הלב

בפני עצמך

זה שבזבזת כל-כך הרבה זמן על חברה שהמנכל מטיח בך שאתה צריך להביא מזרנים ולישון בעבודה
🕒 פורסם בתאריך: 27/06/2023 23:29
כל הסיפור נשמע מאוד לא טוב.

נשמע לי חברה נצלנית וקמצנית.

אני מבין שאתה כבר לא שם?עדיף

זה המשכורות היום?

אם אני מבין יש לך 6.5 שנות ניסיון. לדעתי תוכל למצוא במשכורת הנוכחית מקום אחר עם יחס יותר טוב ובכלל סביר שתעלה בשכר לעומת המצב הנוכחי.

אתה מחפש עבודה? תפני אליי בפרטי. אצלנו יחס טוב, לא עובדים קשה, שכר לא מדהים אבל תקבל כנראה לפחות מה שיש לך היום.
🕒 פורסם בתאריך: 27/06/2023 23:34
עוד לא נתנו את המייל לשימוע אז מחר אני עוד שם שוב
🕒 פורסם בתאריך: 27/06/2023 23:35
@Shaz תודה על השיתוף.

כמו שכשהרווחת 8 הגיע לך יותר, ככה גם עם ה16 וגם עם ה21. אין לזה שום קשר ללעבוד עד 22:00 או לא, זה פשוט מה שאתה שווה בשוק.

אף אחד מאיתנו לא יכול לדעת מה הרמה שלך כמפתח ואם היית יכול להספיק יותר. אבל כולנו יודעים ב-100% שעבדת במקום רעיל.

תראה בשיחת השימוע והפיטורין כברכה, במידה ויש קצת חסכונות בצד קח את ה4-5 חודשי אבטלה במשכורת סבירה (9000) ושב לרענן קו"ח בצורה מקצועית, לינקדאין, סופט סקילז ויכולת לדבר על פרויקטים שעשית וLEETCODE או מה שנראה לך רלוונטי לתחומים שלך, ופשוט תתראיין כמה שאפשר באיזי ובנחת בלי להתפשר על השכר. אתה מפתח עם 5+ שנות ניסיון, אתה שווה מעל 30 ומגיע לך מקום שיעריך אותך וידע לעזור לך לסגור פערים אם יש כאלו בצורה חכמה ולא רק בשיחות הפחדה.
🕒 פורסם בתאריך: 27/06/2023 23:35
אם תהיה מעוניין אוכל להעביר קורות חיים אצלנו.
🕒 פורסם בתאריך: 27/06/2023 23:43
תשמע, בתור מעסיק שעובד בתעשיה תחרותית ודורשנית מאד...כמה דברים שנראים לי מהצד:

1. חברה קטנה ורעילה.

3. לעבוד ב 8.5 אלף ש"ח לאורך 3.5 שנים בפיתוח תוכנה זה ניצול...סבבה בשביל להכניס את הרגל בדלת...אבל כל חברה הוגנת הייתה משדרגת את התנאים אחרי שנה+(גם אחריותך לדאוג לבדוק את השווי שלך בשוק....)

3. לדבר ככה לעובדים...לא מתאים...יש דרך ויש דרך לדחוף לביצועים ולדרוש רמה גבוהה של מחויבות...בלי להוריד אנשים ולדרוש דברים לא מקובלים.(ואם דורשים את זה...צריך לדעת לתגמל...ובמקום שדורש אינטנסיביות "ולעבוד עד 10"...מצופה שישלם מעל השוק ו/או יתן אופציות וכו...כאן שילמו לך 8.5 אלף שקל...זה ניצול).

4. נשמע שהחברה לא מצליחה כלכלית והדרך העיקרית שלה לשרוד היא לשלם שכר נמוך לאנשים שמוכנים לזה כדי לשרוד...עוד סימן לחברה לא טובה. "כשעלית" להם 8.5 לא היה להם אכפת...ב21 זה כבר יקר לעסק לא מוצלח...אז מאשימים את העובדים.

בקשר לנושא המקצועי...יכול להיות ד"א שאתה אכן יותר מתאים ויותר נכון עבורך לעבודה בחברה גדולה יותר...אבל לא הייתי מסיק את המסקנה הזו בהתבסס על ההתנסות הזו...

נראה שעבדת במקום לא טוב, חברה לא בריאה ולא מצליחה שנצלה אותך...וגם הורידה לך את הבטחון....

ככל שחברות ועסקים הם יותר קטנים ישנה שונות הרבה יותר גדולה ביחס, בתגמול, בפוטנציאל וכו....ואפשר להגיע למקומות מאד לא הוגנים/טובים...(ואפשר גם להגיע למקומות שמקפיצים לך את הקריירה ומעיפים לך את התגמול למעלה...).

במקומך, הייתי מתנסה בעוד כמה מקומות עבודה ובעיקר בודק עליהם לפני, מבחינת תרבות, ציונים ב glassdoor, חברים וכו לפני שנכנס...ככה שבתקווה תוכל לקבל חוויה מתקנת מבחינת אווירה ותרבות...ושם כבר תראה מה יותר מתאים לך מבחינה מקצועית...יש לך 4 שנים של ניסיון, זה לא מעט...תמצא לך את המקום המתאים.
🕒 פורסם בתאריך: 27/06/2023 23:44
תודה רבה על ההצעה הנדיבה

אשמח לאחר שזה יהיה רשמי

רק אני גר באיזור אשדוד שזה בעייה בפני עצמה אז איזור תל אביב וצפון פחות רלוונטי כי המרחק גדול מידי

אולי רק ממש על הרכבת

למדתי על עצמי דבר נוסף שאולי רלוונטי

אני מוכן להתפשר על שכר עבור איזון עבודה בית שזה דבר שחשוב לי
🕒 פורסם בתאריך: 27/06/2023 23:48
אז אצלנו יש איזון בית עבודה מעולה.

יש גמישות גם לגרים רחוק, מגיעים מכל הארץ.

כלומר בדיפולט המשרה היברדית+יש גמישות נוספת לגרים רחוק.
🕒 פורסם בתאריך: 27/06/2023 23:53
תודה על התגובה

אני רק רוצה לדייק

עבדתי 3.5 שנים ב 8-8.5 ברוטו בחברה אחת שם לא היה כמעט לחץ ועבודה ממש באיזי

אבל (לא רוצה להשמע גרידי) עם שכר כזה היה קשה לחיות ברמת חיים טובה וגם לחסוך וגם להשקיע למרות שהצלחתי להשקיע בערך 40%-30 מהשכר החודשי בממוצע

ואז עזבתי לחברה אחרת שם השכר היה 13000 בסיס ו 3000 על שעות נוספות גלובלי

אחרי שנה הבסיס עלה ל 18000

שם הדרישה הייתה שאם איני עומד ביעד אני יכול להישאר שם עד 10 בלילה שם

בעקרון עשיתי כל חודש לפחות כמה שעות מעל מה שכתוב לי בחוזה כי מאוד היה חשוב לי גם לנהל חיים...
🕒 פורסם בתאריך: 28/06/2023 00:02
סליחה , קראתי מהר מידי...

נשמע שאתה באמת לא גרידי ושחשוב לך לעשות את העבודה כמו שצריך עם גבולות ברורים של עבודה/בית/חיים אישיים...לגיטימי לגמרי ורוב ההייטק מספק את זה.

כמו שרשמתי, כשאתה עובד בחברות קטנות יחסית ישנה שונות מהותית ביחס, תגמול, איזון עבודה וכו...בין חברה לחברה...צריך לבדוק מראש לאיפה נכנסים גם את הפרמטר הזה...ומה שהייתי לוקח מההתנסות הזו זה בעיקר את העובדה שרצוי לבדוק את הנושא הזה לפני שתכנס לחברה הבאה...(glassdoor, חברים, וויב כללי במשרד, שאלות מול קולגות שמראיינים אותך וכו...יש מספיק דרכים).

אין לי דרך לדעת מבחינה מקצועית האם היעדים היו ריאלים או לא...או מה הביצועים שלך ברמה האישית...אבל מהאווירה שאתה מתאר...נשמע כמו חברה רעילה...כל המפתחים עזבו?

תביאו מזרון?

מה בניתם ? את ה uber הבאה?

ונניח והדרישות הם מוצדקות ויש צורך אמיתי...האם קיבלת איזשהו תגמול עודף עבור הדרישה הלא סטנדרטית הזו? אופציות? בונוסים?

או שזו הייתה רק דרישה ממך?

אקיצר, יודע שזה יושב עליך...אבל הייתי שם את המקום הזה בעבר...ומתחיל להתראיין(ולראיין בעצמך) את החברה הבאה...יש מקומות טובים בהייטק...ויש כאלו שפחות...

כן הייתי מציע אבל להוסיף לחיפוש יותר מקומות הקרובים למרכז ומשרדים שקרובים לרכבת...יש יותר מבחר, יותר תחרות, תנאים יותר טובים ובגלל התחרות פחות סיכוי לפול על מקום מאד מאד גרוע...

למדת מה זה מעסיק גרוע...תיקח את החוויה הזו בשביל להעריך כאלו שלא...ובשביל לדאוג שלא תעבוד שוב במקום דומה.
🕒 פורסם בתאריך: 28/06/2023 10:07
מתחילה ממה שחשוב - ברכות מראש, זה יהיה הדבר הכי מרחיב לב שיקרה לך בשנים הקרובות. וגם הכי מתיש, כי תצטרך "לעבוד" גם בחצות ובשלוש בבוקר :)

ממה שכתבת, אולי דווקא משמח לעזוב עכשיו חברה שדורשת המון שעות ולעבור לחברה מאוזנת יותר (כלומר - בשלה ומאורגנת היטב).

זה הכיוון שאני הייתי הולכת עליו.

אין מה לכעוס על מנהלי הסטאטאפ, כי באמת נדרשים אנשים שמוכנים "לירוק דם" כדי להעמיד את החברה על דרך המלך. אני די בטוחה שליזמים/מנהלים אין יום ואין לילה.
🕒 פורסם בתאריך: 28/06/2023 10:11
למה מצפים ממך לעבוד עד שעות מאוחרות? החברה שייכת לך? אתה בעל מניות גדול בחברה או משהו?

אם המנכ"ל או הבעלים רוצים יותר תפוקה שיגייסו עוד עובדים ויבדקו על מה מבזבזים הכי הרבה זמן (רמז - פגישות מיותרות, happy hour, וכו')
🕒 פורסם בתאריך: 28/06/2023 10:20
אתה צריך לתת לעצמך כאפה ולחזור למציאות.

עבדת אצל חרא אנשים בחרא חברה שכולם רק מחפשים לברוח ממנה ואתה אחלה של בן אדם שהתנהגו אליו חרא יותר מדי זמן.

אין לך על מה לערער.
🕒 פורסם בתאריך: 28/06/2023 11:32
בוסים רעילים מצליחים הרבה מאוד פעמים לפגוע בבטחון העצמי ובתחושת הערך. אני בעד לעשות חשבון נפש כמעט תמיד, אבל כשאתה יוצא ממערכת יחסים ככ רעילה (וגם בבסיסה לא שוויונית) לומר לעצמך "מה אני עשיתי לא בסדר" זה קרוב מבחינתי להאשמת קורבן.

יש אלף דרכים לבקש תפוקה טובה יותר או לא יודע מה

וזה לגיטימי לדבר, אבל

אלו ממש לא הדרכים, ואני משוכנע שזה הרבה מעבר לזה כמו בכל מקום רעיל.

הצחיק אותי, ואני מסכים עם רוח הדברים
🕒 פורסם בתאריך: 28/06/2023 13:04
משתף שמחר יש לי שימוע

בחרתי חבר מהצוות שיהיה מלווה

גם הוא במחשבות דומות לשלי

ועוד מפתחת בצוות שגם באותו ראש שלי

יש לנו קשר חזק ביותר בוודאות נשמור על קשר עוד הרבה זמן
🕒 פורסם בתאריך: 28/06/2023 20:28
יש לי תהיה לגבי האם לנסות למצוא עבודה כבר עכשיו או לאחר 6 שנות עבודה רצופות לקחת הפסקה של חצי שנה לקבל את האבטלה ובנתיים לנשום אוויר ולהיות עם בני שהולך להיוולד לפחות חודשיים ורק אז להתחיל לחפש

מה דעתכם?

מבחינת העבודה נראה לי שזה יהיה קשה פי כמה גם מקום חדש וגם להיות אבא לילד ראשון זה נשמע כמו מתכון לכישלון

לפחות חודשיים שלושה עד שאפשר למצוא אולי מסגרת...
🕒 פורסם בתאריך: 28/06/2023 20:49
אתה יכול למצוא עבודה ולא להתחיל אחרי יומיים.. אם תוכל, תשיג חוזה עוד לפני שהוא נולד, תגיד להם שאתה לוקח 4 חודשים חופשת לידה ובא עם אנרגיות מחודשות והכל טוב

ד״א, קיימות לא מעט חברות שיתנו לך להכנס ואז לצאת לכמה חודשים חל״ד, אם תרשים בראיונות
🕒 פורסם בתאריך: 28/06/2023 21:29
הביטחון שלי קצת ברצפה

ושמתי לב שמאוד חשוב לי איזון של בית ועבודה אז במשרה הבאה אנסה מאוד דווקא להשיג יותר איזון ולא להגדיל את השכר

יש לי עוד שני חודשי שכר ועם האבטלה

וזה שכבר 3 חודשים אני לא משקיע בכלל

ותיק לחירום יש לי לפחות שנה של מחיה בלי לרדת ברמת החיים ואף יותר מזה

אנסה פשוט להתראיין הרבה

בפעם הראשונה התקבלתי אחרי 6 ראיונות

פעם האחרונה בראיון השני

וכמובן שאשב חזק על ההמלצות שלך

תודה רבה!
🕒 פורסם בתאריך: 28/06/2023 21:36
תודה רבה

אולי זה באמת בא בזמן טוב

אני מאוד רוצה להיות אב מעורב

מצד שני אני המפרנס העיקרי

שזה סתירה קצת

אני חש שיש שם יותר מזה

ואני לא לבד במחשבה הזאת בחברה

שיש שם פוליטיקה

אנשים שדורכים עליך כדי לא להיות אשמים בפשלה שלהם

וראש צוות שאומר לך משהו אחד מול הפנים ומאחורי הגב משהו אחר

יש מי שפועל באופן דוחה ויש מי שלא

הם ידעו שעוד מעט יהיה לי ילד יש מצב שחלק מהמחשבה שלהם הייתה גם שאני לא עובד מספיק שעות לדעתם בלי ילד

אז כשיהיה אז בכלל יהיה לי קשה והחליטו "להקדים רפואה למכה"
🕒 פורסם בתאריך: 28/06/2023 23:18
אין שום סיבה לעבוד מעבר לשעות הסטנדרטיות שומוגדרות בחוזה אלא במקרים חריגים מאוד

במיוחד במשכורת שאתה מדבר עליה. מילא, היה מדובר במשכורת מפנקת אבל זה לא המצב....

מצויין שלא נכנעת לגחמות ההזויות שלהם.

מה זה עבדות?
🕒 פורסם בתאריך: 28/06/2023 23:19
זה כבר נשמע כמו עילה לתביעה (למרות שאני לא יודע אם זה רלוונטי גם לגברים), אם אתה יכול להוכיח את מה שרשמת כאן.
🕒 פורסם בתאריך: 28/06/2023 23:23
אני לא

וגם לא בא לי להתעסק גם אם כן

אני בכל זאת מנסה באמת לא מחפש אשמים

זה הכי קל

אני גם רוצה לחשוב עם עצמי איפה טעיתי ואיך אפשר היה למנוע את זה

כרגע נראה שפשט בהצעה הבאה לתאם יותר מה אני רוצה וליישר קוו

ואז כן כן או לא לא ֫֫֫֫֫֫֫֫֫֫֫֫֫֫֫֫֫֫֫֫֫֫֫֫֫֫֫֫֫֫֫֫֫֫֫֫֫֫֫֫֫֫֫֫֫֫֫֫֫֫
🕒 פורסם בתאריך: 28/06/2023 23:25
לא טעית ולא נעליים. סתם נפלת על נצלנים.

אין מה לחפור בזה לדעתי
🕒 פורסם בתאריך: 28/06/2023 23:40
תגיד ברוך שפטרנו, תרתי משמע.

תנוח ותאזור כוחות, בזמן הזה גם תתעדכן בטכנולוגיות חדשות, ואז תחפש משהו חדש כשאתה בא עם ביטחון עצמי גבוה יותר ויודע מה אתה רוצה ועל מה אתה לא מוכן להתפשר.
🕒 פורסם בתאריך: 29/06/2023 04:29
יש לי הרגשה שעוד תשלח להם מכתב תודה בעוד שנה על הכאפה שהם נתנו לך - הם החליטו בשבילך שמגיע לך משהו טוב יותר ממה שהם נותנים.

דעתי - קח לך חודש של שקט וניקוי ראש. לאחר מכן תנצל את הזמן עד הלידה כדי לאמן את עצמך לראיונות, ולאחר הלידה תתחיל להתראיין. כשתתקבל, תן תאריך התחלה של לפחות חודשיים מהלידה, כך שתהיה לצד בת הזוג והפלוס 1 במשרה מלאה בהתחלה.

והכי חשוב, לא לתת להם להוריד אותך.
🕒 פורסם בתאריך: 29/06/2023 08:44
מסכים שלא קל להיות המפרנס העיקרי וגם להיות אב מעורב אבל אני מאמין שזה אפשרי עם מספיק רצון.

אני חושב שלהיות בבית עם התינוק בחודשי חייו הראשונים כנראה יהווה התחלה טובה לעניין הזה.

לגבי הדיון הכללי, ראשית, שמח בשבילך לגבי העזיבה של המקום הנוכחי.

שנית, לגבי המקום הבא, אני הייתי שוקל שתי אפשרויות:

1. חיפוש עבודה כמתכנת בבנק/משרד ממשלתי/תעשיה בטחונית (שכר לא גבוה אבל איזון בית עבודה מוצלח ובטחון תעסוקתי גבוה).

2. חיפוש עבודה בחברה גדולה ויחסית רגועה, יש כמה כאלו בשוק.

על סטארטפים הייתי מוותר (ואני אכן לא מתראיין לסטארטאפים מאז שיש לי ילדים).
🕒 פורסם בתאריך: 03/07/2023 21:50
משתף שזה נגמר

יש לי עוד חודש שנתנו לי בו להיות בבית

עכשיו השאלה איך לתאר את המצב הזה בראיון הבא?

האם זה סופר קריטי להתקבל עוד החודש כשהסטטוס שלי הוא עוד מועסק?

או שזה סביר לחפש באיזי 4-5 חודשים (כלכלית אני יכול כשחודש אחד הוא בשכר מלא ויש עוד 7.5 ימי חופש) האם הסטטוס משנה נורא? זה שאני אהיה מובטל לא מוריד לי את סיכויי הקבלה מאוד?

ושאלה נוספת קצת אופ טופיק (מקווה שבסדר) לבעלי ניסיון, חשבתי להוסיף את תל אביב קוו רכבת כאופציה בחיפוש

רק שזה אומר לנסוע עם רכב לרכבת ואז עוד 30-40 דקות נסיעה ברכבת ואז עוד קצת הליכה

זה מגיע לשעה ואף יותר אם זה מעבר לתל אביב השלום מדלת לדלת

חשבתי גם על איזור דרום תל אביב מגדל מאיר שלום למשל או דרומה

גם פה מדובר על 55-60 דקות נסיעה ברכב בשעות העומס ואם יש תאונה יכול גם להיות יותר

מדובר לדעתכם בזמן נסיעה סביר לכיוון או דרך כזאת פשוט תשחוק אותי?
🕒 פורסם בתאריך: 03/07/2023 21:56
החלט אלך בכיוון הזה
🕒 פורסם בתאריך: 03/07/2023 22:00
תעשה ניסיון כמה פעמים. אני מבטיח לך שזה יהיה (הרבה) יותר ממה שאתה חושב.
🕒 פורסם בתאריך: 03/07/2023 22:38
אתה לא אופטימי אני מבין
🕒 פורסם בתאריך: 03/07/2023 22:41
מדבר מניסיון.
🕒 פורסם בתאריך: 03/07/2023 22:53
בעיני שעה עם רכבת זה יותר קל מ 40 דקות ברכב. הקו שאני נוסע בו מאד אמין וזמן הנסיעה לא מבוזבז כמו ברכב. זה כדאי רק שמקום העבודה בתל אביב ממש קרוב לרכבת.
🕒 פורסם בתאריך: 03/07/2023 22:59
ממש לא קריטי. אף אחד לא בודק את הסטטוס התעסוקתי שלך וממתי בדיוק הפסקת לעבוד. תכתוב בקורות החיים את שם המקום, שנת התחלה ובלי שנת סיום. כששאלו אותך למה אתה מחפש תספר שהחברה סגרה את המוצר שלך, וזהו. זה אפילו יתרון מצד מעסיקים שתאריך ההתחלה שלך גמיש ולא צריך להמתין להודעה מוקדמת (פלוס חופש, שהרבה אנשים לוקחים בין עבודות).

וכמובן לא לקחת ללב, ובהצלחה בחיפושים.
🕒 פורסם בתאריך: 03/07/2023 23:24
חלק גדול מהחברות הייטק בארץ יושבות בקרבת הרכבת.

לא הרבה יזרמו על זה, יש היום הרבה היצע בשוק ולא ישמחו לקבל מישהו באיחור של 4 חודשים ויותר בחלק גדול מהמקומות.

כמה חודשי מחייה יש לכם בחסכונות? כמה נזילים? אלו שאלות חשובות להחלטה לדעתי.
🕒 פורסם בתאריך: 03/07/2023 23:34
ואם זה עוד חמש דק לסבידור בשביל עבודה בבורסה זה יותר מידי?

בסוף הרבה אנשים עושים נסיעות כאלו ויותר גרועות, זאת החלטה אישית, אני מאוד שמח להגיע לעבודה באופניים וממש לא היה לי נחמד בחודש שגרתי לא במרכז ועבדתי במרכז, גם בהרבה מקרים זה רק 3 ימים מהמשרד.

תהליך בחירת עובד הוא קשה והרבה מנהלים מגייסים וצוותי גיוס נופלים להטיות פסיכולוגיות נדושות לדעתי.

אשתף שאני הייתי בחיפוש עבודה לאחרונה והרגיש לי שזה שאמרתי שסגרו את המחלקה שלי לפני שבועיים פלוס מינוס ומאז אני כל יום בראיון או מבחן בית זה היה סיגנל חיובי שהם אהבו לשמוע, חלקם רואים את זה כאילו יש לך ביקוש.

כמה האפקט הזה חזק? לא יודע, אם יש לך חסכונות לשנה שנתיים מחייה לדעתי אתה יכול לקחת כמה חודשים ולהתחיל אחרי. לא רק שתקבל אבטלה, גם תוכל לעשות תיאום מס ולקבל חלק מהמס של השנה בחזרה.
🕒 פורסם בתאריך: 03/07/2023 23:37
קח חופש. מגיע לך חופש.

עזוב אותך מה אנשים יחשבו.

ההחלטה האם לחפש באטרף או באיזי היא רק בינך לבין העו"ש שלך, אל תערב בהחלטות גם צד ג'.

חוץ מזה אם לא תספר בראיונות עבודה שאתה לא עובד אז אף אחד לא ידע...

(לפני שתגיד "ייצרו קשר עם המקום עבודה הקודם" - מעסיקים לא יבזבזו זמן על זה אלא אם אתה ממילא מוצא חן בענייהם, ואז זה כבר לא ישנה)
🕒 פורסם בתאריך: 03/07/2023 23:39
מה זה ״מלווה״? זה תפקיד רשמי בשימוע? זה סוג של עו״ד לעניים?

אתה אמור להכנס בשמאל-ימין ולהצדיע? יהיה דגל בפינה?

תעיף אותם לכל הרוחות. מה זה הקישקוש הזה בכלל?
🕒 פורסם בתאריך: 04/07/2023 07:00
כולל האבטלה

יש נזיל וקרנות כספיות מספיק גם לשנה
🕒 פורסם בתאריך: 04/07/2023 07:04
סתם כי הוא חבר ורצינו לשמוע מה הם אומרים שם
🕒 פורסם בתאריך: 04/07/2023 08:42
כמו שאני לא מדבר על המערכת יחסית שלי עם סבתא שלי בראיון, אין שום סיבה להעלות בעצמי איך הסתיים סטטוס ההעסקה שלי במעסיק הקודם.

תשב שם כמו בן אדם מבוגר, ואם המראיין שואל אותך למה אתה מחפש לעבור מקום עבודה - תגיד שהיית במקום העבודה הקודם הרבה זמן ואתה רוצה להמשיך לגדול ולהתפתח ולראות דברים וטכנולוגיות חדשות.

אין שום סיבה הגיונית שמראיין נורמלי ישאל אותך אם התפטרת או פיטרו אותך, ובכל מקרה לכל שאלה שרומזת על זה הייתי חוזר לתשובה שאתה רוצה להתפתח ולתת בראש במקום חדש.

- כל עוד אתה מחכה יותר זמן ונוצר חור יותר גדול בזמן בין העבודות, סיכוי גבוהה יותר שתצטרך להתחיל להסביר את עצמך. אני לא הייתי מהסס "לשקר" ולהגיד שרצית לקחת הפסקה כדי להיות עם המשפחה עם הולדת הילד הראשון ושעכשיו אתה מוכן לחזור לעניינים.

אם לא עוברים יותר מ2-3 חודשים, לא הייתי טורח לעדכן אפילו בלינקדאין שעזבת את המקום עבודה הזה עדיין.

אנשים עוברים היום בין עבודות, והם לוקחים קצת חופש בין לבין, ולמעסיקים נורמלים לא באמת אכפת.

השאלה האמיתית היא איך אתה גורם לעצמך להבין שסטטוס זה לא מה שאתה אמור לחשוב עליו.

הדבר היחיד שאתה אמור לחשוב עליו זה איך אתה מגיע לראיון הבא שלך וגורם למראיין לחשוב בראש שלו שאתה אחלה בן אדם, מקצועי, מבין עניין ויכול לעשות את העבודה שאליה אתה מתראיין. כל דבר חוץ מזה זה בזבוז של הזמן שלך.

בגדול נשמע שקיבלת מתנה לעזוב את המקום עבודה הזה. קח את זה בטוב ותתקדם למקום טוב יותר.

מלא בהצלחה
🕒 פורסם בתאריך: 04/07/2023 22:00
אין לך שום צורך ב"חשבון נפש", עבדת במקום עבודה רעיל, עם מנהלים גרועים וחסרי ניסיון. חוסר שביעות הרצון מהעובדים הייתה לא רק כלפיך אלא כלפי כלל העובדים. סביבה בה העובדים מקבלים באופן קונסיסטנטי יעדים שהם לא מסוגלים להגיע אליהם, היא כזאת שיש בה כישלון ניהולי. אתה בסדר גמור, תמשיך הלאה.
🕒 פורסם בתאריך: 04/07/2023 23:33
זה שקר אמיתי לא מבין למה הגרשיים, ויתקשרו למקום העבודה הקודם לשיחת ממליצים אז לא הייתי ממהר לנהוג כך.

ישראלים כמו ישראלים מרשים לעצמם לשאול הכל, היו כמה ראיונות HR שיצאתי מהם בהרגשה נוראית.
🕒 פורסם בתאריך: 05/07/2023 09:09
שקר זה כשאתה מספר משהו לא נכון, לא כשאתה מביא סיבה אחת רלוונטית.

בדרכ מתקשרים לממליץ שאתה נותן, ככה שבהחלט אפשר להביא מישהו שאתה ביחסים טובים איתו ויציג אותך בצורה טובה, ואפילו לבקש ממנו שאם השאלה לא עולה במפורש, אין לו צורך להגיד שעזבת במסגרת פיטורים.

ישראלים כמו ישראלים שואלים הכל, אבל הם לא קופים, הם מגיבים לתשובות שאתה נותן חזרה כמו כל בן אדם אחר.

יש עשרות תשובות טובות שאפשר לענות לכל שאלה ויש עשרות תשובות רעות (שמציגות אותך באור שלילי). צריך לדעת לשחק את המשחק
🕒 פורסם בתאריך: 05/07/2023 10:42
שים דגש על עבודה היברידית. נסיעה כזו פעמיים בשבוע זה סביר ביותר, 3 פעמים זה נסבל, מעבר זה כבר בזבוז זמן. נסה לבדוק אם אתה מצליח לעבוד מהרכבת - אם אפשר לנצל את הזמן בדרך זה מאוד עוזר.

ואני מניח שבתל אביב יהיו לך הרבה יותר אפשרויות תעסוקה מאשר קרוב לבית.

לגבי חופשה - אני מאוד בעד. זו תקופה שלא תחזור, ואתה לא חייב כלום לאף אחד. הייתי אפילו מחכה טיפה עם תחילת החיפושים כי ברגע שתתקבל יתחיל לתקתק שעון של מתי אתה מגיע. אבל זה באמת תלוי במצב האישי שלך.
🕒 פורסם בתאריך: 05/07/2023 10:49
אתה יכול לעגן את זה במשהו שהוא לא ״זה מרגיש לי בזבוז זמן״?
🕒 פורסם בתאריך: 05/07/2023 15:33
לא מבין את הבקשה.

לכל אחד יש את הסף שלו לכמה הוא מוכן לבלות בדרכים. מבחינתי לנסוע 8 שעות בשבוע לעבודה (שעה לכל כיוון, 4 ימים) זה סבל מטורף, ובטח שלא מתכתב עם איזון עבודה-חיים. זה גם מיותר במובן שזה פוגע גם בתפוקה בעבודה וגם בחיים בבית, זה lose-lose.

אם אין אופציות אחרות אולי זה משהו שצריך לשקול, אבל בשנים האחרונות יש פתיחות גדולה של מעסיקים לעבודה היברידית וזה משהו שלדעתי שווה להתעקש עליו.
🕒 פורסם בתאריך: 05/07/2023 15:38
בזבוז זמן לעבודה בעיקר. אני עובד כמה שאני עובד, וביום שמבזבז 3 שעות בדרכים, זה כנראה יום שעבדתי בו 4 שעות פחות. עוד 3 שעות מוזיקה בכיף. כשיש לחץ נשאר בבית, לא חשוב מה ההנחיות, ומתקשר בצורה ברורה למי שצריך מה ולמה. זה תלוי בתפקיד, אני מדבר על תפקיד טכני בכיר.
🕒 פורסם בתאריך: 07/07/2023 01:50
להגיד שרצית זמן בבית כשבפועל מה שקרה זה שפיטרו אותך, בוא נגיד שאם כבר ממציאים סיפור אפשר דברים יותר קרובים לאמת כמו:

- סגרו צוות/מחלקה/תחום.

- עשו קיצוץ נרחב, אחרון בסדרה של מספר קיצוצים.

יש מיליון טכניקות משא ומתן ודיביט איך לא לתת תשובה ישירה, אבל בסוף אם מראיין החליט שמעניין אותו אם פיטרו אותך, במידה ותתחיל לספר סיפורים מפליגי לכת.